TALLERS DE CUINA CURS 2016-2017.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre.
Advertisements

Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
LA DIETA SALUDABLE 4t de Primària – curs
Bones vacances de Nadal i feliç 2017
Desembre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
Escola Orlandai 4t CURS.
PROJECTE FEM UN RESTAURANT
MENU ESCOLETA PIUS XII P2 I P3 DESEMBRE
Alimenta el teu cos.
Tema 2. DIVISIBILITAT.
SOPA DE CARBASSA.
Les primeres passes amb el GeoGebra
Setembre 2016 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
CANELONS DE PERNIL DOLÇ,PINYA,NOUS,FORMATGE I FIGUES
3a PART Els nens i nenes de P- 4
Per què hi ha objectes que suren i objectes que no suren?
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA.
PETITS REPORTERS Títol.
Un animal en perill d’extinció
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
SIGUEM SOSTENIBLES.
MARÇ 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Resolució de problemes algebraics
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
Taller SOBRE l’aigua: L'inventor gota.
Potències de nombres racionals
PREGUEM: Pare, Perdó per les coses que he fet malament,
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
Un bocí de pastís...?.
TÈCNIQUES D’ESTUDI.
DUFINS.
Descobrint un tresor amagat
ELS DRETS SOCIALS Rics i pobres
Som nois i noies de 5è de l’escola Seat
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
ESCOLA CERVANTES (BARCELONA) CLASSE DE P-3 MARIA JOSÉ MATA
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
ESCOLTA ESTRUCTURADA A P3 Escola Joan Maragall.Vilanova del Camí.
CIÈNCIA GASTRONÒMICA O GASTRONOMIA CIENTÍFICA?
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
CONCURS.
Restaurant dinou vint-i-dos
Els corriols Piu i Piua.
Tema 5: Nombres naturals i enters
Quina emoció! Què ens voldran dir?
COM NEIX UN PARADIGMA?.
EL GAT LLAMPEC VISITA ALS ALUMNES DE CICLE MITJÀ
PERQUÈ LA NOSTRA SABATA TÉ UN NÚMERO!!
BIODIVERSITAT A L’HORT
Problemes que es poden resoldre amb equacions
Tutorial com canviar color i paisatge
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
MARC AHICART TORT i ORIOL GONZÀLEZ SERRA
Les fraccions Sisè B curs
LA ZEBRA ÍNDEX -Característiques - On viu - Alimentació - Comportament - Reproducció - Altres especies - Perills - Perquè he triat aquest tema.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
HANSEL I GRETEL Hansel i Gretel vivien amb el seu pare un pobre llenyataire i la cruel madrastra. Eren tan pobres que gairebé ja no tenien ni menjar per.
PRIMAVERA GRUP IV 01a.
Desembre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Maig 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Una noia s’esperava en una sala d’un gran aeroport.
BONES VACANCES D’ESTIU
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
TORTELL DE REIS Ingredients 200 g de farina 6 g de llevat
CABREM TOTS AL GIMNÀS?.
Transcripción de la presentación:

TALLERS DE CUINA CURS 2016-2017

INTRODUCCIÓ A continuació us presentem un recull de receptes per poder iniciar els tallers de cuina amb els nens i nenes de Cicle Inicial i Mitjà. Les receptes són molt senzilletes, la idea és que els nens i nenes facin tot el procés d’elaboració. Els monitors/es ho expliquem, els ajudem,… però no ho fem!! Teniu de diferents, trieu la que vulgueu en funció del grup, l’edat, la motivació… Hem intentat que les receptes estiguin detallades per facilitar-vos la feina però estaria bé que les poguéssiu fer abans de fer-ho als nens i nenes. A cada fitxa, teniu un apartat que diu AL·LÈRGENS. Allà us hem especificat quines són les patologies que no podrien menjar d’aquella recepta. Ho hem posat en funció dels ingredients en general, és a dir, que després us haureu de fixar en el producte final que compreu per què potser conté més al·lèrgens. La idea és que introduïm aquesta nova activitat i fem una recepta al mes. L’ordre, el trieu vosaltres. Esperem que ho passeu molt bé i… que vingui de gust!!!

