Dia de l’Emprenedoria a la UAB “L’art formatger, tot un plaer” Creació i desenvolupament d’una formatgeria artesanal Bellaterra, 22 de Novembre del 2012.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
“El temps és el recurs més important; Qui no el sap administrar, no sap administrar res” Peter Drucker.
Advertisements

Els surfistes van utilitzar la cooperació per fer públic el seu desacord amb el projecte d’espigons. En primer lloc van utilitzar les seves planxes per.
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Els colors de l’ Advent.
Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
Pràctica 17 Reflexions Maria Gisbert, Llorenç Godia, Mariona Kiskeri i David González.
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
Lèxic: El sentit propi i el sentit figurat
Al vostre gust amb el  Amb so  CONTE PER A UNA NIT D’ESTELS.
Sabeu qui és Josep de Calassanç?
LA CASTANYERA.
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
Educació Farmacèutica en la Interpretació de Prospectes Cascales Martínez, Mª del Mar Godó Claramunt, Jenny Ramírez Rosales, Alba.
DEDICAT AL GRUP ROYAL La vostre amiga ANGI “Detrás de las piedras que la vida pone en tu camino, puede haber escondido un gran tesoro: Una oportunidad.
CORAL DEL PARE CLARET.
NOSALTRES, AVUI, COM CLARET
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
TALLER DE JOCS Aquest any hem iniciat un nou taller a Primària ...
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
Inspirant llàstima o fent-nos responsables
Portada. Portada Presentació: VEIEM I ESCOLTEM ALS EXPERTS Feu clic a sota.
MÚLTIPLES I DIVISORS.
Aquesta és una felicitació de Nadal atípica, tot i que us desitjo unes molt bones festes i un feliç 2.008, us envio una sèrie de fantàstiques fotos del.
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
VIVIM AMB TOTS ELS SENTITS L’ESPERA DE JESÚS
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
La Terra.
Temps era temps, hi havia un pagès molt i molt alt i gros que semblava un gegant.
Tema 2. DIVISIBILITAT.
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
PETITS REPORTERS Títol.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Un animal en perill d’extinció
CALES DE L’ESCALA.
EL JOC DELS PINS CAMP D’APRENENTATGE D’EMPÚRIES
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
Taller SOBRE l’aigua: L'inventor gota.
LES FLORS UNA CACERA DEL TRESOR DE L’ÀREA DE CONEIXEMENT DEL MEDI NATURAL I ADREÇADA A ALUMNES AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS DE CICLE SUPERIOR Creada.
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
Projecte interdisciplinari:
TALLER DE JOCS Aquest any hem iniciat un nou taller a Primària ...
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Carta d’un infant als seus pares.
Trobadors Intercanviem opinions Formem els nostres grups
Celebració FINAL DE CURS.
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
ESTEM PREPARATS PER AFRONTAR L’ACP? Proposta d’itinerari d’Implantació
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
TECNOLOGIA.
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Les taules de multiplicar
I tu qui dius que sóc?.
La imatge corporativa Una eina fonamental en l’actualitat
d’una xerrada de l’Eduard Sala que trobareu a
Imatges d’abans: Dia Mundial Sense Tabac
CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ PER A LA RECOLLIDA DE RESIDUS D’APARELLS ELECTRÒNICS PROPOSTA PER ALS AMBAIXADORS DE LA CAMPANYA.
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
EL TEATRE Per començar aquest projecte ens hem de situar. Què és això del teatre? Quan es va inventar? Quina ha estat la seva evolució al llarg de la.
(Fes clic per entrar en el quadre i poder escriure) NOM DELS PERSONATGE (Per canviar la lletra i la mida ho pots fer des de FORMATO-FUENTE) Escriviu els.
Raúl Álvarez Genes ( auronplay )
LES MÀQUINES.
HONRADESA AMB ELS ALTRES
LA CJE A LA CURSA DE COLLSEROLA DEL C.E.C.
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

Dia de l’Emprenedoria a la UAB “L’art formatger, tot un plaer” Creació i desenvolupament d’una formatgeria artesanal Bellaterra, 22 de Novembre del 2012

Petita Història del formatge · Orígens: Forma molt antiga de conservació de la llet. · Fàcil pel transport, més bona conservació · Alt contingut en Greix, Proteïna, Calci i Fòsfor. · Anterior a la forma d’escriptura. · Imperi Romà va potenciar la seva elaboració. · La Llegenda diu: Un viatjant àrab que viatjava pel desert va posar la llet dintre un estómac d’un xai, va veure que havia coagulat i d’aquí va sortir el primer formatge...

