La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Catalunya, nou estat d’Europa?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Catalunya, nou estat d’Europa?"— Transcripción de la presentación:

1 Catalunya, nou estat d’Europa?
Júlia Peguera Torres

2 Hipòtesis És viable una Catalunya independent? OBJECTIUS
INTRODUCCIÓ Hipòtesis És viable una Catalunya independent? OBJECTIUS

3 Objectius -Buscar i analitzar els motius que han portat a alguns ciutadans de Catalunya a aquest estat d’insatisfacció. -Aprofundir en les opinions a favor i en contra de la independència. -Relatar els passos jurídics que ha de seguir el procés de secessió. -Analitzar l’actual sistema de finançament, comparar-lo amb el concert econòmic del País Basc i plasmar el dèficit català a través de les balances fiscals. -Investigar com quedarien diferents sectors econòmics i culturals en un escenari d’independència. -I, finalment, descobrir si és viable una Catalunya independent i quines conseqüències positives i negatives pot comportar.

4 METODOLOGIA Entrevistes pròpies a: -Nani Roma -Xavier Sala i Martín
(economista) -José Mª Gay de Liébana -Joel Joan (actor i director) -Sergi Lara (director de cinema) -Elisabeth Torras (empresaria) -Nani Roma (pilot de radis) -Noemí Morral (economista) -Àngel Ros (alcalde de Lleida) -Edward Hugh -Josep Mª Forné (filòsof) -Santi Solsona (advocat)

5 Estructura del treball
MARC TEÒRIC De què depèn la independència? El dèficit que decanta la balança Quin és el preu de la independència? La cultura de la independència

6 El sentiment independentista Vessant cultural i d’identitat
Vessant econòmica 11 de setembre de 2012 i 2013: punt d’inflexió Projectar-se al món Referèndum Consulta Eleccions plebiscitàries 9 N 2014 El dret a decidir I desprès de les urnes, què?

7 És SOSTENIBLE l’estat independent?

8 L’economia catalana pateix un xoc negatiu del 8,5% del seu PIB
Balances fiscals 2010 En milions d’€ En tant % Despesa que l’Administració central realitza a Catalunya 45.329 14,2% Ingressos que aporta Catalunya a l’Administració central 61.872 19,4% Saldo de la balança fiscal de Catalunya amb l’Administració central % sobre el PIB de Catalunya -8,5% 2.260€ per persona a l’any L’economia catalana pateix un xoc negatiu del 8,5% del seu PIB Amb la independència s’eliminaria l’espoli fiscal al que Catalunya està sotmès des de fa temps. Ara bé, hi ha altres aspectes a tenir en compte.

9 El boicot: el principal temor El sector empresarial
El deute espanyol Les pensions La pertanyença a la Unió Europea L’euro com a moneda oficial El panorama bancari Connectats amb Europa La llengua Cultura catalana Cinema El món de l’esport

10 Tutora: Carme Bellostes
Júlia peguera torres Tutora: Carme Bellostes INS Màrius Torres Curs


Descargar ppt "Catalunya, nou estat d’Europa?"

Presentaciones similares


Anuncios Google