La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA PREHISTÒRIA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA PREHISTÒRIA."— Transcripción de la presentación:

1 LA PREHISTÒRIA

2

3

4

5 1.Paleolític 2. Neolític 3. L’edat dels metalls

6

7 PALEOLÍTIC Recol·lectors i caçadors Vivien en coves Van aprendre a
dominar el foc Eren nòmades --- Anaven d’un lloc a l’altre, no tenien lloc fix on viure

8 Els primers éssers humans vivien de la caça, de la pesca i de la recol·lecció de plantes.
Per caçar els animals, els paraven trampes i feien servir armes de pedra que ells mateixos fabricaven. Dels animals n'extreien: la carn per menjar, la pell per fer-ne vestits i per construir les tendes, els ossos i les banyes per fer-ne eines, els tendons per fabricar cordes ....

9

10 Com podeu veure, per sobreviure es jugaven la vida!!!!

11 Quan els grups de caçadors es desplaçaven seguint els animals, s'instal·laven en campaments a l'aire lliure….

12

13 Durant l'estació freda trobaven aixopluc a les balmes de les roques o a l'interior de les coves. Aquestes els hi servien per a protegir-se tant del fred com dels animals salvatges o d'altres grups de caçadors. El descobriment del foc va significar un gran avenç. El foc va permetre coure els aliments i per tant, va contribuir a millorar enormement l'alimentació. Sabem que encenien foc fregant dues pedres o dos pals.

14

15

16 Amb el foc es podien escalfar a l'època freda, il·luminar l'interior de la cova, coure els aliments i protegir-se dels animals.

17

18 PINTURES RUPESTRES Feien pintures rupestres, que representaven escenes d’animals, caceres, danses, etc... Ho pintaven a les parets de les coves i ho feien amb restes d’animals!

19

20

21

22

23 NEOLÍTIC Aprenen a conrear les terres!!!!
Fa uns anys la humanitat va deixar de viure exclusivament de la caça, de la pesca i de la recol·lecció de fruits. Comença a conrear la terra i a domesticar els animals.

24

25 Els caçadors i recol·lectors prehistòrics van anar aprenent com creixien les plantes observant la natura. Els cereals van ser les primeres plantes que van conrear. La ramaderia va sorgir de la necessitat de tenir animals per sacrificar quan hi havia poca caça. D'aquesta manera van començar a tenir animals vigilats i tancats fins que van arribar a domesticar-los. El gos va ser un dels primers, també les cabres, ovelles i, més tard, els porcs.

26 Es fan SEDENTARIS Gràcies a l'agricultura i a la ramaderia, els homes i les dones ja no s'havien de desplaçar per aconseguir aliments. Les cases eren de tova(una barreja de fang i palla) i estaven cobertes amb branques.

27

28 Per fer les feines del camp els habitants dels primers poblats fabricaven destrals de pedra per tallar la fusta, falç per segar i molins de pedra per triturar el blat. Amb l'agricultura va néixer la ceràmica. Feien vasos de terrissa per guardar els aliments, per transportar-los i per coure'ls.

29

30 Creien en forces sobrenaturals i practicaven rituals funeraris.
Van construir menhirs i dòlmens

31 DÒLMENS

32 Sepulcres on enterraven els seus morts

33 MENHIRS Era una gran pedra dreta, clavada al terra.
Tenia objectius diferents, des de marcar els límits territorials d'un poble fins a ser el centre de cerimònies religioses, especialment funeràries.

34

35 L’EDAT DELS METALLS En aquesta època els humans aprenen a treballar els metalls (metal·lúrgia) Coure – Bronze – Ferro Elaboraven eines de més qualitat

36

37 No tothom coneixia la manera de treballar els metalls
No tothom coneixia la manera de treballar els metalls. Fabricar eines i armes era la feina dels metal·lúrgics. Així va començar l'especialització d'alguns oficis i l'intercanvi d'alguns productes. Aquests intercanvis van facilitar el desenvolupament de mitjans de transport.

38 AVENÇOS TECNOLÒGICS LA RODA!
Per traslladar persones i mercaderies... LA RODA!

39 Per facilitar les tasques agrícoles --- L’ARADA
Per perfeccionar la navegació pel mar --- LA VELA! MILLOREN LA VIDA QUOTIDIANA I IMPULSEN EL COMERÇ

40 Es creen les primeres ciutats
Amb habitatges de fang, palla, pedra i fusta Les cases van començar a formar carrers. També van fer-se places i dipòsits d’aigua comunitaris. Alguns pobles van protegir-se amb muralles.

41

42

43

44 A l’edat dels metalls va començar un nou ritual funerari, la incineració. Consistia en cremar els cossos dels difunts i enterrar les cendres en atuells de fang.

45 Ara us toca estudiar tot el que us he explicat!


Descargar ppt "LA PREHISTÒRIA."

Presentaciones similares


Anuncios Google