Àmbit 2: Compromís, cohesió social i dinamització econòmica Sant Boi de Llobregat, 30 de juny de 2016.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
MOMENTOS DEL PROCESO Fase 1: Fase 2: Fase 3: Fase 4:
Advertisements

Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
Connecta Joven Imatges: NECESSITAT SOCIAL APRENENTATGE SERVEI
PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL QUALITAT DE VIDA
PRESSUPOST 2017.
ACTIVACIÓ DE LA GESTIÓ FORESTAL A TERRES DE L’EBRE
Programa de Transició Escola Treball
El pilars del govern obert a Catalunya: Transparència
Els riscos de la precarietat i les dificultats de conciliació
Polítiques d’Ordenació Comercial
Catalunya: 10 pols de competitivitat 8 de juny del 2010
Proposta EC: definició, objectius i pressupost
Resultats de l’enquesta AtlesDEL
Algunes dades 65 i més anys ,5 % 75 i més anys ,5%
EXCEL·LÈNCIA PROFESSIONAL I INCREMENT
Què és Càritas Dijous, 29 de gener de 2015.
ESTRATÈGIA DE CONTRACTACIÓ TIC PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 28 d’agost de 2018.
Creativitat amb austeritat Impacte Projectes públic-privats
ELS DRETS I DEURES DE LES FAMILIES DE PERSONES AMB DID
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
“…acompanyem al ciutadà en el decurs de la seva vida…”
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
va aprovar la Llei de Millora de barris.
Barcelona, 2 de desembre de 2.002
PROMOCIÓ DE L’OCUPACIÓ I L’AUTOOCUPACIÓ
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Gestió de la qualitat en el litoral.
Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.
Jornada Cloenda Esports
20 anys de Ciències Ambientals a la UAB
De la gestió de la força de treball a la del coneixement
Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell
El paper de les ciutats en el procés d’innovació empresarial
Incorporació de la Perspectiva de Gènere en la Prevenció del vih en l’àmbit de les drogodependències  La perspectiva de gènere ens ofereix l’oportunitat.
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Un territori equilibrat i ben connectat Política territorial Un territori equilibrat i ben connectat La República Catalana és l’oportunitat per redissenyar.
ELS MERCATS ESTRATÈGICS DE LES ARTS ESCÈNIQUES I LA MÚSICA A CATALUNYA
Quines necessitats i oportunitats es deriven de la nostra realitat social i laboral? DONES CUIDADORES Solsona,
Model de gestió assistencial: innovació i integració. Montse Cervera
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte
Pla local per la inclusió social de Santa Coloma de Gramenet
Presentació de la candidatura
Resum Executiu El Mapa Global d’Oportunitats d’ACCIÓ 2016, adreçat a les empreses catalanes que vulguin internacionalitzar-se, identifica les oportunitats.
Com preparar una unitat per a l’avaluació
Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i l’ocupació del Vallès Oriental ( ) Presentació del Pla de treball Consell d’Alcaldes del.
Serveis de Formació.
El 2012 se signa l’acord social sota el títol “Contra la crisi: Acord Social ”. Se sumen 34 entitats i agents socials de la ciutat així com els.
Els Plans Especials Urbanístics de Protecció del Subsòl Presentació de la figura d’ordenació urbanística Joan Solà i Jordi Montaner GEOSERVEI PROJECTES.
BALANÇ DE LA LLEI DE BARRIS
Línies mestres de la futura Llei del Sistema de Formació Professional
Taula sectorial de Salut Mental i Addiccions Avaluació i línies de treball Secretaria del CMSS Setembre 2014.
ALIANCES ESTRATÈGIQUES
Xarxa de Custòdia del Territori
Anàlisi crítica de la transversalitat
PLA COMARCAL de GESTIÓ ENERGÈTICA SOCIAL del VALLÈS OCCIDENTAL
Serveis de Consultoria
Jornada per a una mobilitat de qualitat a les terres de Lleida
DOSSIER DE PREMSA Resultats OPE 2010, projectes actuals i reptes de futur Manlleu, 6 de juliol de 2011 Per a més informació: Gabinet de Comunicació T.:
PRESENTACIÓ RIS VICEPRESIDENCIA I CONSELLERIA INNOVACIÓ
Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
expansió internacional
Informe Observatori Barcelona 2016
Dona Kolors, Innovació social en costura
Àrea d’Atenció a les Persones
El Pla de formació del centre
Plans d’igualtat d’oportunitats Plans d’igualtat d’oportunitats
J. C. Aguado, E. Carrera, J. Cendra, A. Sabater Pruna i J. Segalàs làs                                                                                        
ESTAT ACTUAL DELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS A CATALUNYA
Informe per a l’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIETATS MUSICALS
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Àmbit 2: Compromís, cohesió social i dinamització econòmica Sant Boi de Llobregat, 30 de juny de 2016

