QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS?

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
Advertisements

L´energia.
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
REACCIONS DE TRANSFERÈNCIA DE PROTONS
Experimentem amb l’elasticitat escola arc iris roger soto, laura torcal, pere ros, lluc rodó, júlia aicart i jan sanfulgencio.
No te la juguis: posa’t el cinturó !
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
BAUHAUS, una escola d’art
Alimenta el teu cos.
QUÈ ÉS LA QUÍMICA PER A VOSALTRES?
MÚLTIPLES I DIVISORS ESCOLA EL Cim- 6è de primària.
QUINS MATERIALS SÓN MILLORS CONDUCTORS ELÈCTRICS?
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
RECICLAR PER MILLORAR EL NOSTRE ENTORN
Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia
CANELONS DE PERNIL DOLÇ,PINYA,NOUS,FORMATGE I FIGUES
PROJECTES: UN LLARG CAMÍ…
3a PART Els nens i nenes de P- 4
Per què hi ha objectes que suren i objectes que no suren?
Fem de cuiners! Els nens i nenes de 2n. estem treballant els aliments per això hem anat al Nútrim a fer un taller de cuina per aprofundir en el tema.
Experimentam amb la ciència
PROFESSIONALS EDUCATS PER UN DESENVOLUPAMENT HUMÀ I SOSTENIBLE
FEM LA BOLA PETITA!.
OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet
Per què es veu la lluna de dia?
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària.
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
Per què el Sol escalfa més a l’estiu que a l’hivern?
QUAN EL RIU ARRIBA AL MAR: EL GALATXO D’EN SORRAPA
QUÈ FA QUE UNA PILOTA BOTI MÉS QUE UNA ALTRA?
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
DIADA DE La pau i la no violència.
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
A quina hora i en quin espai hi ha més soroll a l’escola?
FORA POLLS ! Estudi dels polls..
QUÈ FA EL NOSTRE COS AMB L’AIRE QUE AGAFA QUAN INSPIREM?
Projecte interdisciplinari:
Un far a l’entrada anuncia la Setmana UNESCO
Un experiment amb pomes i llimones
Aquest exercici, és per comprovar el que has aprés.
ENCONTRE PETITS TALENTS CIENTÍFICS
ESCOLA CERVANTES (BARCELONA) CLASSE DE P-3 MARIA JOSÉ MATA
PETITS TALENTS CIENTÍFICS
El Perfil de l’Educador: El Lideratge a l’aula
L’AIGUA A LA NATURA.
ENS TROBEM DE NOU.
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
Sòlids Líquids Gasos Plasma
Els corriols Piu i Piua.
LA CURA EN AMBIENT HUMIT TERUEL CALERO, Mª PILAR; ABS VALLS
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Al camí de Sant Martí hi ha un pi. Que és a prop del mar, de la sorra, de les onades, de les roques...
Aigua Projecte 2n primària.
PERQUÈ LA NOSTRA SABATA TÉ UN NÚMERO!!
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
Millorar el rendiment escolar dels nostres fills i filles
BAIX EMPORDÀ.
Concreció de la resposta educativa en el PI
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
Projecte científic 5è de Primària
Reunió amb centres adscrits
EL QUADRAT LES MARIETES.
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
VIVIM AMB TOTS ELS SENTITS L’ESPERA DE JESÚS
El que ha passat està molt bé
EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA
Transcripción de la presentación:

QUIN EFECTE TENEN ELS ÀCIDS SOBRE ELS ALIMENTS? Escola FREDERIC MISTRAL-TÈCNIC EULÀLIA Alumnes de 4t de Primària

Per grups plantegem diferents hipòtesis * els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids

Pensem quin experiment podem fer i fem una pluja d’idees

Decidim el nostre experiment definitiu

Experimentem amb ÀCIDS ALIMENTS vinagre galetes llimones pa pernil dolç

I ara, què passarà?

Han passat 3 dies PESEM OBSERVEM OLOREM

DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR   MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO VINAGRE + PA SENCER 324,3 g 314,9 g X X desfet VINAGRE + PA TROSSOS 330,2 g 320,0 g X desfet VINAGRE + GALETA SENCERA 317,4 g 307,9 g X part central enfonsada una mica desfeta VINAGRE + GALETA TROSSOS 327,7 g 317,5 g X desfeta VINAGRE + PERNIL DOLÇ SENCER 338,6 g 328,6 g XXX X fa mala olor VINAGRE + PERNIL DOLÇ TROSSOS 320,3 g 310,0 g

DADES OBTINGUDES MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR   MASSA ABANS MASSA DESPRÉS CANVIA DE COLOR CANVIA DE TEXTURA CANVIA OLOR SI NO SUC LLIMONA+ PA SENCER 335,4 g 325,5 g X X desfet SUC LLIMONA + PA TROSSOS 331,4g 321,4g SUC LLIMONA + GALETA SENCERA 342,4 g 332,6 g X desfeta  X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ GALETA TROSSOS 342,1g 331,8g X olor suc de pinya  SUC LLIMONA + PERNIL DOLÇ SENCER XXX X olor suc de pinya SUC LLIMONA+ PERNIL DOLÇ TROSSOS 334,8g 324,7 g

Vinagre + aliments

Llimona + aliments

Comprovem les nostres hipòtesis * els àcids fan que els aliments es desfacin * el que fan els àcids és provocar un canvi d’olor i de color en els aliments * els àcids desfan alguns aliments * quan l’àcid toca l’aliment aquest es desfà i es transforma * els aliments es tornen més líquids

CONCLUSIONS Els resultats obtinguts ens fan pensar que: * quan els aliments estan en contacte amb els àcids perden massa i alguns canvien la seva olor, el seu color i la seva textura * això pot ser perquè part de la massa que està en contacte amb l’àcid s’ha convertit en gas