La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BAUHAUS, una escola d’art

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BAUHAUS, una escola d’art"— Transcripción de la presentación:

1 BAUHAUS, una escola d’art
Curs 06/07 CICLE MIG ESCOLA MARINADA

2 Aquesta cadira és moderna o antiga?

3 Aquesta làmpada és moderna o antiga?

4 Tots aquests objectes van estar dissenyats fa molts anys, més o menys quan van nèixer els vostres avis a una escola que es deia BAUHAUS.

5 BAUHAUS,una escola d’art
Aquesta escola la va fundar a Alemanya al 1919 un arquitecte que es deia Walter Gropius. Al 1933 els nazis la van tancar, però les seves idees i les seves obres ja eren conegudes per tot el món.

6 La paraula BAUHAUS està composada pel verb alemany bauen (construïr) i el nom haus (casa). El seu fundador volia que l’escola fós una... “casa per construïr”.

7 El programa de l’escola treballava tots els components del llenguatge visual:
La textura El color La forma El contorn Els materials

8 Paul Klee, va ser mestre de l’escola.
Segons ell les tres unitats bàsiques de totes les formes eren el cercle, el triangle i el quadrat, i les seves possibles relacions i composicions.

9 Kandinsky també va ser mestre de l’escola , jugava amb els colors i les formes.

10 Wassily Kandinsky

11

12

13 MARINADAHAUS,una escola d’art
TALLER DE CARTELLS TALLER DELS COLORS TALLER DE VOLUM TALLER DE DISSENY TALLER DE LES FORMES

14 TALLER DE CARTELLS Cartell de la Festa de Sant Jordi
Fer un cartell per anunciar la festa de Sant Jordi a l’escola. Pensar que cal que anuncií el cartell i quines imatges pot tenir. Fer una prova de com pot ser el cartell. Fer el disseny final del cartell.

15 TALLER DELS COLORS Observarem el quadre “Groc, blau i vermell” pintat per Kandinsky . Analitzarem el quadre: colors, formes, significats,.. Crearem la nostra obra en equips cooperatius inspirant-nos en aquest quadre.

16 Groc , blau i vermell Quadre pintat per Wassily Kandinsky . Març 1925

17 Comentem el quadre... En el fons hi ha colors pàl·lids .
A la part esquerra domina el color groc,amb línies rectes i corbes en diferents direccions. A la part dreta hi ha un cercle blau parcialment cobert per una línia ondulada negra i quadrats vermells. Aquest quadre és interpretat com l’enfrontament entre el groc i el blau, que vol dir l’oposició entre el dia i la nit.

18 Creem la nostra obra en equips cooperatius
Formarem 4 equips de 6 alumnes. Organitzarem la tasca així: Grup groc: 2 alumnes de cada equip Grup blau: 2 alumnes de cada equip Grup vermell: 2 alumnes de cada equip Cada grup crearà formes variades del seu color. Després portarà les seves formes al seu equip i entre tots crearan la seva obra :”Groc, blau i vermell”

19 TALLER DE VOLUM Fer una sabata amb paper encolat
Agafar una sabata vella, després cobrir-la amb paper encolat. Per acabar pintar-la i decorar-la de manera que sigui una sabata ben especial. Pensar i escriure la història de la nostra sabata.

20 TALLER DE DISSENY Dissenyem una cadira
Una cadira és un instrument necessari per asseure’s. Hi ha moltes cadires diferents: des d’un tamboret fins al tron del rei. Pensa i fes un esbós de com serà la teva cadira. Fes proves amb el teu llapis i dissenya la teva cadira.

21 TALLER DE LES FORMES Aquests són alguns del quadres de Paul Klee, en els que jugava amb les formes i els colors. Observa aquests quadres i inspirat en el que més t’agradi per crear la teva obra.

22


Descargar ppt "BAUHAUS, una escola d’art"

Presentaciones similares


Anuncios Google