La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ACCÉS A L’EDUCACIÓ: TAXES I BEQUES.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ACCÉS A L’EDUCACIÓ: TAXES I BEQUES."— Transcripción de la presentación:

1 ACCÉS A L’EDUCACIÓ: TAXES I BEQUES

2 CONTINGUTS Taxes i preus a la universitat
Trobada Catalana d’Estudiants 14 i 15 de febrer UAB CONTINGUTS Taxes i preus a la universitat Beques i ajuts a la universitat Eixos de debat Bibliografia.

3 TAXES I PREUS A LA UNIVERSITAT

4 Trobada Catalana d’Estudiants
14 i 15 de febrer UAB Un 67%, Aprovat el ’Decret Wert’, va augmentar el preu de les carreres catalanes. Enguany, curs , Els preus de les taxes no han augmentat. si ha augmentat el grau d’experimentalitat de les enginyeries i algunes carreres de ciències, fet que ha suposat un increment d’entre un 10,5% del preu del crèdit: de 35,77 € a 39,53€, uns 225,6€ en total, per matrícula. Els «serveis a l’estudiantat»: que abans s’oferien de manera gratuïta, han passat de 7€ a 70€. (és una manera de finançament privat). Catalunya Tercer sistema universitari més car en estudis de grau a la UE-15 i el quart en estudis de màster. Els dos països que hi estan per sobre tenen un percentatge més petit d’estudiants que paga les taxes.

5 BEQUES I AJUTS A LA UNIVERSITAT
alumnes expulsats de les aules a tot l’estat, només a Catalunya.

6 •El percentatge d’estudiants becats és major a llocs on l’educació és més econòmica o gratuïta.
•A Catalunya el nº de beques és d’un 18%, però no recau sobre el 18% de l’estudiantat, ja que hi ha estudiants que reben més d’una beca. •Beques préstec (Banc Sabadell i Caixa d’Enginyers): amb un interès del 5,25% anual fix. En cas de retard, es cobren 12€ de cop i s’aplica un recàrrec del 3% sumat a l’interès inicial. Cal tenir en compte que l’atur juvenil a l’Estat espanyol és d’un 57%. Inici de l’endeutament dels estudiants.

7 S’endureixen els criteris econòmics i se n’afegeixen d’acadèmics.
Quatre factors: 1) Renta familiar: quantitat màxima de 1500€. 2) Desplaçaments: quantitat màxima de 1500€. 3) Quantitat variable: import mínim de 60€; import màxim: indefinit i controvertit. 4) Beca matrícula: cobreix l’import dels crèdits obligatoris per obtenir el títol matriculats per primera vegada. Beques de grau a temps complet acadèmic: mínim de 5,5 a les PAU + percentatge de crèdits que cal aprovar (impossibiliten combinar estudis i feina). Beques de residència i compensació: a temps parcial, s’estableix un límit de crèdits a matricular: de 30 a 59 anuals + aprovar-los tots. No complir comporta una disminució de la beca o no poder rebre-la en endavant (no cobreixen renda ni desplaçament). Màsters: matricular com a mínim 60 crèdits/any + mitja de 6,5 en estudis previs universitaris en màsters habilitants + mitja de 7 per a la resta.

8 REIVINDICACIONS

9 Locals Reducció del preu dels màsters Remuneració de pràctiques 2a convocatòria Fraccionament real de la matrícula Generals Beques amb requisits econòmics i no acadèmics Ampliació del fons de beques Beques salari Transport: mobilitat gratuïta (T-Estudiant?) Abolir el grau d'experimentalitat No a les beques prèstec ni beques d’entitat financeres


Descargar ppt "ACCÉS A L’EDUCACIÓ: TAXES I BEQUES."

Presentaciones similares


Anuncios Google