TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
BATXILLERAT 34R/1I/1P-212. EL BATXILLERAT LOE EL BATXILLERAT ÉS UNA ETAPA FORMATIVA Durada: 2 ANYS Titulació: BATXILLER SORTIDES: a)Estudis universitaris.
Advertisements

Som de l’eugeni.
Eso, CFGM i Batxillerats
Presentació nova organització 4t ESO 12/2/2016
Edició 2017 Reunió amb famílies.
Conxita Mayós Servei d’Ordenació Curricular
UNITAT DIDÀCTICA. UNITAT DIDÀCTICA Quadre: Unitat didàctica número... Títol Centre Trimestre 1r, 2n, 3r Curs acadèmic Grup Matèria Sessions.
Toca fusta FENT DECORATS
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
SEMINARI: L’ORIENTACIÓ I LA PREVENCIÓ DE L’ABANDONAMENT ESCOLAR ALS CENTRES D’ADULTS. CURS Grup 1 La informació dels centres d’adults.
Institut Lluís Domènech i Montaner
L’atenció a la diversitat i la LOE (l’escola inclusiva)
El currículum de l’ESO Novembre 2007.
Projecte de Diversificació Curricular
BENVINGUTS/DES Institut Lluís Domènech i Montaner
I ARA, QUÈ PUC FER?.
JORNADA DE PORTES OBERTES Curs
PETITS REPORTERS Títol.
REUNIÓ AMB PARES I MARES DE 3r I 4t D’ESO
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
I ARA, QUÈ PUC FER?.
SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
Vilafranca del Penedès Curs 2015/16
1 1.
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
PROGRAMA D’ORIENTACIÓ
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
IES CAN PUIG CURS
ORGANITZACIÓ DEL 4t d’ESO
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
L’orientació acadèmica i professional dels alumnes d’ESO:
JORNADA D’ORIENTACIÓ AL BATXILLERAT
Seminari d’Educació Especial
III. El servei públic educatiu
Distribució de les hores del currículum
Promoure l’activitat física en alumnes d’aula oberta a través d’activitats a la natura en un projecte interdisciplinari Autor: VILLARREAL MORENO, Jose.
Presentació de 1r d’ESO Curs
“EL PALIC, un model per a les illes”
Prof. José Miguel Santacreu Soler Dep. d’Humanitats Contemporànies
les competències bàsiques
LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Característiques  L'Educació Secundària Obligatòria o ESO dura quatre anys i està dividida en dos cicles: el primer (1r i 2n d'ESO), per a l'alumnat de.
ITINERARIS EDUCATIUS Marc Escalé, Bruna Riera i Marta Arumí.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
ESTAT DE LA COEDUCACIÓ EN ELS CURRÍCULUMS EDUCATIUS
COMPETÈNCIES BÀSIQUES I CURRÍCULUM
Coneixements i idees previs
EL BATXILLERAT I LES NOVES PROVES D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Decrets pels quals s’estableix l’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària i de l’educació secundària obligatòria Ponent: Joaquim Costa Inspector.
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
CFA Sebastià Juan Arbó Curs
Servei d’Ordenació Educativa
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
REUNIÓ AMB FAMÍLIES ORIENTACIÓ 4T D’ESO Generalitat de Catalunya
LA NOVA SELECTIVITAT I L’ACCÉS A LA UNIVERSITAT
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
El currículum a l’educació primària
NOU MODEL D’ACCÉS A LA UNIVERSITAT 2010.
CEIP CA N’ALZAMORA Escola pública Centre de nova creació
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
Transcripción de la presentación:

TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO Quant al currículum, com a tret diferenciador amb les etapes anteriors estableix l’àmbit de l’educació per al desenvolupament personal i la ciutadania, que recull els objectius transversals de l’educació per a la ciutadania de l’etapa, que han d’estar incorporats en el projecte educatiu de centre, així com els continguts de les dues matèries que s’han d’impartir a tercer i a quart curs d’ESO: l’educació per a la ciutadania i drets humans i l’educació eticocívica, respectivament. També s’ha de tenir en compte per aquesta etapa per la tasca d’orientació, les mesures d’atenció a la diversitat, entre les quals es troben els programes de diversificació curricular, destinats a l’alumnat que necessita una organització diferent de l’establerta pel centre, des dels cursos tercer o quart d’ESO: Els programes de diversificació curricular tenen com a finalitat afavorir que els alumnes que ho requereixin puguin assolir els objectius i les competències bàsiques de l’etapa i obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent a l’establerta amb caràcter general i una metodologia específica i personalitzada. Per aquest motiu, els programes de diversificació curricular van orientats prioritàriament als alumnes dels darrers cursos d’ESO i, amb caràcter general, han de concentrar una major presència d’opcionalitat per facilitar als alumnes avançar en els possibles itineraris posteriors a l’educació obligatòria. Document d’orientació sobre l’atenció a la diversitat a l’ESO 7/46 Així, els programes de diversificació curricular incorporen un àmbit de caràcter pràctic i funcional que promou en els alumnes l’adquisició de les habilitats personals necessàries per a la vida adulta i professional, així com desenvolupar activitats que contribueixin a l’orientació professional dels alumnes. Com les etapes anteriors també es realitza el treball de síntesi, el qual està format per un conjunt d’activitats d’ensenyament i aprenentatge que impliquen una feina interdisciplinària afavoridora de la integració de coneixements i del treball en equip, tant per part de l’alumnat com del professorat. Aquestes activitats estan concebudes per avaluar si s’han assolit, i fins a quin punt, els objectius establerts pel centre en la seva programació i, en particular, els objectius establerts en les diverses matèries curriculars. Durant el treball de síntesi l’alumnat haurà de demostrar prou capacitat d’autonomia en l’organització del treball individual, i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip.

Llengua catalana i literatura 3 Llengua castellana i literatura 3 CURRÍCULUM DEL 3r ESO Matèries comuns Llengua catalana i literatura 3 Llengua castellana i literatura 3 Llengua estrangera 3 Ciències socials: geografia i història 3 Ciències de la naturalesa: biologia i geologia 2 Ciències de la naturalesa: física i química 2 Matemàtiques 4 Educació física 2 Música - Educació visual i plàstica 2* Tecnologia 2 Religió o cultura i valors ètics 1 Tutoria 1 Treball de síntesi (1) Servei comunitari (1)** Matèries optatives *** 2 TOTAL 30 (1) Sense assignació horària. *Les matèries de música i d’educació visual i plàstica són intercanviables a segon i tercer d’ESO. **Els centres que implementin el servei comunitari poden optar per fer-ho a tercer curs o a quart. ***Les hores de les matèries optatives es poden destinar a aplicar les mesures d’atenció a la diversitat que el centre organitzi segons el seu projecte