La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre."— Transcripción de la presentación:

1 DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre

2 El dia de les verges Es la primera festa de la tardor.
Es mengen bunyols. Es canten cançons. Els al.lots regalen un clavell a les al.lotes.

3 Abans… Els al.lots cantaven cançons a les seves estimades o llogaven una tuna que cantàs de la seva part. Elles feien els bunyols i els convidaven a menjar-los.

4 Avui en dia… Elles es reuneixen a una casa i potser fan els bunyols, aunque la veritat és que ja els solen comprar fets.

5 Els compren a la pastisseria o a venedores ambulants

6 N’hi ha de vàrios tipus:
De vent Farcits de nata, crema o xocolata

7 Ells canten davall dels balcons i regalen un clavell a l’al
Ells canten davall dels balcons i regalen un clavell a l’al.lota que els agrada.

8 CUPIDO

9 Així potser aconsegueixen el seu amor…

10 Aunque hi ha clavells d’altres colors…

11 …aquest dia es regala un clavell vermell

12 Ells canten a les al.lotes. A vegades una tuna els acompanya

13 La tuna pot fer servir alguns instruments com:
bandurria guitarra pandereta laud

14 Voleu sentir una tuna cantant una cançó típica d’aquesta festa?
Es diu “Clavelitos” i la lletra és la següent:

15 La tarde y a media luz vi tu boquita de guinda
La tarde y a media luz vi tu boquita de guinda. Yo no he visto en Santa Cruz otra boquita más linda. Y luego, al ver el clavel que llevabas en el pelo, mirándolo creí ver un pedacito de cielo. Clavelitos, clavelitos, clavelitos de mi corazón. Hoy te traigo clavelitos colorados igual que un fresón. Si algún día clavelitos no lograra poderte traer, no te creas que ya no te quiero, es que no te los pude coger. Clavelitos Mocita, dame el clavel, dame el clavel de tu boca, para eso no hay que tener mucha vergüenza ni poca. Yo te daré un cascabel, te lo prometo, mocita, si tú me das esa miel que llevas en la boquita. Clavelitos, clavelitos, clavelitos de mi corazón. Hoy te traigo clavelitos colorados igual que un fresón. Si algún día clavelitos no lograra poderte traer, no te creas que ya no te quiero, es que no te los pude coger.

16 Elles els conviden a bunyols…
Voleu saber com es fan els bunyols?

17 Bunyols de les Verges (Bunyols de patata)
Ingredients 1 ou 25 gr. de llet 25 gr. d’aigua 500 gr. de patates bollides 250 gr. de farina fluixa 20 gr. de levadura fresca Un poquet de sal 1 cullereta de saïm. Oli per fregir i sucre per a empolvorejar. Elaboració. En un recipient gran posar el llevat i desfer-lo a l’aigua amb llet tèbia, afegir la mantega i l’ou, deixar tapat durant una hora. Mentrestant, bollir les patates sense pelar en agua i sal. Quan les patates estan tendres, pasar-les pel “passa purés” o aixafar-les amb una forqueta fins a formar una pasta, afegir el sucre i la farina i pastar, fins aconseguir una massa homogènia. Deixar reposar un altre cop durant una hora més. Posteriorment s’agafen petites porcions de massa amb una mà i es pressiona. El que sobresurt de la mà es recull amb l’altra, la qual introdueix el dit polze en el centre de la massa i es diposita en l’oli calent procurant que aquesta massa quedi amb un forat al mig. Abans de dinar s’espolvoren amb el sucre.

18 Anem al pati a tastar-los… Què aprofiti!
Ja sabeu que enguany tenim una associació de pares i mares: l’APIMA. Gràcies a ells… AVUI MENJAREM BUNYOLS! Anem al pati a tastar-los… Què aprofiti!


Descargar ppt "DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre."

Presentaciones similares


Anuncios Google