La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES"— Transcripción de la presentación:

1 PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES
Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic.

2 REQUISITS Ser major de 65 anys o tenir entre 18 i 65 anys i tenir una discapacitat igual o superior al 65% No rebre prestacions de la modalitat contributiva o no contributiva o bé pensions a càrrec de qualsevol dels règims integrats en el Sistema de Seguretat Social Els ingressos econòmics que percep la unitat familiar o de convivència per tots els conceptes no han de superar el límit d'ingressos econòmics pel  Les persones amb una discapacitat valorada en un grau no inferior al 33 % computen doble. La unitat familiar ha d'estar formada per la persona beneficiària, el seu cònjuge o la parella de fet i els familiars fins a segon grau de consanguinitat o afinitat que convisquin en el mateix domicili. No exercir cap activitat laboral.

3 REQUISITS No ser persona usuària d'una prestació de serveis d'acolliment residencial, sanitari o de naturalesa anàloga i no estiguin ingressades en un centre penitenciari en règim ordinari o tancat. Les persones que visquin en habitatges tutelats no es consideraran usuàries d’una prestació de serveis d’acolliment residencial. Per tant, les persones que visquin en habitatges tutelats la podran sol·licitar i ser-ne beneficiàries. Residir legalment a Catalunya durant cinc anys dels quals els dos darrers han de ser immediatament anteriors a la data de la sol·licitud, excepte en els casos que s'acrediti la condició de català retornat en els quals no s'exigeix el període mínim de residència: Cal mantenir aquesta residència durant tot el període de gaudiment de la prestació. Cal tenir en compte que les absències inferiors a 45 dies consecutius o 90 dies durant un any natural i les absències per malaltia no suposen l'incompliment d'aquest requisit.

4 TERMINIS Es pot sol·licitar en qualsevol moment

5 LÍMIT D’INGRESSOS ANUALS
Membres unitat familiar Límit ingressos anuals 1 7.967,73 € 2 10.358,05 € 3 12.748,37 € 4 15.138,69 € 5 17.529,00 € 6 19.919,33 € 7 22.309,64 € 8 24.699,96 €

6 Prestació per al manteniment de les despeses de la llar per a determinats col·lectius
Llei 13/2006, de 27 de juliol, de prestacions socials de caràcter econòmic.

7 A qui va adreçat? És una prestació adreçada a les persones que no poden atendre amb llurs ingressos les despeses pròpies del manteniment de la llar habitual, pel fet que el/la cònjuge o el familiar fins a segon grau de consanguinitat o afinitat (pare/mare, fill/fi lla, germà/germana, nét/néta, avi/àvia) amb qui compartia despeses ha mort. Té com a finalitat garantir l’ús de l’habitatge habitual.

8 Requisits Residir legalment a Catalunya.
Mantenir les despeses de la llar amb els propis ingressos. Acreditar haver de fer front amb llurs únics ingressos al manteniment de la llar habitual (llum, aigua, gas...). Tenir uns ingressos, per tots els conceptes, iguals o inferiors a ,79 € No ser usuari/ària d’una prestació de serveis d’acolliment residencial, sanitari, o de naturalesa anàloga i no estar ingressades en un centre penitenciari en règim ordinari o tancat Obligacions del beneficiari Un cop reconegut el dret a qualsevol prestació de la Llei 13/2006 queda obligat a comunicar per escrit qualsevol canvi que pugui comportar modificació, suspensió o extinció de la prestació dins del mes següent que hagi tingut lloc i adjuntar-hi la documentació acreditativa corresponent.

9 Quantia És variable i depèn dels ingressos del beneficiari.
Per al 2018 la quantia màxima és de 45 € mensuals i la mínima 6 € per 12 mensualitats. Incompatibilitat en una mateixa llar: Quan una persona cobri la prestació per al manteniment de les despeses de la llar, cap altra persona que convisqui en el mateix domicili, podrà accedir a una prestació per aquest concepte.


Descargar ppt "PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES"

Presentaciones similares


Anuncios Google