La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS EGIPCIS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS EGIPCIS."— Transcripción de la presentación:

1 ELS EGIPCIS

2 INDEX Egipte i el Nil Piràmide social Momificació Construccions
Alfabet egipci

3 EGIPTE I EL NIL El riu Nil neix al llac Victoria i després de passar muntanyes, selves, deserts i 6.670km desemboca al mediterràni. El Nil era la font de vida dels egipcis per les grans crescudes del riu que feien que la terra fos molt bona per cultivar aliments. A part també aconsseguien aliment pescant al Nil i caçant aus dels aiguamolls. I a més l´utilitzaven de mitjà de tranport on amb grans barques portaven aliments, els blocs de pedra per les seves construccions. I així, gracies al Nil Egipte es va fer més ric.

4 PIRÀMIDE SOCIAL FARAONS SACERDOTS EXÈRCIT ESCRIBAS COMERCIANTS
CAMPESINS ESCLAUS

5 LA MOMIFICACIÓ Cuan algu és mort…què li feien?
1.Li treien els organs menys el cor. 2.Li omplen el cos de carbonat de sodi I d’herves aromàtiques 3.El recobreixen de resina 4.Finalmen,l’enboliquen amb venes De lli.

6 LES CONSTRUCCIONS Com és possible que els egipcis aconseguissin aixecar construccions tant grans? No coneixien el ferro Els antics egipcis No utilitzaven els cavalls com a animals de tir No disposaven de la roda No tenien la tecnologia de la que gaudim avui en dia

7 Són els monuments on hi ha les tombes dels faraons.
LES CONSTRUCCIONS LES PIRAMIDES DE GIZEH KEOPS KEFREN MIKERINOS Són els monuments on hi ha les tombes dels faraons.

8 LES CONSTRUCCIONS L´ESFINX DE GIZA
L'esfinx de Giza és una figura amb una cara de persona i cos de lleó.És coneguda com la gran esfinx i és el primer exemple d'estàtua a Egipte. El cos mesura 72,5 metres de llarg i 20,2 metres d'ample; la cara fa quatre metres. .

9 LES CONSTRUCCIONS ELS TEMPLES
Els egipcis consideraven que el temple egipci era la casa del déus i per aquest motiu només els sacerdots i els reis podien accedir al temple. TEMPLE DE KARNAK TEMPLE DE FILAE

10 LES CONSTRUCCIONS ELS TEMPLES ABU SIMBEL
Situat molt a prop de Sudan i excavat a la roca està dedicat al deu Ra ( Déu del Sol). Construït per Ramses II.Va fer aquest temple nomes pensant en ell i volia demostrar que els faraons, com ell, tenien la mateixa importància que els deus.

11 L´ALFABET EGIPCI La història de l'alfabet comença a l'Antic Egipte amb els jeroglifics. Un jeroglífic és un sistema d'escriptura en el qual els conceptes esta representats mitjançant dibuixos o signes gràfics.

12 TREBALL REALITZAT PER Valèria López


Descargar ppt "ELS EGIPCIS."

Presentaciones similares


Anuncios Google