ELS ROMANS Alimentació Activitats Econòmiques: -Activitats Econòmiques al camp - Activitats Econòmiques a les ciutats
Alimentació Els àpats principals del dia eren tres: L’esmorzar (ientaculum). Al migdia feien un segon menjar ràpid (prandiu) El tercer àpat era el sopar, on es distingien tres parts: Gustus o gustatio ” que consistia en prendre uns entremesos. El sopar pròpiament solien ser plats de verdures, cereals, ous, llegums, carns i peixos.” Secundae mensae ” (postres): habitaualment amb dolços i fruita. Alimentació
Activitats Econòmiques al camp L'economia de l'imperi Romà es fonamentava en una societat agrícola i esclavista. La majoria d’ habitants vivien al camp, on conreaven la terra i tenien cura del bestiar. Activitats Econòmiques al camp
Activitats econòmiques a les ciutats A les ciutats hi havia comerciants, artesans i fabricants d’estris. Elaboraven tota classe d’utensilis, tant de cuir, teixit i fusta com de metall i vidre. En algunes regions, la ceràmica era una indústria a gran escala: per exemple les àmfores per vi. El comerç i el treball manual no gaudien de gran consideració. Era normal deixar aquestes feines en mans de classes socials inferiors, d’ estrangers i fins i tot d’esclaus. Activitats econòmiques a les ciutats
Artesania Romana
Activitats econòmiques al camp -Els principals productes que es conreaven eren: - L’oli, ja introduït pels grecs. - La vinya per produir vi era un dels cultius més produïts. - El blat era cultivat per tota la península - Les plantes tèxtils com el lli, el cotó i l’espart. - Els arbres fruiters com la figuera. Activitats econòmiques al camp
ADRIÀ G,IVÁN, POL i NOA