COHABITATGE ‘COHOUSING’*

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Centre d'Hàbits Saludables
Advertisements

NOSALTRES, AVUI, COM CLARET
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
L’HABITATGE COL·LECTIU: Nous conceptes per a l’habitatge del s.XXI
LA PETJADA ECOLOGICA DE SANT BOI DE LLOBREGAT
Xarxa Productes de la terra
Salut mental i prevenció
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
SOLIDARIS AMB ELS MÉS NECESSITATS
Michael Maltzan Architecture Rainbow Apartments |Skid Row Housing | 2006 Los Angeles, California Elisabet Méndez Melillas.
Taula 1: «Més que una casa»
El Pare Claret és un regal per a tots
La programació en arquitectura: una eina per a la gestió de la inversió pública municipal El cicle inversor 23 de setembre de 2011.
Societats d’Interès Social:
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
PETITS REPORTERS Títol.
(Avinguda Pearson, nº 21, Barcelona)
@sebastiani64.
CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
XARXA D’HORTS SOCIALS programa
GRANJA ESCOLA.
1r TRIMESTRE 2n TRIMESTRE 3r TRIMESTRE
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
Programa Socialització de Llibres al CEIP LOLA ANGLADA
L’hora dels indecisos L’hora de decidir.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
“LA VIDA ÉS UN DO DE DÉU I UN SERVEI ALS ALTRES”
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
Estat de benestar i drets socials
Un territori equilibrat i ben connectat Política territorial Un territori equilibrat i ben connectat La República Catalana és l’oportunitat per redissenyar.
DIADA DE LA PAU A SJO.
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
PROJECTE 2018 OBJETIUS i ACCIONS
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
Objectiu Educatiu Trienni
Concurs Bíblic de catalunya
LA VIDA DE LES PERSONES.
ANTICS ALUMNES HHDC TAVERNES
ASSAMBLEA GENERAL ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES D’ALUMNES CURS 17/18
El repte d’incloure Recursos i estratègies
AQUESTA VEGADA... TU TRIES!
“ Jo, amb les obres, et mostraré la meva fe” Jm2, 18
Coneixement del Medi Natural
Coneixements i idees previs
PROGRAMA ELECTORAL FeSP-UGT Universitat de València
Transició en els models d’habitatge. Entre el públic i el privat
INTEGRACIÓ DEL PROGRAMA D’ESCOLES VERDES DINS DE LA GESTIÓ DEL INSTITUT GIOLA Programa escoles verdes de la generalitat té com a objectius principals:
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
IV Part Música Catalana d’avantguarda “Epigrames” de Benet Casablanques (composició 2003) Monges de Sant Benet de Montserrat.
CLUBS SOCIALS TAULA RODONA: SALUT MENTAL I ACCIÓ SOCIAL
LES PREFERÈNCIES COM A EINA FACILITADORA
· Tema seleccionat: Compartir.
d’una xerrada de l’Eduard Sala que trobareu a
Marcos Escolano, Carles Casamiquela i Adrià Doménech
Vulneració dels drets socials
TEMA 7. COMPRES, VENDES I EXISTÈNCIES
Xarxa de Dones Directives i Professionals del Tercer Sector
Jornada sobre el Projecte de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya Finançament de la Generalitat i aportació catalana a les finances de l’Estat.
al nostre centre educatiu?
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
La vulneració dels drets socials
Pureza de Maria Escola de pares - infantil
Transport Porta a Porta
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Transcripción de la presentación:

COHABITATGE ‘COHOUSING’* Un nou estil de conviure quan et fas gran. De l’asil al geriàtric, de la residència geriàtrica a la residència ..., al cohabitatge sènior.

Perquè el cohabitatge sènior? La generació dels nascuts als 50/60 tenim molt clar que cuidar-se de la salut i l’atenció de les nostres necessitats, presents i futures, són responsabilitat de cadascú. Tenim una nova filosofia d’entendre i viure la nostra vellesa activa i autogestionada. “... Som la darrera generació que ens hem encarregat dels nostres majors i la primera que no volem que els nostres fills s’encarreguin de nosaltres”

Autonomia personal: Capacitat de controlar, afrontar i preveure per pròpia iniciativa les decisions personals sobre com viure, a on i amb qui, d’acord amb les normes, valors i preferències pròpies així com poder desenvolupar les activitats bàsiques de la vida diària individual i en comunitat. Tota persona té el dret de viure i d’envellir bé en l’espai que ha triat com a casa seva.

Com és un cohabitatge sènior? Les persones participen des dels inicis del projecte. Decideixen la ubicació, l’edificació, els espais, serveis comuns, sanitaris, els veïns, normes de convivència, etc. És un model d’habitatge residencial per a la gent gran, cooperatiu i col·laboratiu, autogestionat i sense afany de lucre. Cases o apartaments privats sobre els 50 m² amb uns amplis espais compartits per la mateixa comunitat i també oberts a l’entorn. El format òptim d’un cohabitatge varia de 20 a 30 unitats de convivència. Es preveu compartir els recursos, serveis assistencials, activitats... i finalista. Els components del cohabitatge tenen ingressos independents.

Avantatges d’un cohabitatge sènior Facilita la convivència col·lectiva i social, fent front a la soledat “acompanyada”. Fomenta la vellesa activa i la qualitat de vida. Autogestionat pels mateixos residents. Cada persona és un membre útil pel col·lectiu a la vegada que se sent part activa de la comunitat. Economia en subministres, impostos, manteniment, serveis, cures, acompanyament, dependències, ‘tot a cost’ Alliberament dels menjars, bugaderia, centre de dia, neteja, cuidadors, acolliment, dependències personals físiques i psíquiques. Integrat, obert i col·laboratiu amb l’entorn, barri, cultura, municipi ... Promou i integra l’ocupació de personal qualificat. Un model de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient, maximitzant l’eficiència energètica i dissenyant espais ambientalment amigables. Important estalvi econòmic per a l’Administraciò pública.

Qui som? Què fem? Sostre Cívic és una cooperativa sense afany de lucre amb 570 socis i sòcies. Un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge estàndard, o a través del cohabitatge intergeneracional i el cohabitatge sènior, la seva divulgació, assessorament i acompanyament, la cerca de finançament i patrimoni, promoció i gestió de l’habitatge no especulatiu, assequible i cooperatiu sota el model de cessió d’ús.  www.sostrecivic.org