Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
2
Un experiment amb pomes i llimones
• Els aliments s'oxiden quan algunes substàncies que es troben en aquests reaccionen amb l'oxigen, els deterioren i produeixen males olors, sabors a ranci, alteracions del color i de la textura, etc. • Per exemple, moltes fruites i verdures es decoloren quan entren en contacte amb l'aire. • Els antioxidants són substàncies que eviten l'oxidació. Un experiment amb pomes i llimones 1. Tallam una poma per la meitat.
3
2. Fregam una de les meitats de la poma amb una llimona.
4
3. Després d'unes hores observam el que ha passat.
La poma fregada amb llimona està en bones condicions. La poma que no s'ha fregat amb llimona està oxidada (enfosquida).
5
Explicació • Quan la fruita es parteix, s'alliberen unes substàncies que, amb l'oxigen de l'aire, produeixen uns pigments marrons. • El suc de llimona conté vitamina C, que és un antioxidant i evita o fa més lenta la reacció amb l'oxigen.
6
Conclusions Amb aquest experiment es demostra:
• La importància de la cura dels aliments per a evitar-ne el deteriorament per l'acció d'alguns agents externs. • La necessitat de l'ús de determinats productes per a conservar-los.
7
• Per a fer les activitats sobre aquesta presentació PREMEU
8
Activitats • Per a tornar a veure aquesta presentació. PREMEU
Interpretar resultats 1 Repeteix l'experiment amb tres trossos de poma. Cobreix-ne un amb un paper de plàstic transparent; ruixa l'altre amb una llimona i deixa el tercer a l'aire. a) Què hi observes? b) Proposa una hipòtesi que expliqui els resultats obtinguts. Inicia • Per a tornar a veure aquesta presentació. PREMEU
Presentaciones similares
© 2024 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.