La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L'EDAT MODERNA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L'EDAT MODERNA."— Transcripción de la presentación:

1 L'EDAT MODERNA

2 LA LÍNIA CRONOLOGICA

3 Quan va començar i quan va acabar?
Dreceres ràpides: navegació, cerca [amaga]       Història universal Prehistòria Paleolític Neolític Eneolític o Edat del coure Edat del bronze Edat del ferro Edat antiga Mesopotàmia Antic Egipte Antiguitat clàssica Edat mitjana Alta edat mitjana Baixa edat mitjana Imperi Bizantí Edat moderna Era de l'exploració Renaixement Barroc Il·lustració Edat contemporània Revolució Francesa Revolució Industrial Primera Guerra Mundial Segona Guerra Mundial Guerra Freda Globalització Quan va començar i quan va acabar? L‘Edat Moderna va començar al (descobriment d’Amèrica i va acabar al (Revolució Francesa). L'edat moderna és la tercera de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. Entre els anys 1453 (caiguda de Constantinoble)

4 COM ANAVEN VESTITS? Aquesta es una imatge de com anaven vestits des dels més pobres als més rics (la societat)

5 QUINS CANVIS VAN HAVER-HI
POLÍTICA: L’absolutisme. El naixement dels estats moderns. Cap a finals de l’Edat Mitjana i principis de l’Edat Moderna sorgeix a Europa un nou sistema polític: les monarquies autoritàries. El monarca concentra en les seves mans un gran poder, en contraposició a la disgregació política de l’Edat Mitjana

6 COM VIVIEN? Vivien els privilegiats i els no privilegiats, des del rei (el més ric) fins als més pobres.

7 EL SEU SISTEMA POLÍTIC El fraccionament polític característic del món medieval va anar deixant pas a l'aparició de poderosos estats regits per monarquies autoritàries i absolutes. Finalment, la ciència i la tecnologia van començar a deslliurar-se dels antics prejudicis i, en conseqüència, van aconseguir un coneixement més profund de la naturalesa, per posar-la al servei del progrés.

8 L'OBRA D'ART D' AQUELLS ANYS
El renaixement seria, doncs, l'art sorgit a Itàlia el segle XV i estès per tota Europa el segle XVI , i fonamentat en un retorn als criteris estètics de l'antiguitat clàssica grega i romana, en l'exaltació de la naturalesa com a model i en el nou sentit de l'home, aportat per la filosofia humanista.

9 EL GRAN DESCOBRIMENT... En el 1492 el 12 d’Octubre Cristòfol Colom va descobrir Amèrica. Va travessar tot l'oceà fins arribar a Amèrica.

10 LA MILLOR PEÇA MUSICAL... Els conjunts d’instruments forts de ministrers (entre els que es trobava la xeremia), anomenats cobles de ministrers a la Península Ibèrica, s’incorporaren plenament des del final del segle XV a la polifonia religiosa associant-se a les capelles de cantors de les institucions religioses. Aquest ús religiós de l’instrument es mantingué durant tot el segle XVII, i amb la pràctica de la policoralitat s’empraren cors exclusivament instrumentals en moltes de les obres.

11 FI Raquel Fernàndez 5èA L'edat moderna


Descargar ppt "L'EDAT MODERNA."

Presentaciones similares


Anuncios Google