GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
El pare delegat d’aula. AMPA Enric Valor Castalla
Advertisements

Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
IES Josep Maria Quadrado
XARXA DE DEBAT EDUCATIU
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
Podeu posar una foto del vostre centre
IES PUIG DE SA FONT “NECESSITATS CENTRE”
Mapa sonor del Delta del Llobregat
AGRAÏMENTS Albert Català Col·laboradors. AGRAÏMENTS Albert Català Col·laboradors.
SEMINARI: L’ORIENTACIÓ I LA PREVENCIÓ DE L’ABANDONAMENT ESCOLAR ALS CENTRES D’ADULTS. CURS Grup 1 La informació dels centres d’adults.
Una experiència a sisè de Primària
REUNIÓ INFORMATIVA.
1.9. Nivells d’organització
Antecedents (el context) Centre IATIC
Materialisme històric
Consultoria Cultura 2017 Març 2017 Wifi:.
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
Treballant de tot i treballant plegats
PETITS REPORTERS Títol.
COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT IES FELANITX
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
GESTIÓ PER PROCESSOS.
Àrea d’Afers Acadèmics
1 u n i t a t La funció comercial de l’empresa.
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
L’educació en valors cívics a través de l’educació física i l’esport
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
Programa Socialització de Llibres al CEIP LOLA ANGLADA
(Robert S. Baron & Norbert L.Kerr )
AVALUACIÓ DE L’ACCIÓ DOCENT
DIADA DE La pau i la no violència.
La gestió per processos
ASSOCIACIÓ DE PERIODISTES I ESCRIPTORS AGRARIS DE CATALUNYA
CAMPANYA DE RECOLLIDA D'OLI USAT
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
2013.
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
EL PROCÉS DE DIRECCIÓ DE L’EMPRESA
Seminari d’Educació Especial
Servei d’Assistència en RRHH Aspectes pràctics de la implementació en nòmina del R.D. Llei 8/2010 DOCUMENT INTERN DE TREBALL 3 juny 2010.
Promoure l’activitat física en alumnes d’aula oberta a través d’activitats a la natura en un projecte interdisciplinari Autor: VILLARREAL MORENO, Jose.
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Programa Centres Ecoambientals
Professor de secundària, biòleg, i algunes coses més…
PROGRAMA EDUCATIU DE MEDI AMBIENT VIC
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
Coneixements i idees previs
INS Pedraforca 1r d’ESO Curs
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents
Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.
Taula sectorial de Diversitat funcional Avaluació i línies de treball
Interacció escola - entorn.
Formació per als equips directius d’educació secundària
ESCOLA IGNASI MELÉ I FARRÉ
Continuació: el temps II
Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona
de Transferència Educativa
L’organització del temps
Departamento de Pedagogia Aplicada
INTEGRACIÓ DEL PROGRAMA D’ESCOLES VERDES DINS DE LA GESTIÓ DEL INSTITUT GIOLA Programa escoles verdes de la generalitat té com a objectius principals:
PROJECTE SOSTENIBILITAT
Quin poble volem? CP Mare de Déu del Toro Es Mercadal
Propostes de millora en el GIR
PROPOSTES D’AVALUACIONS FIGUROANALÒGIQUES
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
PLA DE TREBALL DE LA INSPECCIÓ DE L’ANOIA.
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
ESTADA A L’EMPRESA AL BATXILLERAT
Transcripción de la presentación:

GRUP DE MEDI AMBIENT IES Guillem Sagrera 1997/2008

GRUP DE MEDI AMBIENT És un grup de professors i alumnes. Funciona des del curs 97/98

GRUP DE MEDI AMBIENT El desenvolupament d’un projecte d’ambientalització escolar ha d’organitzar-se de forma tal que permeti una participació conjunta dels diversos elements que integren la comunitat escolar, i singularment dels alumnes i dels professors. A més, i de cara a instaurar de forma estable una “cultura de la sostenibilitat” a l’escola, cal que el projecte es sustenti en una organització que reuneixi simultàniament unes determinades característiques.

