Oussama Tamrani Alejandro Arranz. Com a llocs de treball que són, els tallers mecànics i de motors tèrmics s'han de mantenir en unes condicions d'ordre.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Resumen Conceptos fundamentales sobre ERGONOMÍA
Advertisements

Oficina administrativa
Los continentes ¿Que es un continente?.
Iluminación El objetivo de diseñar ambientes de trabajo adecuados para la visión no es proporcionar simplemente luz, sino permitir que las personas reconozcan.
Alumne: Francis medina Especialitat: FIAP manteniment
CONCEPTOS BÁSICOS DE ILUMINACIÓN
Por Álvaro Rodríguez Cabrero
Capítol 19 El mercat de béns en una economia oberta.
CONDICIONES GENERALES DE LOS CENTROS DE TRABAJO
Iluminación de los centros de trabajo
Descarga ofrecida por:
SON LAS ÁREAS DEL CENTRO DE TRABAJO
2. REPRESENTACIÓ GRÀFICA D’HABITATGES
LA MATÈRIA.
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
FACTORES DE RIESGOS SON AQUELLAS SITUACIONES DE TRABAJO QUE PUEDEN ROMPER EL EQUILIBRIO FÍSICO, MENTAL Y SOCIAL DE LAS PERSONAS. SE LOS PUEDE CLASIFICAR.
Nou marc normatiu de desaparició de les tarifes elèctriques regulades.
Manejo de Medicamentos TBC Q.F. Mauricio Silva V. Asesor de Farmacia Servicio de Salud Coquimbo.
Torres de Enfriamiento de Tiro Mecánico
Ruta prejoves 2010 Cornellana.
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components. Dispositius d’entrada d’ordres: - Elements binaris (polsadors, interruptors, commutadors, etc.) - Elements.
María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys.
WEBQUEST: aprenentatge a través d’Internet Rosabel Roig Vila Universitat d’Alacant.
LA CONTAMINACIÓ La contaminació, és la introducció d'un contaminant dins d'un ambient natural que causa inestabilitat, desordre, dany, o malestar.
INS ELS TRES TURONS CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ GESTIÓ ADMINISTRATIVA.
L9 VISITA D’OBRES A L’L9 DEL METRO DE BARCELONA Barcelona, 4 de juny de 2014.
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRÒNICA PRÀCTIQUES D’ELECTRÒNICA BÀSICA. I.E.S. ENRIC VALOR PEGO.
 TEMPERATURA DEL AIRE: La temperatura de los locales donde se realizan trabajos sedentarios propios de oficina o similares están comprendidos entre 17°C.
R EAL DECRETO PROFESORADO. En el Anexo III de este real decreto se establece, para las diferentes áreas de la Educación primaria, el horario escolar que.
ALUMBRADO DE INTERIORES
Curso de Orden y Limpieza
Evaluación de la iluminación en recintos de la Universidad de Talca
LUMINOTECNIA Métodos de Cálculo.
2.Condiciones del entorno : Temperatura, Humedad y Ventilación.
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
LA REFRIGERACION.
ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN.
RECURSOS EDUCATIUS SÓN ELS MITJANS QUE UTILITZEM A L’ESCOLA PER A TREBALLAR L’AULA. ESPAI: On? TEMPS:Quan? MATERIALS: Amb què ? RECURSOS HUMANS: Qui ?
Actualització del mapa de soroll de trànsit de la ciutat de Girona.
Tema 4: L’inici del cicle comptable
UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT.
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Energia solar Núria.J i Alexia.
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
El Pla d’autropotecció
GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
Energia magnètica Judit i Marc.
TREBALLS D’ATENCIÓ AL PÚBLIC
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
NOVA ORDENANÇA DE CIVISME I CONVIVÈNCIA CIUTADANA.
AUTOECOLOGIA L’autoecologia estudia l’adaptació dels organismes al medi en el qual viuen. Morfologia dels organismes Fisiologia Tipus d’alimentació Tipus.
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
ALOHA ALOHA Mental Arithmetic proporciona als seus alumnes els mecanismes necessaris per aprofitar al màxim el seu potencial a partir del desenvolupament.
QUÈ, COM I QUAN ENSENYAR I AVALUAR
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Coneixements i idees previs
Maquetació de continguts
Estrès laboral i L'estrès laboral és una resposta de l’organisme davant de qualsevol demanda o exigència a la qual està sotmès i que l’individu interpreta.
PROGRAMA ELECTORAL FeSP-UGT Universitat de València
Estructura dels elastòmers
Tindrem prou energia?.
Sistema de descàrrega d’aplicacions per a mòbils intel·ligents
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
P-5 Curs
Manteniment de formes de pagament
Transcripción de la presentación:

Oussama Tamrani Alejandro Arranz

Com a llocs de treball que són, els tallers mecànics i de motors tèrmics s'han de mantenir en unes condicions d'ordre i neteja apropiades i complir les prescripcions sobre temperatura, humitat, ventilació, il·luminació i soroll. Condicions de l’entorn

La iluminación de los talleres mecánicos y de motores térmicos debe adaptarse a las características de la actividad que se realiza en ellos, según lo dispuesto en el anexo IV del Real Decreto 486/1997, de 14 de abril, por el que se establecen las disposiciones mínimas de seguridad y salud en los lugares de trabajo, teniendo en cuenta: o Los riesgos para la seguridad y salud de los trabajadores, dependientes de las condiciones de visibilidad. o Las exigencias visuales de las tareas desarrolladas. Il·luminació

Diferents tipus de il·luminació Hay tres tipos de iluminación, que varían según las circunstancias: o Siempre que sea posible, los talleres mecánicos y de motores térmicos deben tener preferentemente iluminación natural. o La iluminación artificial de complementar la natural. o La iluminación localizada utilizará en zonas concretas que requieran niveles elevados de iluminación.

ACTIVITAT DESENVOLUPADA NIVELL MAXIM EN LUX Tasques d'administració i formació. Operacions de control, verificació i investigació en els laboratoris de motors, laboratori d'injecció, laboratoris d'assaigs diversos, sala de bancs de bombes, càmera anecoica, etc. Treball a l'interior de les cel·les de prova dels motors, taller de suport, bancs de potència i altres activitats pròpies dels tallers mecànics, com equilibrat de rodes, canvi de pneumàtics, etc. 500 Vies de circulació i llocs de pas50 Condicions mínimes d'il·luminació,

Distribució dels nivells d’il·luminacio La distribució dels nivells d'il·luminació ha de ser uniforme, evitant variacions brusques de luminància dins de la zona de treball i entre aquesta i els seus voltants. Així mateix, cal evitar els enlluernaments: Directes : produïts per la llum solar o per fonts de llum artificial d'alta luminància. Indirectes : originats per superfícies reflectants situades a la zona d'operació o les seves proximitats.