UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Bangla Desh: Terra dels bangles Breu contextualització
Advertisements

La qualitat, garantia de millora.
EDUCACIÓ FARMACÈUTICA
Programa BIBE: Perspectives de futur en el control del tabaquisme des de l'àmbit de salut maternoinfantil Mireia Jané Checa Programa de Salut Maternoinfantil.
Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak
Prevenció Cardiovascular en la infància i adolescència
Programa BIBE: Perspectives de futur en el control del tabaquisme des de l'àmbit de salut maternoinfantil Mireia Jané Checa Programa de Salut Maternoinfantil.
CUESTIONARIO PARA EL DIAGNÓSTICO DE PERCEPCIONES CATALUÑA- ESPAÑA PRINCIPALES RESULTADOS Novembre de 2009 Estudio de la Universitat Oberta de Catalunya.
Estrès laboral ii No estam indefensos davant l’estrès laboral, hi ha formes eficaces de combatre’l. Tant el treballador a escala individual com l’organització.
MANUAL NOMINAPLUS.
TANQUEM PORTES AL TABAC
Salut mental i prevenció
ACCÉS A L’EDUCACIÓ: TAXES I BEQUES.
LA POBLACIÓ ESPANYOLA EN EL S. XIX
EL TRIVIAL DE LES MTS 10 MINUTS….
ELS INDICADORS ECONÒMICS: OCUPACIÓ I PREUS
TRASTORNS DE L’ALIMENTACIÓ
Mercat de treball Resultats de l’Enquesta de població activa
Ester Busquets i Alibés
El paper dels barris en les xarxes socials a Catalunya. Una aproximació. José Luis Molina (UAB) Projecte finançat pel MICINN (CSO /SOCI), Estudio.
MANS UNIDES MANS UNIDES és una Organització No Governamental per al Desenvolupament ( ONGD ) de voluntaris que des de 1960 lluita contra la pobresa,la.
Trastorns de l’alimentació
Geografia i política humana d’espanya
III Jornada de transport sanitari
ALIMENTACIO ESCOLAR I GRASSES TRANS
(Robert S. Baron & Norbert L.Kerr )
IV Congreso de la Sociedad Científica Española de Enfermería Escolar
ALIMENTACIO ESCOLAR I GRASSES TRANS
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
FET PER L’ÈRIC I L’ANASTASIA
Estat de benestar i drets socials
La POBLACIÓ Conceptes Bàsics de Demografia
Els sous de les dones a CATALUNYA
Mobilitat 1996 S’ha elaborat una matriu de viatges 1996 entre municipis a partir de les dades de l’EMO 96, l’EMQ 96 i dels operadors. La mobilitat obligada.
Obesitat en edat pediàtrica
3. TOTS SOM DIFERENTS..
Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte de Barcelona RONDA 1 Resultats a data 19/12/2012 Entre desembre del 2009 i desembre de 2011 es va.
SALUT MENTAL.
Epilèpsia i educació. Epilèpsia i educació Epilèpsia L’epilèpsia és un trastorn del cervell en el qual un grup de cèl·lules presenta un excés de.
6.- CONTRASTOS I DESIGUALTATS EN EL MÓN ACTUAL.
DETECCÓ PRECOÇ ÉS PREVENCIÓ
Perfil dels enquestats
ELS ANTINCONCEPTIUS I ELS TRACTAMENTS HORMONALS PODEN AUGMENTAR EL RISC DE CÀNCER DE MAMA? 7 de novembre 2018 Anna Lillo, ginecòloga de la UPM.
IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
Llengua i identitat a Catalunya 2008
DINÀMICA DELS FACTORS BIOLÒGICS: Grans grups d’edat
PRESTACIO PER ATENDRE NECESSITATS BÀSIQUES
SALUT MENTAL.
Realitzat per: Xavi González i López
Recordem la paraula de Déu
SALUT MENTAL.
Grup 2: Conseqüències de la vulneració dels drets humanas.
CONCURS BÍBLIC INFORMÀTIC
Somni de Nadal. Somni de Nadal.
Consum per substàncies per any (últim mes)
APRENDRE A SER UN HOME, APRENDRE A SER UNA DONA
BARRI SAGRADA FAMÍLIA.
MPOC: Malaltia obstructiva crònica (EPOC)
la cohesió social va per barris
Carta de compromís Manifest 3r ESO B 1.
La vulneració dels drets socials
Promoció de la salut i programació sanitària
Adopció 3% dels nens d’E.E.U.U són adoptats.
Anàlisi de la qualitat de vida de les persones majors a Mallorca
El model SA-DA El model d’oferta agregada (aggregate suppy) i de demanda agregada (aggregate demand) és un model adreçat a explicar les fluctuacions del.
III Jornada de casos clínics en Vacunes per a l’Atenció Primària
Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere
ESTAT ACTUAL DELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS A CATALUNYA
Transcripción de la presentación:

UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT FOTOCÒPIA Nº 1

QÜESTIONS Defineix: Taxa de mortalitat Esperança de vida Morbiditat Prevalença

Defineix: Taxa de mortalitat: Número de morts per cada 1.000 habitants en una regió determinada i en un període de temps determinat. Esperança de vida: Estimació d’anys que viurà una persona en el moment del seu naixement. Morbiditat: Nombre d’afectats per una malaltia determinada, que acaben morint en una població i en un moment donat.  Prevalença: Número de malalts afectats per una malaltia determinada en un període de temps determinat.

Esperança de vida dels espanyols: Dades del 2009: Dones 83,5 anys Homes 76,74 anys Dades del 2010 de població de Barcelona Dones 85,3 anys Homes 79,2 anys

Factors han fet augmentar l’esperança de vida a l’estat espanyol durant el segle XX. Descens de la mortalitat infantil. ( campanyes de vacunació, control embaràs i part segur...) Descens de la mortalitat de la població entre 60 i 80 anys. ( metges especialitzats en tercera edat, centres de dia, tele-avís connectat creu roja..) SOBRETOT AVENÇOS TECNOLÒGICS I CIENTÍFICS ( Fàrmacs, genoma humà, tècniques de diagnòstic per la imatge....) Sistema sanitari a l’abast de tothom. Campanyes d’informació i sensibilització ( tabac, alcohol, malalties cardíaques, salut laboral, hàbits higiènics= minimitzen el contagi malalties infeccioses)

1. Hipòtesis causes alta esperança de vida a Espanya , en comparació a altres països de la UE. Dieta mediterrània. No estrès: vida al carrer. Hores de sol. Sistema sanitari a l’abast de tothom. No gaire contaminació ambiental ( Londres smog). Llei antitabac ( fumadors passius, 600.000 fumadors deixen de fumar)

2. PER QUÈ CREUS QUE HI HA MÉS DONES QUE HOMES QUE TENEN UNA PERCEPCIÓ DOLENTA DE LA PRÒPIA SALUT? Diferències biològiques i per desigualtats socials i econòmiques. La històrica doble càrrega de la dona de treballar fora i dintre de casa provoca una percepció negativa de la salut ( estar constantment pendent de tots provoca un cansament crònic) Menstruació. Embaràs Part. Lactància materna. Tendència de les dones a ocupar-se de la salut familiar, dels fills dels pares propis i dels pares del cònjuge ....

Observes diferències entre homes i dones? El percentatge de dones amb normopès o pes insuficient és un 20 % superior que en els homes PERÒ s’ha de tenir en compte= pes insuficient ANORÈXIA= més prevalença en dones Hi ha el mateix percentatge de dones amb sobrepès I, sobrepès II i obesitat. Els percentatges d’obesitat entre dones i homes són pràcticament iguals, essent lleugerament superior el percentatge de dones obeses.