La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA LLUNA RUTH MORETA, HELENA CUNILL, HAIRAT ABUBAKAR, NOUH DAHOU, ROGER FONT I MIQUEL DELS SANTS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA LLUNA RUTH MORETA, HELENA CUNILL, HAIRAT ABUBAKAR, NOUH DAHOU, ROGER FONT I MIQUEL DELS SANTS."— Transcripción de la presentación:

1 LA LLUNA RUTH MORETA, HELENA CUNILL, HAIRAT ABUBAKAR, NOUH DAHOU, ROGER FONT I MIQUEL DELS SANTS

2 ÍNDEX -Què és? -Fases -Com és? Influències sobre la terra
-Com va néixer? Història de la lluna

3 Què és? La lluna és un satél·lit natural de la terra
La lluna no té llum pròpia sinó que desprèn la llum que rep del sol. No té atmòsfera ni aigua. Tanmateix, és la cinquena lluna més gran del Sistema Solar

4 FASES La lluna triga 28 dies a fer un cicle.
Té 4 fases: lluna nova quan la lluna no es veu Creixent ( quan la lluna té forma de lletra“D”). Plena ( quan la lluna es veu sencera). Decreixent ( quan la lluna té forma de lletra “C”).

5 COM ÉS? A la lluna no hi ha aire per tant no s’ esborren les petjades.
La lluna és una massa rocosa. Està composta de petites proporcions de oxígen, sílici, magnesi , ferro, calci i alumini. I està coberta de cràters i muntanyes.

6 INFLUÉNCIES SOBRE LA TERRA
Quina influència té la lluna sobre la terra? La marea és el moviment cíclic de nivell del mar i els oceans, acompanyat per un moviment ascendent (flux) i cap avall (reflux) Està produït principalment per les forces de marea gravitatòries combinades que exerceixen el Sol i la Lluna. Quan aquest nivell és màxim s'anomena marea alta o plenamar, i quan aquest nivell és mínim s'anomena marea baixa o baixamar.

7 En què influencia la lluna a les plantes

8 COM VA NÈIXER? La lluna va nèixer fa milions d’anys i es va formar perquè Terra i un cos del tamany de Mart varen xocar i de l’explosió en va començar a sortir la lluna

9 HISTÒRIA DE LA LLUNA Per què hi ha aquest satèl·lit rondant la nostra Terra? Els dies i les nits se succeïen cada 6 hores i mitja, en lloc de les 24 hores actuals. Procedent de la zona dels asteroides, va aparèixer la Lluna i va impactar contra el protoplaneta (Terra). Així doncs sembla que la lluna ha acabat marcant el ritme actual de la Terra.

10 COMIAT Gràcies per la vostra atenció i esperem que us hagi agradat.


Descargar ppt "LA LLUNA RUTH MORETA, HELENA CUNILL, HAIRAT ABUBAKAR, NOUH DAHOU, ROGER FONT I MIQUEL DELS SANTS."

Presentaciones similares


Anuncios Google