Riquesa sense treball Plaer sense consciència Ciència sense humanitat Política sense principis Comerç sense moral Devoció sense sacrifici Mahatma Ghandi.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Webs d’interès: PER TREBALLAR L’AUTOCONEIXEMENT:
Advertisements

Més enllà de les arts escèniques
José Miguel Quiñones Ruiz 14-Juny-2006.
EL PROCÈS DE CONVERGÈNCIA EUROPEA: EXPERIÈNCIA PILOT A LA UNIVERSITAT DE BARCELONA Núria Casamitjana Badia Vicerectora de Política Acadèmica
Xarxa Productes de la terra
Programa del Dr. Joan-Francesc Pont per a la Direcció de l’Escola Universitària d’Estudis Empresarials JUNTA D’ESCOLA 1 d’abril de 2004 “El dubte no és.
Coneix el CRAI Biblioteca en 5 minuts
Atenció a la dependència al Medi Rural
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
La funció dels Centres d’educació Especial en el nou marc legal en relació amb l’escola ordinària.
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
IMPLANTACIÓ DE LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ A LA CIUTAT DE LLEIDA Anàlisi estadística - desembre 2000 IMPLANTACIÓ DE LES TIC A LA CIUTAT.
CRAI: Unitat de Procés Tècnic
Reflexions al fil de l’Euneos
INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
DADES DE RESIDUS MUNICIPALS 2013 CAMP DE TARRAGONA I TERRES DE L’EBRE
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
ESTRATÈGIA DE CONTRACTACIÓ TIC PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 28 d’agost de 2018.
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
MILLORA DE LA COMPETITIVITAT DELS COMERÇOS
“…acompanyem al ciutadà en el decurs de la seva vida…”
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
TEMA 25 TEMA 25 Programes europeus d’educació.
1 1.
Col·laboracions i recerca de sinèrgies per a l'estructuració del sector: experiència de La Confederació II Trobada anual d’entitats del Club de Suport.
ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS INQUIETUDS NECESSITATS DEMANDES ROL DEL COL·LEGI ESPAI DE REFLEXIÓ I DEBAT AMB JOVES UNIVERSITARIS.
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
REPTES DE L’FP DUAL APORTACIONS PER A LA REFLEXIÓ JESUS MARTIN.
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
Dispositiu Local d’Inserció
DISSENY GRÀFIC D’UN PORTAL DE TRANSPARÈNCIA PER AJUNTAMENTS
Equips docents: Una forma diferent de fer docència
Madelen Holmlund, Umeå University
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
Presentació Cadena de Valor
Docublog El blog del Programa de Documentació dels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya Núria Ferran.
La formació professional, una opció de futur i amb futur
Presentació de la candidatura
Prof. José Miguel Santacreu Soler Dep. d’Humanitats Contemporànies
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08
PROGRAMA ELECTORAL FeSP-UGT Universitat de València
CRAI: Unitat de Serveis a Usuaris
Pràctica 2.2: Cerca en bases de dades bibliogràfiques per a la investigació en treball social Objectius: Donar a conèixer els recursos bibliogràfics que.
CRAI: definició i estructura
Serveis de Consultoria
I Jornades de Mobilitat Internacional del PAS
DOSSIER DE PREMSA Resultats OPE 2010, projectes actuals i reptes de futur Manlleu, 6 de juliol de 2011 Per a més informació: Gabinet de Comunicació T.:
CRAI: Unitat de Recerca
CRAI: Unitat de Docència
Informe Observatori Barcelona 2016
Recursos d'informació en globalització i sostenibilitat
CRAI: Unitat de Gestió de la Col·lecció
DINÀMICA DELS FACTORS BIOLÒGICS
Àrea d’Atenció a les Persones
DINÀMICA DELS FACTORS SOCIOECONÒMICS
CEIP CA N’ALZAMORA Escola pública Centre de nova creació
que necessites saber de la Biblioteca
CAMPUS VIRTUAL + QUE UN PAS CAP AL NÚVOL.
ESTAT ACTUAL DELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS A CATALUNYA
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Biblioteca Escolar “Puntedu” un espai de coneixement i aprenentatge
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
El desplegament de les COMPETÈNCIES BÀSIQUES en el currículum
Transcripción de la presentación:

Riquesa sense treball Plaer sense consciència Ciència sense humanitat Política sense principis Comerç sense moral Devoció sense sacrifici Mahatma Ghandi

