Dûna Petit i Júlia Cacho

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Hades El déu de l’inframón.
Advertisements

Fet per Michelle Membrilla
LA PRIMERA GUERRA MUNDIAL
Maria Fajardo Jordi Casado Pol Ayats Arnau Brunat Joel Rodriguez
L'EDAT MODERNA.
Joakim,Lucas,Adrian,Arnau.
MITOLOGIA MESOPOTÀMICA.
ELS DEUS DE L’ANTIC EGIPTE
LA VIDA QUOTIDIANA ALEJANDRO I BERTA.
Entrevistem a Joaquín Castel Mas
JESÚS DE NATZARET.
LA TULIPA ROSA.
El Pare Claret és un regal per a tots
La Càmera C A R L I È.
DÉUS EGIPCIS NAIARA I SERGIO LÓPEZ.
Coneixement del Medi Social i Cultural
Religió i els déus romans
ELS PLANETES.
Problemes prova individual
CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.
TEO A 2 C.R. P quest curs utilitza paper, vídeo i i ordi- nador.
ELS PLANETES DEL SISTEMA SOLAR
24 de l’any cB Regina Seguim al Jesús que “es lliura” en el camí vers la Creu (T. Ll. de Victòria)
EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs
EGIPTE I EL NIL HUGO M I SERGI H.
LA LLUM És una forma d’energia que percebem amb el sentit de la vista
La família de les tortugues
D’ara endavant, ja no podem ser més esclaus del pecat, sinó
La seu vella La seu vella és una catedral romànica d’estil gòtic situada dalt d’un turó de Lleida que porta el mateix nom que la catedral. Es va començar.
PERSéFONE I LES ESTACIONS
ULLASTRET.
RIUS I RIEROLS 6è de primaria- juny 08 Carlos de Molina Carlota Delise
Egipte i el Nil El riu Nil a part de ser molt llarg i gran, era la font de l’antic Egipte. És l’únic riu que neix en el Sud d’Egipte i finalitza al.
ELS EGIPCIS.
SORTIM A EXPLICAR MITES
L' ANTIC EGIPTE.
Quin dinosaure!.
LA VIDA QUOTIDIANA LAURA I ALBERT.
Exploram la Prehistòrica
PARC DEL LABERINT D’HORTA
LA LLUNA RUTH MORETA, HELENA CUNILL, HAIRAT ABUBAKAR, NOUH DAHOU, ROGER FONT I MIQUEL DELS SANTS.
PETITS TALENTS CIENTÍFICS
ALUMNES DE 4T ESCOLA L’ESTEL
La brúixola Nom: Curs:.
El Pare Claret és un regal per a tots
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
LA RELIGIÓ EGÍPCIA.
DREAM MENTOR® DAVID CRIATURES MÀGIQUES DREAM MENTOR® DAVID
Grup: AIGUA DE PORCS! LA MEMÒRIA HISTÒRICA!.
LA TRIBÚ A les llunyanes i màgiques terres del Perú , habita la tribu dels Chamas . Igual que altres pobles primitius , els Chamas tenen antigues i meravelloses.
La llegenda en el Poblat Ibèric
La simbologia egipcia Calleuvos tots.
COM NEIX UN PARADIGMA?.
Aigua Projecte 2n primària.
Tema 2. Representació de la Terra
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
PONT NOU El Pont Nou està situat a Camprodon (Girona) al carrer d’Ignasi Casabó, entre Llanars i Sant Pau de Segúries. Es va començar a construir entre.
4t B Actrius i Actors Escola Eulàlia Bota
TIPUS DE TAURONS.
Salvador Vila Esteve Geografia i Història 1r d’ESO
No et deixis enlluernar i posa atenció
HANSEL I GRETEL Hansel i Gretel vivien amb el seu pare un pobre llenyataire i la cruel madrastra. Eren tan pobres que gairebé ja no tenien ni menjar per.
SI NO PLORA EL CEL NO RIU LA TERRA
COM NEIX UN PARADIGMA?.
ELS PLANETES.
La inserció laboral dels graduats de grau de la UPF
El que ha passat està molt bé
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
LA TERRA.
L’AIGUA ÉS VIDA.
Transcripción de la presentación:

Dûna Petit i Júlia Cacho El riu Nil Dûna Petit i Júlia Cacho

Presentació del riu Nil Som la Duna i la Júlia i us presentarem el riu Nil. Primer us parlarem del riu en físic. Després us presentarem la seva mitologia i història.

El riu Nil i l’afluent El Nil Blanc neix com a riu Kagera, al país Africà de Burundi, i desemboca al llac Victòria, el mes gran de l’Àfrica. El Nil Blanc s’uneix al Nil Blau o Nil a prop de la ciutat Khartum.

Recorregut del riu Nil El Nil Blau o Nil neix al centre, o sigui en terres etíops i te l’origen al llac Tana. El riu recorre 1800 km a través del desert fins arribar al mar. El Nil te sis saltants d’aigua es a dir, sis cascades.

Dades del riu Nil La conca hidrogràfica del Nil cobreix més de 3 milions de kilòmetres quadrats; casi el 10% de la superfície d’Àfrica.

El riu Nil: la seva historia El Nil va ser un element fonamental per al naixement de la civilització de l’antic Egipte. El Nil va ser vital per la cultura egípcia des de l’edat de pedra.

El riu Nil: font de riquesa Les inundacions periòdiques de les terres d’Egipte per les aigües del Nil permetien els treballs agrícoles i l’obtenció de productes alimentaris i industrials. Gràcies al Nil, es podia pescar i caçar, anar d’un lloc a l’altre de l’imperi o transportar mercaderies.

Períodes històrics d’Egipte Predinàstic. Imperi o regne antic. Primer període intermedi. Imperi o regne mitjà. Segon període intermedi. Imperi o regne nou. Tercer període intermedi. Decadència.

La iconografia Egípcia Les figures de déus egipcis son molt diferents de la grega o romana. En la mitologia egípcia moltes deïtats es representen amb cos humà i el cap d’un animal. Els egipcis creien que el Nil era un servidor de déu.

Mitologia egípcia Per els antics egipcis era el deu Khnum qui provocava les inundacions del riu Nil. Avui en dia sabem que no es el déu Khnum; són les pluges tropicals.

El calendari egipci El Nil és l’eix vertebrador d’Egipte i també del seu calendari. Dues deesses i un deu regulaven les aigües del riu i les inundacions, i aquestes, per la seva banda, les feines agrícoles i el calendari.

Les inundacions del Nil Abans, pels egipcis que vivien a la vora del Nil, quan apareixia una estrella blava al cel volia dir que vindria una gran riuada provocada per una gran deessa, després la seva germana que també era una deessa, enretirava l’aigua i quedava terra fèrtil. Allà hi plantaven blat i el déu Ra els donava sol per que les espigues del blat creixessin grogues.

Gràcies per la vostra atenció. Dûna Júlia