GRUP DE MEDI AMBIENT L’organització haurà de ser estable renovable interdisciplinar internivellar intersectorial

ESTABLE L’ambientalització del centre no ha de ser un projecte puntual. Ha de mantenir-se de forma indefinida, perquè així ho requereix la finalitat educativa del projecte.

RENOVABLE L’estabilitat de l’organització no ha d’impedir la seva renovació sempre i quan es mantinguin els mateixos objectius. La mobilitat pròpia d’una institució educativa així ho exigeix.

INTERDISCIPLINAR Això afecta especialment als professors que participen en el projecte. És una exigència pròpia de l’educació ambiental. El tractament dels problemes ambientals exigeix un enfocament interdisciplinar.

INTERNIVELLAR Això afecta especialment als alumnes. Cal la implicació des alumnes de tots els nivells educatius, per mantenir any rera any la preocupació mediambiental.

INTERSECTORIAL Tots els sector tots els sectors –alumnes, professors, personal no docent, etc.- han de poder-se implicar en el projecte, ja que de tots ells depenen les causes i les solucions dels problemes ambientals del centre.

Alumnes: de tots els cursos Professors: de diverses àrees COMPONENTS Alumnes: de tots els cursos Professors: de diverses àrees

REUNIONS Els professors es reuneixen una hora cada setmana. Les reunions generals es fan durant el primer pati. Si és necessari els grups de treball es reuneixen alguns horabaixes o dimecres de 13 a 14 h.

REUNIÓ DE PROFESSORS A l’horari de tots els professors del grup figura una hora de reunió. En aquestes reunions setmanals: Es fixen les línees generals del programa d’activitats de cada curs. S’organitzen les diverses activitats: visites, excursions, exposicions… Es fa un seguiment i avaluació de cada activitat. Es mantenen reunions amb la direcció per tractar problemes de gestió i funcionament del centre. Es reparteixen les coordinacions dels diversos grups de treball.

REUNIONS GENERALS PROFESSORS-ALUMNES Durant les reunions que es realitzen els temps del pati: Cada curs es constitueix el grup de Medi Ambient. Els alumnes fan propostes d’activitats. S’informa als alumnes de les diverses activitats aprovades. Es constitueixen els grups de treball. Es diversos grups de treball informen sobre la seva feina.

REUNIONS HORABAIXES Quan s’ha de realitzar una feina (fer pósters o murals…) que no es pot fer durant les reunions generals, els grups de treball es reuneixen els horabaixes o els dimecres de 13 a 14 .

GRUPS DE TREBALL Cada any es constitueixen els diversos grups de treball. Hi ha dos tipus de grup de treball: Fixos: es mantenen cada any. P.e. el grup que s’encarrega del manteniment del tauler verd; el grup encarregat d’elaborar articles per la revista de l’institut i altres mitjans de comunicació… Variables: es creen en relació als temes d’interès de cada curs s’elegeixen: el grup de treball sobre alimentació…

ACTIVITATS REALITZADES Des del curs 97/98, el grup de Medi Ambient ha realitzat diverses activitats: Ecoauditories Ecoparlament de la juventut. Exposicions Tallers Xerrades .....

AUDITORIES 1997-98: ecoauditoria sobre paper, energia, aigua, deixalles en general 1998-99: desenvolupament de propostes de l’ecoauditoria 97-98 1999-2000: ecoauditoria sobre mobilitat i transport 2000-2001: ecoauditoria sobre energia 2001-2002: ecoauditoria sobre mobilitat i transport (bis)

ECOPARLAMENT És un projecte internacional. El grup de Medi Ambient ha participat en dues convocatòries: Ecoparlament de la juventut 2004: projecte sobre l’aigua. Ecoparlament de la juventut 2008: coordinadors.

EXPOSICIONS Dia Mundial de l’aigua 2005/6 Canvi Climàtic 2005/6 i 2006/7 Auditoria mobilitat 2005/6 …