AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
LES DISSOLUCIONS Definició: una dissolució és una mescla homogènia formada per un component majoritari, que s'anomena dissolvent, i una o diverses substàncies.
Advertisements

Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.
ASSECAT IR i UV.
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
La Nutrició i l’ Alimentació
L'ELECTRICITAT I CIRCUIT ELÈCTRIC.
Calor i equilibri tèrmic
PROPORCIONALITAT 1 Funciona amb “clics”.
La resistència Concepte:
Mecanismes 3er ESO.
PASAPALABRA DIABETIS A Z B Y C X D W E V F U G T H S I R J Q P K L O Ñ
Tema 10: Dinàmica.
Energia solar Núria.J i Alexia.
La nutrició i l’alimentació
L’ENTRENAMENT ESPORTIU
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
Botulisme.
UD 7 EL MEDI NATURAL.
Noms: Franco i Julio Grup i nivell: 5è B Escola: CEIP Anselm Clavé
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
MESCLES I DISSOLUCIONS
APLICACIÓ DE SAPONINES PER AL CONTROL
UD 1. Activitat Física i Entrenament
1.9. Nivells d’organització
Per què hi ha objectes que suren i objectes que no suren?
CLAUDE MONET Obres clàssiques de pintura acompanyades
Relacions interespecífiques (entre individus de distintes espècies).
4 Introducció Introducció Equilibri químic Equilibri químic
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
Escola de Karate do Salvador Àlvarez
EL RECICLATGE I LES SEUES CONSEQÜÈNCIES.
1 Gasos: conceptes bàsics La velocitat de difusió dels gasos
Per Robert Casal.
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
ANÀLISI DELS ESTATS FINANCERS DE L´EMPRESA
Energia i velocitat de les reaccions químiques
Varicel·la Naomi Muñoz Luque.
LA NUTRICIÓ EN LES PLANTES
Son mamífers, vertebrats i herbívors.
FORA POLLS ! Estudi dels polls..
REGULACIÓ DE L’EQUILIBRI HIDROELECTROLÍTIC
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
FET PER L’ÈRIC I L’ANASTASIA
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
Tema 1: Organització del cos humà
TEMPERATURA I TERMÒMETRES
Noms: Cristobal Grup i nivell: 5èA Escola: CEIP Anselm Clavè
L'ÀTOM Repàs del que hem fet fins ara:
L’AIGUA A LA NATURA.
L´aprovisionament L´aprovisionament consisteix a comprar els materials necessaris per l´activitat de l´empresa (la majoria matèries primeres), emmagatzemar-los.
APLICACIÓ DE SAPONINES PER AL CONTROL
Tema 5: Nombres naturals i enters
L’Aparell Circulatori
LA VIDA DE LES PERSONES.
La dieta dels futbolistes
LA FORÇA.
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
LA MEDUSA És un animal terrestre o aquàtic ? Les meduses son animals aquàtics i es mouen per l'aigua arrossegades pels corrents .
d’una xerrada de l’Eduard Sala que trobareu a
TEMA 7. COMPRES, VENDES I EXISTÈNCIES
Noms: Gemma-Raquel Grup i nivell: 5è A Escola: CEIP Anselm Clavé
ATLETISME A L’ESCOLA Albert Batalla Flores Universitat de Barcelona.
LES MÀQUINES.
Com contaminem l`aigua?
Enllaç químic El sistema periòdic David Mor Elbal.
ESTUDIS ESPECIALS A BIOQUÍMICA CLÍNICA
Transcripción de la presentación:

AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA

IMPORTÀNCIA DE L’AIGUA EN L’ORGANISME Constituent més important:60-80% pes corporal. Suport totes les reaccions biològiques. Reflecteix el nivell d’envelliment del cos. Recuperació d’aigua pe evitar patiment cel·lular.

TOTAL: 2’5 L. Cutànies: 400ml/dia. Pulmonars: Depèn ambient tèrmic. Diüresi obligatòria, el ronyó pateix, mínim 0’5 L. Diüresi variable. Fecals: Depèn dieta Vegetariana + Carn - 1’5 aigua beguda Resta en aliments Aigua endògena TOTAL: 2’5 L.

REPARTIMENT D’AIGUA NO és homogeni: Teixit adipós: valors del 25% d’aigua. Teixit muscular: valors del 70% d’aigua. Com més greix, menys quantitat d’aigua. Obesos menys tolerància a la hipertèrmia. El contingut hídric de les dones és inferior als homes.

L’AIGUA DURANT L’ESFORÇ EL rendiment d’energia química en mecànica és d’un 25%. La resta es desprèn en forma de calor. Per això, necessitem un mecanisme de termorregulació. SUOR!!!!

PÈRDUES DURANT L’ESFORÇ Esforços importants fins a 2 litres en 1 hora. Equilibrar pèrdues en esforços llargs. Amb la suor perdem grans quantitats de Na (sodi). Dèficit d'electròlits només en esforços llargs.

Exercicis de més d’una hora: tª corporal (+ 38º). Deshidratació. Temps calorós i humit: Evaporació limitada. Deshidratació i hipertèrmia. En exercicis llargs i intensos, amb tª exterior , vestimenta inadequada i dèficit d’ingesta d’aigua, el cos humà pot arribar a 41º i pot comportar la mort en casos extrems.

LA SUOR Rica en varis components. Quantitat d’aquest component depèn de: Individu Entrenament Majors components: Sodi i Clor A + suor, - nivell d’aquestes substàncies. Les persones entrenades tenen una sudoració augmentada, però només per pèrdua d’aigua, no dels minerals.

Tots els valors són en grams per litre Suor sedentari Suor esportista Na (sodi) 3’5 1’8 Cl (clor) 1’4 0’9 K (potassi) 0’2 0’1 Mg (magnesi)

LA SET Pèrdua d’aigua = sensació de set. En repòs, la regulació hídrica es situa en pèrdues del 0’2% del pes corporal. En canvi, la sensació de set apareix amb percentatges del 0’9%. La sensació de set desapareix abans que s’hagin restituït els nivells inicials d’aigua. No s’ha de beure només quan tenim set.

LA SET EN L’ACTIVITAT FÍSICA Amb l’activitat física aquest problema és més greu ja que la set encara apareix amb més retard. Els mecanismes fisiològics d’absorció d’aigua durant l’esforç no són fiables, hem de beure aigua sense tenir set: Abans-durant-després de fer exercici. Poc i sovint (velocitat de buidat d’aigua de l’estómac és petita).

Diversitat d’opinions pel que fa al tipus de beguda que cal prendre: Els esportistes habituats a beure durant l’exercici (ciclistes), poden absorbir quantitats superiors de líquid. Diversitat d’opinions pel que fa al tipus de beguda que cal prendre: Aigua. Aigua amb sucre (tenir en compte que l’absorció de begudes amb sucre és més lenta). Begudes isotòniques.