1- On som? Sora · Límit Osona i el Ripollès · Província Barcelona · 185 habitants · Rural · Tradició ramadera Mas Rovira · Familia de tradició ramadera · Vaques “Bruna dels Pirineus” · Porcs Premi Porc d’Or i Diamants Tradició familiar

3. Plantejament de fer una formatgeria artesanal · volem continuar visquent a la nostra zona “IMPROMPTA de la terra” · Molts factors junts; - Andreu, va acabar el projecte Enginyeria Superior a Lyon, es va cansar de veure formatgeries i formatges - Antecedents familiars; àvia, la mare... ja feien formatge a casa per a consum propi. - Som grans apassionats dels formatges... La IL·LUSIÓ i GANES de que el projecte surti bé, son enormes... SI HO FEM... FEM-HO JA!! Estem bojos ara o què?? Tots els nostres estalvis de les vaques i més??

4. ON ho fem?

5. COM ho fem? - Projecte - Assessorament amb legislació; registres sanitaris, APPC... - Pressupost del projecte - Viabilitat econòmica del projecte - Petit estudi de mercat

6. Començem

6. Acabem.... de començar...

7. Temps de posada en marxa 15 Oct ‘117 Nov ‘1116 Març ‘1223 Maig ‘12 Decisió 1ª provaObres 1er formatge 1ª venta 29 Juny ‘12

8. Tradició familiar i origen del logotip · Tipografia de les lletres escrites per el nostre besavi a la façana de la casa familiar. Quina imatge utilitzem com a logo? · Marca de foc de les ovelles, des de 1845 Còpia al Monastir de Ripoll La original exposada a la formatgeria · La integració d’aquests dos símbols lligats a la nostra història familiar, ens permet la continuació de les nostres arrels i el nostre compromís amb la terra.

- Llet CRUA VS Llet Pasteuritzada Vaca Llet Crua Cabra Llet Pasteuritzada Llet Crua; permet obtenir millor gust al formatge 8. Quina llet utilitzem?

9. Tipus de formatges elaborats PEDRAFORCALlet crua de vaca Mínim 30 dies de maduració El nom?

QUARS Llet crua de vaca 60 díes mínims de maduració, escorça rentada amb llevats 9. Tipus de formatges elaborats

ROCALLISALlet crua de vaca Mínim 60 díes de maduració. Escorça amb fong gris natural 9. Tipus de formatges elaborats

GARROTXALlet crua de vaca Mínim 60 díes de maduració. Escorça amb fong gris natural

9. Tipus de formatges elaborats “ELS PETITS de Mas Rovira” Llet pasteuritzada de cabra, 15 a 20 dies de maduració Pasta tova de cabra.

· la nostra filosofia; Creiem en; -El NOSTRE EQUIP; la Carlota, l’ Andreu... Cadascú te la seva feina i tots la de tots! - Amb el nostre projecte - Productes Elaborats Artesanalment - Producte Km 0 - Producte de la terra, defensem per davant de tot, els ramaders i agricultors.

10. PLANTEJAMENT COMERCIAL treballem amb distribuïdor? Gama bàsica i variada de producte (6) Poc Volum i varietat 1 formatge suficient Volum suficient Preus molt ajustats, INVIABLEMarge ajustat però viable Informació del client final? 0Informació del client final? Depèn del client... Risc econòmicMenys risc (menys concentració del risc) Venta directa, sense distribuïdors Hores, vehicle Hores i desplaçaments

Comercialització, ESSENCIAL! 1- Ventes directes a la formatgeria 2- Botigues especialitzades de la zona (xarcuteries, cellers, vinoteques..) 3- Restauració i Hosteleria Que defensin el teu producte (complicat...) però si et coneixen, sempre és més fàcil 4- Intentar tenir presència a les fires artesanes més importants

Esforç, dedicació, constància i perseverància... Aprendre dels errors, i tornar a començar... L’esforç finalment té una recompensa!

Si ens aixequem ben d’hora, però ben d’hora ben d’hora... som un país imparable! Pep Guardiola. Encara que tot estigui trinxat, sempre hi ha la oportunitat!! Seguiu endavant!

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ! Formatgeria Mas Rovira Pere Rovira