La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

al nostre centre educatiu?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "al nostre centre educatiu?"— Transcripción de la presentación:

1 al nostre centre educatiu?
APS I BIODIVERSITAT Com podem aprofitar el potencial de l’APS per fer projectes de sostenibilitat al nostre centre educatiu? Pilar Comes Solé. 20 de febrer de 2019

2 10 IDEES CLAU ENTORN L’ApS i la SOSTENIBILITAT
Conceptes Aps SOSTENIBILITAT 1 Altruisme Aprendre i conèixer-nos tot fent un servei als altres Els altres són l’ecosistema en el que vivim i nosaltres en formem part. 2 Sistema Veure el que ens envolta com un conjunt que ens afecta Podem millorar el món , el que fem té conseqüències en el conjunt 3 Comunitat En formem part = participem= ajudem a millorar-la i la comunitat ens ho reconeix Un món de comunitats que es relacionen entre elles 4 Responsabilitat Adverteixo com les meves accions tenen conseqüències Qualsevol petita decisió que prenc té una incidència en el medi 5 Proactivitat Prendre la iniciativa d’actuar en benefici dels altres Cada dia prenem decisions orientades o no cap a un món més sostenible. 6 Emoció Activa emocions i fixa les experiències més que aprenentatges concrets Les experiències d’Intervenció en el medi emocionen perquè permeten activar els sentits. 7 Creativitat Aplicada a la resolució de problemes Els problemes ambientals són oportunitats per activar la creativitat 8 Treball en equip Els projectes ApS exigeixen el treball col·laboratiu entre diferents actors. Les accions en el medi tenen una component necessàriament de treball en equip. 9 Reflexió No s’aprèn si no es reflexiona sobre l’aprés La consciència ambiental implica pensar en el què, en el com i en el per què. 10 Comunicació És la destil·lació del que hem après i del què hem viscut Fer emergir l’experiència per contaminar/animar a altres.

3 TIPOLOGIA DE PROJECTES D’ApS i sostenibilitat

4 Herba pastell o glast ( Isatis tinctoria ) en flor al Parc de les Olors del Serrat
Fa una floració a finals d’hivern que va molt bé per alimentar les abelles, però les abelles també l’ajuden a pol·linitzar les seves flors i així assegura la seva reproducció. Els vegetals són altruistes sense deixar de ser egoistes.

5 Boixac (Calendula officinalis), una flor medicinal, hotel d’insectes i ens dóna color

6 Farigola blanca (Thymus mastichina)

7 Un hivernacle sostenible per a les Marialluïses

8 Una infusió de romaní cada matí .

9 Lineals de lavanda del Parc de les Olors del Serrat
Festa de la lavanda 2018

10 La gespa de farigola

11 El cuc de vímet sec, una oportunitat per fer un treball en equip

12 Sajolida (Satureja montana)

13 Projectes d’ApS vinculats a la Biodiversitat A mode de conclusions
ApS i biodiversitat van de la ma d’una perspectiva humanista de l’educació. ApS no vol dir necessàriament fer grans projectes de complexa realització, podem fer petits projectes assequibles i integrables a qualsevol àmbit curricular, però plens de sentit i valors educatius. Aps és més que una metodologia, però si que defensa un procés d’ensenyament aprenentatge amb unes fases ben reconegudes: Definició del problema/aportació (Què i per què) Planificar l’acció (Com, amb què i amb qui) Dur a terme l’acció (com va anant...com resolem els obstacles...) Comunicació i celebració (reflexió) Aps suposa assumir les tesis entorn la importància de l’experiència, el fer amb sentit i l’emoció com a motors d’aprenentatge. ApS fomenta el comunitarisme i una concepció oberta, creativa i social del coneixement.

14 MOLTES GRÀCIES !!!


Descargar ppt "al nostre centre educatiu?"

Presentaciones similares


Anuncios Google