La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats"— Transcripción de la presentación:

1 Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats
ELS IBERS Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats

2 INDEX Qui eren. Els poblats ibers abans de la conquista romana.
Quan van viure. Com vivien . Religions. Art. El final dels ibers

3 QUI EREN Iberia es el nom que els primers colons i escriptors grecs van donar al territori de les costes mediterrànies de la península Ibérica. Per això els seus habitants eren els Ibers.

4 ELS POBLATS IBERS ABANS DE LA CONQUISTA ROMANA

5 QUAN VAN VIURE La arqueologia data la cultura ibérica a la segona Edat de Ferro, entre el 600 i el 50 a.C., que és una etapa de renovació tecnològica, econòmica i social en el que apareixen les societats complexes en tota Europa.

6 COM VIVIEN La forma de viure dels ibers, com també la seva cultura i les eines que feien sevir, es van transformar molt sovint a conseqüència de les relacions que van mantenir amb els pobles colonitzadors.

7 COM VIVIEN Els fenicis, que eren els habitants de la franja costanera de l'actual Líban, va ser els primer poble que va tenir contacte i relacions comercials amb els ibers. Més tard, els grecs, des de la seva colònia d'Empúries, van difondre entre les tribus iberes la cultura i la tecnologia grega.

8 COM VIVIEN Els romans van obligar els ibers a adoptar, de mica en mica, la cultura romana, els seus costums i la seva llengua. Van aconseguir que els ibers abandonessin progressivament els seus poblats i s'instal·lessin a les viles romanes. Tots aquests fets van provocar, en el segle I, la desaparició de la cultura ibera.

9 RELIGIONS La religió era de caràcter naturalista, basada en l’agricultura, la ramaderia i la guerra. Els deus eren protectors i benefactors, curaven malalties, conservaven salut i vida. Les dones eren les sacerdotesses.

10 ART Les millors manifestacions de l’art iber són escultòriques, realitzades amb pedra i bronze. Les restes conservades de fusta i ceràmica, al ser materials peribles, són escasses. Dibuixaven animals sagrats, lluites i la vida normal de l’iber que dibuixava.

11 EL FINAL DELS IBERS els cartaginesos van segrestar la família d’un rei iber per obligar als ibers a lluitar contra l'exèrcit Romà. Molts van morir, i el toro de pedra va cuidar les seves almes. El més el poderós Estipió va vèncer als cartaginesos i els ibers es van tornar els seus esclaus. Però sempre hi havia algú que es revelava i per això hi ha la frase romana que diu”els primers en ser invadits ... i els últims en ser conquistats.

12 Treball realitzat per...:
ELS IBERS Treball realitzat per...: VICTOR.L


Descargar ppt "Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats"

Presentaciones similares


Anuncios Google