La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Escola Orlandai 4t CURS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Escola Orlandai 4t CURS."— Transcripción de la presentación:

1 Escola Orlandai 4t CURS

2 COM ES COMPORTEN ELS OBJECTES DINS DELS LÍQUIDS?
-La Flotació-

3 QUI SÓM Som nens i nenes de l’Escola Orlandai.
Fem 4t de primària i ens diem Llúdrigues. Estem estudiant la flotació. I estem fent molts experiments!!!

4

5 CONTEXT Aquest curs seguim els vaixells de la BCN World Race. En una visita al centre d´Interpretació ens van explicar que els regatistes estaven preocupats pel pes que podrien portar els vaixells. Volien ser molt ràpids. Però com ho aconseguien?

6 CONTEXT El vent els impulsa però si el vaixell es pesant no poden anar gaire ràpid. I ens preguntàvem què els feia flotar... I si flotaven més en uns mars que en uns altres. Tot això ens va portar a investigar quins objectes flotaven i quins no, si la sal del mar tenia alguna influència en flotar.

7 ACTIVITATS PREVIES Abans de l'experiment final, vam fer vàries activitats sobre flotació. Cada dia ficàvem un objecte diferent a l’aigua, com per exemple: plastilina amb diferents formes, una patata, una poma, llaunes amb diferents volums i una safata de porexpan amb peces de “lego” a sobre. Vam observar que segons la forma, el volum, el material, l’espai i el líquid,en el qual introduïem l’objecte, podia flotar o no. 7

8

9 Fotos de activ previes

10 COM ÉS QUE L’OU S’ENFONSA ENS UNS LÍQUIDS COM L’AIGUA I EN D’ALTRES NO?

11 OU DINS AIGUA Ingredients:200ml d’aigua i un ou de 70gr.
Hem posat un ou en un vas de precipitats i es va enfonsar. Creiem que es va enfonsar perquè la relació entre la massa de l’ ou i l’espai que ocupa és més alta que la relació entre la massa d’aigua i el volum que ocupa.

12 Aquest ou s’enfonsa en tots líquids o pot flotar en d’altres ?
Si afegim sal a l’aigua flotarà? S’enfonsarà?

13 OU DINS ALCOHOL Els ingredients són 200 ml d’alcohol i 1 ou de 70,2 gr. Aboquem l’alcohol en un vas de precipitats Vam posar l’ou dintre del vas de precipitats amb molta cura, es va enfonsar. Perquè la relació entre la massa i volum de l’ou comparada amb la relació de l’alcohol és més gran

14 OU AMB 3,6 gr. DE SAL EN AIGUA Vam agafar un vas de precipitats i el vam omplir de 200 ml d’aigua. Aleshores vam posar 3,6 gr. de sal i ho vam ajuntar al vas de precipitats on hi havia l’aigua. Vam posar l’ou amb delicadesa i no va tocar el fons però estava a ras

15 OU AMB 45 gr. DE SAL EN AIGUA Vam posar 200 ml d’aigua al vas de precipitats. Afegim 45gr de sal. Barregem be. Introduïm l’ou i…. Flota En afegir la sal estem augmentant la relació entre la massa i el volum que ocupa l’aigua respecte a la de l’ou, per això flota.

16 OU DINS OLI Vam posar 200 ml d’oli en un vas de precipitats. Llavors, vam posar l’ou i vam comprovar que poc a poc s’enfonsava, perquè la relació entre la massa i l’espai ocupat per l’ou és més alta.

17 CONCLUSIONS El que estàvem comparant en tots els experiments era la relació entre la quantitat de massa i l’espai que ocupa l’ou , amb la relació entre la quantitat de massa i l’espai que ocupen els altres líquids.

18 SI LA DE L’OU L’OU FLOTA ÉS MÉS PETITA SI LA DE L’OU L’OU
ÉS MÉS GRAN S’ENFONSA SI LA DE L’OU L’OU FLOTA ÉS MÉS PETITA

19 COM ÉS QUE L’OLIVA S’ENFONSA A L’AIGUA I QUAN AFEGIM SAL A L’AIGUA DE VEGADES FLOTA I DE VEGADES S’ENFONSA?

20 ELS DIFERENTS MARS Com que estem estudiant la Barcelona World Race volem saber la salinitat de diferents mars i si en tots els mars es flota de la mateixa manera. Ho experimentem amb una oliva, que hem introduït en 100ml d’aigua i amb una diferent concentració de sal.

21 Material Una oliva, 100 ml d’aigua, sal en diferents proporcions.

22 ELS DIFERENTS MARS En el mar Bàltic (1,5 gr/100ml aigua)
i en el Mediterrani ( 3,7gr/100ml aigua), l’oliva s’enfonsa. Mar Mediterrani Mar Bàltic

23 ELS DIFERENTS MARS En el mar Roig (4,5gr/100ml aigua) i
en el mar Mort ( 35gr/100ml aigua), l’oliva flota. Mar mort Mar roig

24 CONCLUSIONS FINALS Segons els experiments que hem fet, considerem que:
En aigua amb molta sal ( l’ou en 4,5gr/100ml,i l’oliva en 35gr/100ml, hem observat que l’oliva o l’ou , floten. I en canvi en líquids lleugers, com alcohol,aigua o aigua amb poca sal ( valors entre 1,5gr i 3 gr) , hem observat que l’oliva o l’ou , s’enfonsen.

25 Pensem que tot això , d’enfonsar-se o I flotar passa perquè ,
la sal fa augmentar la quantitat de massa de l’aigua. I per tant la relació entre la massa i l’espai que ocupa és més gran, i pot igualar o guanyar a la relació entre la massa i l’espai que ocupa l’ou o l’oliva. Quan la de l’ou/ l’oliva és més petita , FLOTA

26 LLÚDRIGUES Mar- Àngela-Sam- Elsa- Júlia- Mariana-
Jana- Helena- Jan G. – Àlex – Berta – Toni – Laura – Cesc – Jan M. – Albert – Max – Nil – Daniela – Jusci – Marc – Pol – Ona – Rafaela - Adrián


Descargar ppt "Escola Orlandai 4t CURS."

Presentaciones similares


Anuncios Google