Herb Simon. “The Science of the Artificial”. Els “artefactes” Les tres eres del canvi econòmic, Tofler, 1980 Hardware; Software; Humanware

Herb Simon “The Sciences of the Artificial” Naturalesa Ciències Naturals ANÀLISI Artificials SÍNTESI OBJETIUS DE L’HOME Artifici Herb Simon “The Sciences of the Artificial”

Les tres eres del canvi econòmic, Tofler, 1980 Era de la Informació Era de la Innovació Era de la Indústria Nivell de vida 1960-2000 Era de L’Agricultura 1750-1850 Periodes de dislocació temps Les tres eres del canvi econòmic, Tofler, 1980

Tres exemples d’innovació relacionats amb la Universitat Exemple cap enfora: La tercera missió Exemple global: El procés de Bolonya Exemple cap endins: el CRAI

Universitat: 900 anys d’existència Docència Recerca Tercera missió: Què és això?

El Parlament de Catalunya aprova el 12 de desembre de 1991, al voltant de mitjanit, la Llei 36/1991, de creació de la Universitat Rovira i Virgili. Entre altres coses, estableix: La URV ha d'actuar com a motor del progrés cultural, científic i tècnic a les comarques meridionals de Catalunya i, de manera més específica, a les ciutats on s'ubiquen els seus centres.

La URV, motor del progrés territorial en l’economia del coneixement ARRIBAR A TOT EL TERRITORI POTENCIAR LA FORMACIÓ PERMAMENT PROMOURE LA TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT PARTICIPAR EN ELS NÒDULS D’INNOVACIÓ FOMENTAR L’EMPRENEDORIA DE L’ALUMNAT I EL PROFESSORAT

Joint strategy

Població amb títol universitari Territori 1991 1996 2001 Alt Camp 4,1 5,9 9,3 Baix Camp 4,9 7,9 10,5 Baix Ebre 4,0 6,3 8,5 Baix Penedès 3,8 6,4 8,5 Conca de Barberà 4,0 6,3 9,0 Montsià 3,0 5,0 6,6 Priorat 3,5 6,3 8,9 Ribera d'Ebre 4,2 6,3 8,3 Tarragonès 6,1 10,3 12,7 Terra Alta 2,0 4,0 5,7 Camp de Tarragona 5,1 8,4 10,9 Terres de l'Ebre 3,5 5,7 7,5 Tarragona (p) 4,6 7,7 10,0 Font: IDESCAT (Percentatge sobre la població amb més de 10 anys)

El procés de Bologna Crear un espai europeu d’educació superior al 2010 Les tres prioritats del procés de Bolonya són: Introducció dels tres cicles (grau/master/doctorat), assegurament de la qualitat i reconeixement de les qualificacions i els periodes d’estudi. Bologna (1999), Praga (2001), Berlin (2003), Bergen (2005), Londres (2007), Lovaina (2009).

(EQF), Marc europeu de qualificacions per a l’aprenentage qal llarg de la vida (EUROPASS), transparència de qualificacions, (ECTS -ECVET) transferència de crèdits (ENQA -ENQAVET) assegurament de la qualitat. (EHEA o EEES) Espai Europeu d’Educació Superior i (ERA o EER) Espai Europeu de Recerca

Programes ERASMUS, TEMPUS, ERASMUS MUNDUS 7è Programa Marc de Recerca Programa de Competitivitat i Innovació Fons Esctructurals Banc Europeu d’Inversions

Tercer exemple: El CRAI (Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació) …..adeu….pobra i trista Biblioteca

Què és un CRAI? Un CRAI és un servei institucional destinat a facilitar el procés d’aprenentatge i l’accés a la informació dels membres de la comunitat universitària mitjançant l’oferta dels serveis de manera integrada, permanent, presencial i virtual. En el CRAI hi treballen, de forma coordinada, persones especialitzades en diferents serveis universitaris. Els CRAI són espais on conflueixen materials i professionals qualificats i polivalents.

Estructura Unitats i serveis disponibles en un CRAI Informació de la Universitat Orientació i assessorament per a l’accés a la informació Accés a fonts d’informació Accés a eines per a la informació Orientació i assessorament per a l’ús de les TIC Reprografia i impressió Accés a i ús de recursos multimèdia Aprenentatge no presencial d’idiomes Suport i formació del professorat Espais d’aprenentatge diversos Espais d’interacció social, zones de lleure i subministrament de béns