Ajuntament de Sant Just Desvern, març 2015

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
Advertisements

SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ CdA Empúries.
L´energia.
Valorem el que mengem! Disseny de projectes de comunicació, i educació ambiental.
SERVEI DE MENJADOR INFANTIL / PRIMÀRIA.
EBM LA FONTANA Escola Bressol Municipal de gestió directa de l’Ajuntament de Barcelona Districte de Gràcia Escola de tres grups: 1 de 18 infants de 2-3.
PROJECTE FEM UN RESTAURANT
MEMÒRIA DELS SERVEIS SOCIALS DE L’AJUNTAMENT DE TORELLÓ. ANY 2010
Títols oficials. Tramesa dels títols als centres. Circuit
Podeu posar una foto del vostre centre
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
L’Eliana Solidària.
RECICLAR PER MILLORAR EL NOSTRE ENTORN
Famílies Solidàries Trobada de Llars Don Bosco
REUNIÓ INFORMATIVA.
3a PART Els nens i nenes de P- 4
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
Ens visita el dentista a P3, P4 i P5!!!
Malbaratament alimentari
EL RECICLATGE DELS RESIDUS DOMÈSTICS
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
FEM LA BOLA PETITA!.
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
Continuació: l’espai II
Parlar per escriure a partir de Hablar para escribir. Oriol Guasch. (2002) Aula de Innovación educativa, núm. 111.
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
Descobrint un tresor amagat
ELS DRETS SOCIALS Rics i pobres
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
El contenidor orgànic Jaume Martín Judit Martínez Aram Puig
Un far a l’entrada anuncia la Setmana UNESCO
III Jornada de transport sanitari
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
VALORS/VIRTUTS per créixer com a persones
CAMPANYA DE RECOLLIDA D'OLI USAT
La gestió dels residus municipals a Sant Just Desvern
Perfil dels enquestats
DIADA DE LA PAU A SJO.
Objectiu Educatiu Trienni
L´aprovisionament L´aprovisionament consisteix a comprar els materials necessaris per l´activitat de l´empresa (la majoria matèries primeres), emmagatzemar-los.
CONCURS.
LABANDÀRIA.
AL NOSTRE INSTITUT #AQUÍPROUBULLYING!
Miquel Marco i Alejandro
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
XIII a Setmana de la solidaritat
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Xerrada sobre morositat a les Escoles Concertades
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
CICLE INICIAL Visita a la Fundació CRAM
EMBOLCALLS SOSTENIBLES
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
Socialització de llibres de text.
COLÒNIES A CA LA MARIA LA CASA DE COLÒNIES. LA FAGEDA. LA GRANJA.
L’HANBOL.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ.
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
ELS 5 SENTITS Com ho sap el nostre cos?.
CAMPANYA DE CONSCIENCIACIÓ PER A LA RECOLLIDA DE RESIDUS D’APARELLS ELECTRÒNICS PROPOSTA PER ALS AMBAIXADORS DE LA CAMPANYA.
La vulneració dels drets socials
Plantilla per realitzar un projecte
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
RECICLEU AMB NOSALTRES
La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
CABREM TOTS AL GIMNÀS?.
Transcripción de la presentación:

Ajuntament de Sant Just Desvern, març 2015 La prevenció del malbaratament alimentari a menjadors escolars de Sant Just Desvern Ajuntament de Sant Just Desvern, març 2015

Què és el malbaratament alimentari? Aquell que perdem o llencem durant tota la cadena alimentària destinada al consum humà.

Algunes dades A Catalunya: 262.471 Tn malbaratades anualment 39,4 Kg/pers. any Un 58 % dels aliments que es llencen es produeix a les llars Una part significativa, 16%, es produeix a restauració

Què podem fer? Hem pensat el munt de menjar que es llença cada dia als menjadors escolars i que aquest es pot aprofitat donant-lo a persones que en tenen necessitat. En el servei de menjador d’una escola hi ha dos punts de generació d’excedents alimentaris: - allò que els nens i nenes deixen al plat sense menjar - els aliments cuinats que no han arribat a ser servits. L’objectiu de la iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari als menjadors escolars és canalitzar els excedents alimentaris cuinats que no han arribat a ser servits.

Projecte “A Sant Just, l’escola cuina, menja ,aprofita” Qui hi participa? Ajuntament de Sant Just Desvern: Impulsor del projecte. Empreses de gestió del menjador: Empreses donadores. Solidança: L’entitat social distribuïdora del aliments Centre Social Mil·lenari: Centre on es lliuren els aliments a persones apuntades al Programa d’aliments. Posar foto del seu contenidor

Recursos necessaris Recipients de dosis individuals aptes per a congelar-se i per al microones Etiquetes Congeladors per mantenir els aliments emmagatzemats Albarans de recepció dels aliments Contenidors isotèrmics per a transportar els recipients congelats Vehicle per fer el transport

La congelació Els excedents es reparteixen en recipients compostables unidosi aptes per a ser congelats i per al microones, s’etiqueten i es congelen el més ràpid possible. Posar foto del seu contenidor

La recollida Solidança recull els excedents en caixes especials , per tal que no es perdi la cadena del fred Posar foto del seu contenidor

La traçabilitat A cada entrega es lliura un albarà on s’indiquen els aliments entregats, el dia i l’hora de recollida. L’albarà se signa per ambdues parts.

El transport Es porten al Centre Social on es fa la recepció i el repartiment

El lliurament Es reparteixen com a àpats solidaris a persones amb dificultats econòmiques o en situació de dependència que estan al Programa d’aliments.

Resultats de la prova pilot Durant la prova pilot s’han canalitzat més de 100 àpats i, dit d’una altra forma, s’ha estalviat malbaratar quasi 30 kg. d’aliments.

Beneficis El benefici és doble: evitar el malbaratament dels aliments oferir ajuda a persones amb dificultats econòmiques https://www.youtube.com/watch?v=tj03aWrHKiE Posar fotos del seu contenidor

Moltes gràcies!