TRUFES DE XOCOLATA Dies elaboració (mínim): 2 Ingredients: 200g de xocolata per fondre 14 galetes napolitana 150ml de crema de llet Elaboració: Desfem la xocolata i la barregem amb la crema de llet. Hi afegim les galetes esmicolades grollerament. Posem la massa resultant a la nevera i la deixem refredar, un mínim d'un parell d'hores. Amb una cullereta anem agafant porcions que després amb les mans les convertirem en boletes. Les podem arrebossar de fideus de xocolata o de xocolata en pols... ben fredes... un plaer! AL·LÈRGENS: llegums, gluten, lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca) i ou.

MUSSOLS Dies elaboració (mínim): 1 Ingredients: 1 Paquet de Galetes Oreo Doble Crema ½ Tableta xocolata negra Lacasitos Elaboració: -Separar les galetes (molt de compte!!!). La crema ha de quedar intacta. Depèn del curs, pot ser, les hem de separar nosaltres. -A una safata, agafa com a base del mussol una capa de galeta sense crema. -Ara, agafa dos galetes amb la crema i les poses a sobre de la galeta base. El costat de la crema ha d’estar cap per amunt per formar els ulls. -Amb una mica de xocolata desfeta, cobreix la intersecció de les galetes. -Sobre les dues cares amb crema, col·loca una gota de xocolata a la part on estaran els ulls. -Un cop col·locat, enganxa els lacasitos marrons per formar la nineta dels ulls. -Per les celles, talla la meitat d’una galeta sense crema i enganxa la meitat al cap del mussol. -Pels becs, utilitza lacasitos de colors tal i com es veu a la foto. AL·LÈRGENS: llegums, gluten, lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca) i ou.

PIRULETES SALADES Dies elaboració (mínim): 1 Ingredients: Formatge ratllat per fondre Pals de fusta Paper vegetal Elaboració: Directament a la safata del forn: Amb ajuda d’un motlle rodo, posarem el formatge. Els pals de fusta han de quedar a sota del formatge. - Els col·locarem separats, ja que al fondre's l’amplada creixerà. - Forn Per una bonica presentació, podem punxar les piruletes a una patata o col·locar-les a un test. AL·LÈRGENS: lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca). Podem fer-ho amb formatge sense lactosa. Però el formatge sempre té PLV

TRONC DE XOCOLATA Dies elaboració (mínim): 2 Ingredients: 1 paquet de galetes tipus maria sense ou, rodones. Crema de xocolata (nocilla, nutella). També es podria fer servir crema, melmelada. 200 grs. Xocolata negra per desfer 750 grs. Mantega Una mica de llet. Elaboració: - Posem una mica de llet en un plat . Agafem una galeta, la suquem per un banda en la llet (només uns moments, no s' han d' estovar) i per l' altra l' untem amb la crema de xocolata. Les anem amuntegant. Emboliquem el tronc de galetes amb un paper de plata. El deixem a la nevera una estoneta. Mentrestant, fem desfer la xocolata i la mantega al bany maria o al microones. Posem el tronc damunt una reixeta, amb un plat a sota i hi aboquem la xocolata - Podem fer-li ratlles amb un forquilla. El deixem a la nevera una estona perquè es prengui la xocolata. El decorem al gust. A l' hora de tallar-lo hem de fer-ho al biaix. AL·LÈRGENS: llegums,fruits secs, gluten, lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca).