Àmbit 2: Compromís, cohesió social i dinamització econòmica Economia social i d’integració Estratègia Industrial Automoció Cohesió social i oportunitats Dinamització econòmica i desenvolupament sostenible Cohesió social i estat del sistema local de benestar Compromís, diàleg i concertació Economia Social Logística Formació Professional Mobilitat persones Serveis Desigualtat i renda Repte energètic Ocupació i automatització Sistema socio-sanitari Classe treballadora s. XXI Diàleg social i concertació

Impacte econòmic i social de la crisi a la comarca Àmbit 2: Compromís, cohesió social i dinamització econòmica Impacte econòmic i social de la crisi a la comarca El pes econòmic del Baix Llobregat Crisi global, crisi local, crisi sistèmica Enfonsament construcció Costos recauen en les classe treballadores Empobriment general Atur, precarització Austeritat Desigualtats i escletxes de gènere L’aportació del PIB del Baix 11% (3ª) Industria 28,7% (Cat: 21%) Serveis 63,4% Sector estratègics (Automoció, logística, agroalimen.. Institucions de coneixement (PMT/UPC, centres..) Infraestructures estratègiques (port, aeroport) Un Debat Obert, Reptes i Oportunitats Eines per al compromís, la cohesió social i la dinamització econòmica Dinamització econòmica i desenvolupament sostenible Cohesió social i sistema local de benestar

Crisi de Model de Desenvolupament Dinamització econòmica i desenvolupament sostenible Crisi de Model de Desenvolupament Punts Febles Reptes Tamany PIME Dependències Tensions territori Baixa qualificació Impacte ambient. Ineficiència energètica Valor afegit Internacionalització. Clusterització Ocupació qualitat Col·laboració Sinèrgies sectorials Sostenibilitat Industria Logística Serveis Comerç Turisme Agricultura Repte Sectors Econòmics Construir un nou model de desenvolupament econòmic sostenible Escletxa digital Recursos finan. Baixa qualificació Dispersió iniciatives. Por al risc empren. Ecosistemes d’innovació i col·laboratius Consum resp. RSC Nova emprenedoria Creativitat, talent Innovació Economia Social Models Econòmics Energèticament Ambiental Centrat en les persones i les seves necessitats Desigualtat de rendes Baixada rendes treball Desigualtat de gènere Precarietat Atur estructural Dificultat accés joves i dones Baixa qualitat ocupació Fiscalitat treball Millora salaris Igualtat gènere Conciliació Negoc.col·lectiva Ocupació Basat en el coneixement, la innovació i la creativitat El treball com a valor afegit Formació i qualificació La formació empodera a les persones Poca valoració factor treball Oferta formativa dispersa i poc vinculada a l empresa Ocupabilitat al llarg de la vida laboral Formació com actiu personal Interacció empreses-centres Mercat de Treball inclusiu i de qualitat

Crisi i exclusió social Cohesió social i estat del benestar Crisi i exclusió social Polítiques de proximitat *Construcció d’un sistema local de benestar des de la proximitat (equitat i polítiques públiques d’igualtat): -Coordinació i producció compartida de serveis (Admo.- Entitats) -Introducció de clàusules socials en les contractacions de l’admo. -Polítiques de gènere: repartiment càrregues, igualtat en el treball i remuneració, contra feminització pobresa. -Atenció a gent gran, fam. monoparentals, infància... Repte Fer del Baix una comarca cohesionada socialment amb una aposta decidida per l’equitat i la igualtat de gènere La mobilitat de les persones *La mobilitat de les persones, un factor d’integració social, laboral i de cohesió social -Els impactes negatius d’una mobilitat mal resolta (salut, urbanisme...) -El Baix, un sistema mal resolt: deficient connexió entre municipis i serveis de transport públi, dificultats de convivència entre els diferents mitjans, accessibilitats mobilitat reduïda... -Soterraments pendents, optimització d’infraestructures, corones tarifàries... La salut -Xarxa de salut comarcal minvada per les retallades. Pla Comarcal de salut -Polítiques municipals de salut i complicitat amb el teixit associatiu i entitats del tercer sector. Cartera de serveis de benestar col·laborativa público-comunitària.

Eines per al compromís, la cohesió social i la dinamització econòmica Eines de diàleg i concertació Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat *Acord de concertació territorial per al desenvolupament econòmic local (2012). *Pacte per a la indústria del Baix Llobregat (2013) - Pactes locals per l’ocupació i l’activitat econòmica Eines de coneixement i innovació Agència INNOBAIX Parc Mediterrani de la Tecnologia-Campus UPC Castelldefels Centres Educatius, Centres de formació professional, Centre Formació Professional de l’Automoció. Eines de participació i d’innovació social i ciutadania Consells de participació comarcals i locals Entitats associades a la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social Xarxa de l’Economia Solidària Xarxa d’Innovació Social Xarxa de Municipis Cooperatius

Eines per al compromís, la cohesió social i la dinamització econòmica Palanques de transformació sectorial El Consorci de Turisme del Baix Llobregat El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat * Projectes estratègics comarcals Pla estratègic de turisme Projecte RIS3/PECT del Baix Llobregat 4 anys 5 milions d’Euros / 50% FEDER Projectes RIS3/PECT Automoció Salut mental Agroambiental Emprenedoria Talent