La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES"— Transcripción de la presentación:

1 LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES
FET PER: Claudia Horcajada Manuel Palomino Diana Sáez Carlota Colomer

2 INDEX Classes socials Família Educació romana Jocs i joguines

3 CLASSES SOCIALS Dins de la societat romana hi havia diferents classes socials: L’emperador Patricis Plebeus Lliberts Esclaus

4 L’emperador Era la màxima autoritat de l’estructura social.
Algunes de les principals funcions eren regular les sessions del senat, donar l’inici i final i decidir els temes a tractar. Eren els encarregats de reunir-se amb els ambaixadors estrangers. A més a més també era el cap religiós de l’estat.

5 Els patricis: Eren la classe social que dominava totes les altres. Dirigien la major part dels negocis i eren els que tenien més diners i poder.

6 Els plebeus: Eren tots aquells ciutadans romans que no tenien tants diners ni negocis com els patricis.

7 Els lliberts Els lliberts eren els esclaus que havien aconseguit la llibertat. Un cop lliures, es convertien en clients dels patricis que els havia alliberat.

8 Els esclaus Eren persones raptades de països que els romans havien conquerit. Els romans els utilitzaven com volien, no els consideraven com a persones, sinó com objectes que podien utilitzar.

9 Ciutadania Romana Els únics que tenien ciutadania romana eren els patricis i els plebeus. Què volia dir ciutadania romana? Els que eren ciutadans romans tenien dret a: Votar. Presentar-se per ser escollits com a cònsols o senadors.

10 Ciutadania Romana Casar-se. Tenir propietats i fer negoci.
Denunciar a altres persones i ser denunciats. Totes les altres classes socials (esclaus i lliberts) no podien fer res d´això.

11 FAMILIA ROMANA La família romana era la base de la civilització romana. Estava formada per totes aquelles persones de sang, i les que no, només calia que estiguessin relacionats per treball o relacions familiars romanes.

12 Pare (Pater Família): El pare era el cap de la família. És l’encarregat de dirigir la família i de mantenir-la. També controlava els diners de la casa i tenia l'autoritat sobre la seva dona i sobre els seus clients. //

13 Mare: La mare era la senyora de casa. Les mares de totes les famílies romanes depenien d'un home, sigui el seu marit, el seu pare, o el seu avi. La mare era l’encarregada de realitzar totes les feines de casa, i tenia com a obligació donar fills al seu marit.

14 Fill Els fills eren criats i educats pel seu pare.
Bulla Els fills eren criats i educats pel seu pare. El pare aixecava el nadó en braços, i això era considerat un símbol que significava que el pare el reconeixia com a fill o filla pròpia. Si el fill no era reconegut, podia ser adoptat per una altra família. Quan eren reconeguts pel pare, se'ls donava una bulla de metall per donar-li sort i que els protegís. Els fills es vestien amb una túnica petita i curta de llana, amb un cinturó.

15 Els Esclaus a la Família
Els esclaus que no eren reconeguts com a persones podien ser venuts o comprats en qualsevol moment. Quan eren alliberats pels seus amos, passaven a tenir una fidelitat i un vincle més proper amb alguna família que els havia comprat, llavors, començaven a ser reconeguts com a persones.

16 L’EDUCACIÓ L’educació era una part molt important .
No era igual l’educació per els grans que per els petits.

17 Educació Nens A Roma és va promoure l' educació de les nenes (tot i que només fins als 11 anys, mentre que els nois continuaven usualment fins als 15) i es van organitzar nivells o cursos, seguint les idees de Quintilià, de manera que s'establia un progrés similar per a tothom dins la mateixa escola.

18 JOCS I JOGUINES Els nens romans jugaven amb joguines de fusta, fang o algunes vegades de pedra. També es divertien jugant amb alguna cuina de fusta o fang. D’altra banda els nois els agradava més jugar a batalles fer-se ells les armes. Quan estaven al carrer jugaven a pilota, a la baldufa i a fet i amagar.

19 Jocs importants El Turbo Hacer, era un joc de girar petites baldufes.
L'aro,consistia en fer girar una roda arrossegan-la amb un pal.

20 GRACIES AIXÓ ÉS TOT


Descargar ppt "LA SOCIETAT , LA FAMÍLIA , L’EDUCACIÓ I LES JOGUINES"

Presentaciones similares


Anuncios Google