MONSTRES DE SANDWICH Dies elaboració (mínim): 1 Ingredients: Pa Blanc o integral (tipus Bimbo). Així tindrem monstres de dos colors. Olives (sense pinyol) Pernil dolç Formatge Altres condiments: maionesa, salsa tomàquet, … Elaboració: Amb l’ajuda d’un ganivet i un got, tallat el pa en forma rodona. 3r i 4rt ho poden fer així, però a 1r i 2n potser ja li hem de donar tallades. Per fer les dents del monstre, retalla el formatge de forma irregular. Després, omple el sandwich amb el pernil i els condiments que t’agradin. Col·loca el tros de formatge retallat de manera que simulin les dents. Pels ulls, agafa un escuradents i punxa una oliva i col·loca'ls formant els ulls. AL·LÈRGENS: gluten, lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca) i ou.

Pizza calzone Dies elaboració (mínim): 1 Ingredients: 1 massa de full Tomàquet fregit Pernil dolç Tonyina Olives Formatge ratllat Orenga 1 ou Sèsam Elaboració: -Obrim la massa de full i la tallem en dos trossos iguals. -Omplim una part amb el tomàquet i damunt posem el pernil, la tonyina, les olives finalment el formatge i l'orenga. Agafem l'altre meitat i la posem amb cura damunt de l'altre. - Segellem al voltant amb una forquilla. Punxem la part de sobre, pintem amb l'ou batut i hi posem el sèsam. Enfornem a 180º uns vint minuts i....ja està!!! AL·LÈRGENS: gluten, lactosa i PLV (proteïna de la llet de la vaca), ou i peix.

BATUTS Batut de maduixa, taronja i plàtan Ingredients: 1 plàtan (banana) 140 g de maduixes (unes 20) suc de 2 taronges 1 iogurt “griego” Elaboració: Batem tots els ingredients i servim ràpidament i fresquet!!! Batut de meló Ingredients:   1 meló, 2 cullerades de iogurt natural, 1/2 got de llet vegetal (pot ser d'ametlles, de coco, de la que vulgueu). Opcional: una mica de mel i fulles de menta. Elaboració: Talleu a trossos el meló i traieu les llavors. Ho passeu per la batedora. Afegiu les cullerades de iogurt i el mig got de llet i si voleu, la mel i les fulletes de menta. Afegiu unes fulles de menta com a decoració. AL·LÈRGENS: lactosa i PLV (proteína de la llet de la vaca), fruits vermells.

COCADAS Ingredients: 250 grs. Galletes tipus Maria 500 grs. Dulce de Leche 150 grs. Coco Elaboració: Coloca las galletas en un cazo y con la ayuda de un tenedor o las manos empieza a molerlas. Agrega dulce de leche y revuelve todo hasta que quede una masa pegajosa. Forma bolitas con la masa y pásalas por coco rallado para luego ubicarlas en una bandeja amplia. Coloca la bandeja en el congelador por 30 min. y luego retíralas. AL.LÈRGENS: Celíacs, lactosa

LLAÇETS DE NOCILLA Ingredients: 1 masa de hojaldre cuadrada Agua Miel Azúcar Glas Azúcar Nocilla Elaboració: Divide la masa de hojaldre en dos partes. Unta de Nocilla una parte y tápala con la otra. Únelas presionando un poco con un cuchillo. Espolvorea con azúcar. Con un tenedor, sella para que no se salga el chocolate. Corta en tiras de 1.5cm de ancho (más o menos). ¡¡¡¡¡¡Enrolla!!!!! Coloca en una bandeja de horno. 180º, 15 min. Cuando estén todavía calientes, mezcla miel y agua y cúbrelos con esta mezcla. Espolvorea con azúcar glas.

SANDWICH AMB AMOR Ingredients: Plaques de pa de motlle “Rodillo” de cuina Motlle forma de cor Forquilla Farciment: pernil dolç, formatge difernts tipus, pernil,… (Pot ser dolç o salat, però es tractaria que el cor quedés amb panxeta ) Elaboració: S’agafa una placa de pa de motlle i s’exten una mica amb el “rodillo”. Es fa la forma i es trien els ingredients per farcir-lo,. El tapem amb l’altre forma i amb la forquilla el segellem pels voltants.