La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA FORMACIÓ PROFESSIONAL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA FORMACIÓ PROFESSIONAL"— Transcripción de la presentación:

1 LA FORMACIÓ PROFESSIONAL

2 Què ofereix la formació professional?
Permet seguir estudiant o incorporar-se al món laboral amb excel·lents expectatives. Permet el reconeixement d’habilitats i competències professionals adquirides a través de l’experiència laboral o vies no formals de formació. Fa possible compatibilitzar la formació amb l’activitat laboral i altres responsabilitats.

3 Com s’accedeix a la FP? CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ:
Tenir el títol d’Educació Secundària. Tenir un títol de Tècnic o de Tècnic Auxiliar. Haver superat el segon curs de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP). Haver superat la prova d’accés a cicles formatius de grau mitjà (s’han de tenir, almanco, disset anys, complits l’any de realització de la prova).

4 Com s’accedeix a la FP? CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR
Tenir el títol de Batxillerat. Tenir un títol de Tècnic Superior o Tècnic Especialista. Haver superat el Curs d’Orientació Universitària (COU). Haver superat la prova d’accés a cicles formatius de grau superior (s’han de tenir, almanco, denou anys complits l’any de realització de la prova, o devuit anys si es té un títol de grau mitjà).

5 Prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà de FP
La prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà s’estructura en les tres parts següents: Part de comunicació. Valora la competència en comunicació lingüística. Les matèries de referència són: Llengua castellana Llengua catalana Part social. Valora la competència social i ciutadana. La matèria de referència és: Ciències socials, geografia i història Part cientificotecnològica. Valora la competència matemàtica i la competència en el coneixement i la interacció amb el món físic. Les matèries de referència són: Matemàtiques Ciències de la naturalesa o tecnologia (l’aspirant n’ha de triar una de les dues)

6 Prova d’accés als cicles formatius de grau superior de FP
La prova d'accés a cicles formatius de grau superior s'estructura en les dues parts següents: Part comuna (és la mateixa per a tots els cicles) Llengua castellana Llengua catalana Llengua estrangera: anglès Part específica Dues matèries triades d’entre les cinc possibles de l’opció a la qual pertany el cicle que vol cursar. (Economia, Geografia, Matemàtiques, Psicologia, Segona llengua estrangera: alemany o francès)

7 Es pot passar a altres estudis des de FP?
Des d’un cicle formatiu de Grau mitjà (CFGM): Batxillerat Prova d'accés a cicles formatius de Grau Superior Des d’un cicle formatiu de Grau Superior (CFGS): Estudis universitaris Un altre cicle formatiu de grau superior

8 Quins estudis ofereix el centre?
CFGM de Cures auxiliars d’infermeria (LOGSE) CFGS d’Educació infantil (LOE) CFGS d’Animació sociocultural i turística (LOE)


Descargar ppt "LA FORMACIÓ PROFESSIONAL"

Presentaciones similares


Anuncios Google