La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI

Presentaciones similares


Presentación del tema: "INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI"— Transcripción de la presentación:

1 INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI
Transferència tecnològica, formació agrària i assessorament Lleida, 17 de març de 2011

2 La innovació al sector agroalimentari
La innovació és el motor de progrés i impulsor del gran potencial que té el sector agroalimentari català. El nostre repte és promoure,incentivar i fomentar la innovació del sector agroalimentari català cercant sinèrgies i impulsant tot el seu potencial,acompanyant-lo en el procés d'internacionalització i exportació.

3 Programa d’innovació al sector agroalimentari 2011
EIXOS D’ACTUACIÓ: -PROFESSIONALITZACIÓ DEL SECTOR AGROALIMENTARI -TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA I GESTIÓ DEL CONEIXEMENT -FOMENT DE LA INNOVACIÓ Inclou més de actuacions

4 Professionalització del sector agroalimentari Programa de formació agrària
El Programa de Formació Agrària incorpora tota l’oferta de formació contínua, presencial i en format a distància i de formació d’assessors/es que s’imparteixen des dels 14 Centres o Escoles de Capacitació Agrària distribuïdes en el territori català. 35 anys experiència en formació agroalimentària. 522 actuacions de formació agrària. S’espera més de alumnes matriculats al 2011. 2.500 alumnes en formació a distància.

5 Professionalització del sector agroalimentari Emprenedoria
El projecte té com a objectiu la professionalització de joves emprenedors, per a executar amb èxit el seu projecte empresarial Projecte desenvolupat conjuntament amb la FCAC. Formació 300 hores. Formació sectorial (porcí, fruita, viverisme, PAE, vinya i vi). 157 empresaris formats.

6 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Pla Anual de Transferència Tecnològica - PATT
Un Pla coordinat des del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural que recull les propostes , suggeriments i necessitats del sector agroalimentari català. El PATT 2011 preveu un total de 827 actuacions que integren totes les fases de la generació i transmissió del coneixement de les quals: -253 activitats continuades: Són activitats que s’executen preferentment a les estacions experimentals del IRTA i tenen la finalitat de realitzar experimentació contrastada actuacions de divulgació:Són actuacions de divulgació oberta de coneixements tecnològics amb la participació d’experts.

7 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Pla Anual de Transferència Tecnològica - PATT
Inclou actuacions en 39 sectors econòmics diferents i s’elabora anualment per la Comissió Coordinadora de Transferència Tecnològica (CCTT). Presència significativa en els àmbits següents: -Agricultura, ramaderia, indústries agroalimentàries, gestió forestal, pesca i aqüicultura , PAE, desenvolupament rural, gestió empresarial, reg ,estalvi i eficiència energètica, varietats tradicionals.

8 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Pla Anual de Transferència Tecnològica - PATT
Distribució territorial Terra Alta Noguera Segrià Pla d'Urgell Urgell Montsià Baix Ebre Ribera d'Ebre Priorat Tarragonès Garrigues C. de Barberà Baix Camp Alt Camp Menys de 5 actuacions De 5 a 10 De 11 a 20 Més de 20 Alt Pallars Sobirà Val d'Aran Alta Ribagorça Jussà Empordà Ripollès Cerdanya Gironès Berguedà Solsonès Bages Vallès Occid. Llobregat Barcelonès Penedès Pla de l'Estany Garrotxa Vallès Orient. Maresme Osona La Selva Garraf Segarra Anoia

9 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Pla Anual de Transferència Tecnològica - PATT
Assistents a les activitats

10 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Sistema d’Assessorament Agrari de Catalunya
86 entitats registrades al servei d’agricultors/es i ramaders/es. 256 Tècnics assessors. Serveis d’assessorament especialitzats en matèria de salut pública, zoosanitat, fitosanitat, medi ambient, benestar animal, qualitat i en el compliment de les bones condicions agràries i mediambientals, assessorament en gestió empresarial de l’explotació agrària i assessorament en seguretat laboral.

11 Transferència tecnològica i gestió del coneixement RuralCat i AlimenCat
RuralCat i AlimenCat són les comunitats virtuals del sector agroalimentari i rural català. Ofereix: - Continguts (noticies, ponències PATT,...) - Serveis tecnològics (avisos fitosanitaris, reg,..) - Formació online. inscrits Intranet. SMS enviats. visites. 5 subcomunitats virtuals.

12 Transferència tecnològica i gestió del coneixement Divulgació Tecnològica
Dossiers tècnics Manuals tècnics Benestar animal general Benestar animal en explotacions porcines Benestar animal en l’escorxador Benestar animal durant el transport Aplicador de fitosanitaris bàsic Aplicador de fitosanitaris qualificat Gestió agrària Elaboració Pla d’Empresa Complements de l’empresa agrària Producció integrada Reg Fitxes tècniques

13 Foment de la Innovació Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària
El premi es realitza per tal de fomentar l’esperit innovador del sector agroalimentari i reconèixer les empreses que han tingut iniciatives innovadores. Des de la primera edició l’any 2001 s’han presentat un total de 197 candidatures innovadores.

14 PROGRAMA D’INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI
1.348 actuacions per PROFESSIONALITZAR, transferir tecnologia i GESTIÓ DEL CONEIXEMENT i fomentar la INNOVACIÓ. Al 2011 s’estima la participació de professionals


Descargar ppt "INNOVACIÓ AL SECTOR AGROALIMENTARI"

Presentaciones similares


Anuncios Google