La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ESTAT DE LA COEDUCACIÓ EN ELS CURRÍCULUMS EDUCATIUS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ESTAT DE LA COEDUCACIÓ EN ELS CURRÍCULUMS EDUCATIUS"— Transcripción de la presentación:

1 ESTAT DE LA COEDUCACIÓ EN ELS CURRÍCULUMS EDUCATIUS
JORNADES “CAP A LA COEDUCACIÓ ALS CENTRES EDUCATIUS” Francesca Salvà-Mut Prof. Dpt. Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació Palma,

2 Continguts Ensenyaments no universitaris (ENU)
1.1. Marcs normatius d’àmbit estatal 1.2. Quines prioritats pels governs autonòmics? 2. Ensenyaments universitaris (EU) 2.1. Marcs normatius d’àmbit estatal 2.2. El cas de la UIB 3. Per tal d’avançar…

3 1.1. Marcs normatius d’àmbit estatal (ENU)
LEGISLACIÓ IGUALTAT LEGISLACIÓ EDUCATIVA LO 3/2007 Igualtat efectiva dones i homes: art. 23 i 24 Dels intents tímids de transitar de l’escola mixta a l’escola coeducativa (LOE) a la legitimació del trànsit de l’escola mixta a l’escola segregada (LOMCE)

4 1.2. Quines prioritats pels governs autonòmics? (ENU)
La normativa com a obligació La normativa com a pretext Problemàtica Educar per a la igualtat i per a la prevenció de la violència de gènere 2.1. Què vol dir? 2.2. Com fer-ho? 2.3. Estratègies, recursos, materials. no és una manera “més moderna” de referir-se al sexe La piràmide de la violència (v. apunts meus) Les diferències de gènere impliquen desigualtats de gènere: sistema de gènere? Dur preparats ex. Desigualtats de gènere

5 1.2. Quines prioritats pels governs autonòmics? (ENU)
Currículum primària (I. Balears) Objectius: “Conèixer, comprendre i respectar les diferents cultures i les diferències entre les persones, la igualtat de drets i oportunitats de dones i homes, i la no discriminació de persones amb discapacitat”. “En un dels cursos del tercer cicle de l’etapa, a les àrees incloses a l’apartat anterior, s’hi ha d’afegir la d’educació per a la ciutadania i els drets humans, en la qual s’ha de prestar una atenció especial a la igualtat pel que fa a drets i oportunitats entre dones i homes” Problemàtica Educar per a la igualtat i per a la prevenció de la violència de gènere 2.1. Què vol dir? 2.2. Com fer-ho? 2.3. Estratègies, recursos, materials. no és una manera “més moderna” de referir-se al sexe La piràmide de la violència (v. apunts meus) Les diferències de gènere impliquen desigualtats de gènere: sistema de gènere? Dur preparats ex. Desigualtats de gènere

6 1.2. Quines prioritats pels governs autonòmics? (ENU)
Currículums ESO (I. Balears) Objectius: “Valorar i respectar la diferència de sexes i la igualtat de drets i oportunitats entre ells. Rebutjar els estereotips que suposen discriminació entre dones i homes”. Educació ciutadania: bloc específic “La igualtat entre dones i homes”.

7 1.2. Quines prioritats pels governs autonòmics? (ENU)
II Plan Estratégico de Igualdad de Género en Educación (Junta d’Andalusia) Plan Director para la coeducación y la prevención de la violencia de género en el sistema educativo (Govern Basc)

8 2.1. Marcs normatius d’àmbit estatal (EU)
LEGISLACIÓ IGUALTAT LEGISLACIÓ EDUCATIVA LO 3/2007 Igualtat efectiva dones i homes: art. 25 Reforma LOU (2007): Oficines o Unitats d’Igualtat un paper essencial com a garantia de les polítiques d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes als centres universitaris. 

9 Els estudis d’Educació Social (obligatòries):
2.2. El cas de la UIB L’oferta de formació inicial i permanent del professorat d’educació infantil, primària I secundària: quin lloc per la coeducació? Els estudis d’Educació Social (obligatòries): Educació per a la Igualtat entre Dones i Homes Violència de gènere i intervenció socioeducativa Els estudis de Pedagogia (optativa):

10 3. Per tal d’avançar… Les tres P: PRIORITAT, PREPARACIÓ I PRESSUPOST. Els tres nivells del currículum: EXPLÍCIT, OCULT I OMÈS. Tots els nivells del sistema educatiu: DE L’EDUCACIÓ INFANTIL A LA UNIVERSITAT.


Descargar ppt "ESTAT DE LA COEDUCACIÓ EN ELS CURRÍCULUMS EDUCATIUS"

Presentaciones similares


Anuncios Google