La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs"— Transcripción de la presentación:

1 EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs 2014-2015

2 ÍNDEX On està situat Egipte? ...................................... 3
Quan es va crear Egipte? Quines van ser les primeres civilitzacions? Què té a veure el riu Nil amb el papir? La fauna i la flora Perquè als egipcis els hi agradaven tant els animals?

3 ON ESTA SITUAT EGIPTE? Egipte està situat al nord-est d’África.
Les 2 fronteres marítimes són: - el mar Roig a l’est mar Mediterrani al nord. Està envoltat de deserts i alguns oasis

4 QUAN ES VA CREAR EGUIPTE?
La civilització es va construir cap al 3150aC, amb la unificació l’Alt i Baix Egipte sota el primer faraó , i va persistir durant els següents tres mil·lennis.

5 QUINES VAN SER LES PRIMERES CIVILITZACIONS?
A les primeres civilitzacions de la història se les anomena civilitzacions fluvials. Les civilitzacions fluvials han basat el seu progrés en els recursos obtinguts pels rius propers. Les primeres civilitzacions de la història es van desenvolupar al Pròxim Orient. Era una regió de clima sec i calorós, però amb grans rius. Aquests rius, cada any, inundaven les terres, fent-les molt bones per a l'agricultura

6 QUE TE A VEURE EL RIU NIL AMB EL PAPIR?
En aigües tranquil·les dels grans aiguamolls del delta hi creixen els papirs, Cyperus papyrus, on fan niu garses i pelicans. Els antics egipcis cultivaven aquesta planta perquè la medul·la de les tiges fabricaven el papir per als escribes. Aquí a casa nostra es cultiva una altra espècie de papir per raons ben diferents, el “Cyperus esculentus” la planta en què s’obté la xufla, amb la que es fa el refresc de la orxata.

7 FAUNA I FLORA FLORA: Les palmeres,tamarius ,papir,canyes i joncs...
FAUNA: Els lleons, les tortugues, els peixos, els flamencs i abelles.

8 PERQUE ALS EGIPCIS LI AGRADAVEN TANT ELS ANIMALS?
Els egipcis creien que una relació equilibrada entre la gent i els animals era un element essencial; així humans, animals i plantes es creia que eren membres d'un sol tot. Els animals, tant domèstics com salvatges, eren doncs, una font crítica d'espiritualitat, companyerisme i sosteniment pels antics egipcis. Els bous eren el bestiar més important; l'administració aplicava taxes al bestiar en els censos regulars, i la mida d'un ramat reflectia el prestigi i la importància de l'estat o temple que el tenia. A més a més dels bous, els antics egipcis guardaven xais, cabres, i porcs. Aviram com ànecs, oques, i coloms es capturava en xarxes i es criava en granges, on se'ls obligava a menjar pasta per engreixar-los.

9 FI!


Descargar ppt "EGIPTE I EL NIL Maria Turu Arnau Carbonell Juan Cambra Curs"

Presentaciones similares


Anuncios Google