La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SALUT MENTAL.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SALUT MENTAL."— Transcripción de la presentación:

1 SALUT MENTAL

2 Preguntes per pensar Has estat algun cop deprimit/da? És un trastorn mental? Coneixes algun personatge públic amb algun “tic”? És degut a algun trastorn mental? Dues senyores presenten símptomes iguals tals com un gran sentiment de tristesa, molta son, cansament, no volen sortir de casa,... però a una se li ha mort un fill. Creus que les dues tenen el mateix trastorn?

3 Per què creus que davant d’excentricitats similars, certes persones són considerades genis ( S. Dalí) o que formen part del seu encant ( Sara Montiel), i en canvi d’ altres són considerades simplement “boges”? Rentar-se les mans, és normal. Però i si te les rentes 20 cops el dia? Viure en estrès constant, no és saludable mentalment, de fet es considera un trastorn. La nostra societat viu estressada? Es considera normal?

4 D E F I N I C I Ó Salut Mental o “estat mental” és la manera com es coneix, en termes generals, l’estat d’equilibri entre una persona i el seu entorn soci-cultural el que garanteix la seva participació laboral, intel·lectual i de relacions per a arribar a un benestar i qualitat de vida. Encara que hi ha múltiples definicions, el concepte de salut mental es de difícil definició.

5 ABAST DE L'ÀMBIT El tractament de la malaltia mental ha de realitzar-se en l'àmbit comunitari, es a dir en l’entorn de la persona. Els recursos de salut mental han de conformar una xarxa assistencial. L'estratègia en salut mental es una eina idònia per assegurar la planificació, la cohesió i la qualitat.

6 POLÍTICA SOCIAL Una Política de Salut Mental es un conjunt organitzat de valors, principis i objectius per a millorar la salut mental i reduir la carrega de trastorns mentals de la població.

7 Definició i abast del col·lectiu
Xarxa salut, són malats. Pateixen trastorn mentals Afectació processos cognitius i afectius 27% persones afectades No té una edat ni grup concret Atenció global i multi professional

8 TIPOLOGIA No hi ha un acord comú Patologies molts diverses
Trastorns diferents 2 criteris: SM IV Associació psicològica Americana CIE10 Organització Mundial de la Salut.

9 CARACTERÍSTIQUES No hi ha prou informació
Atencions especialitzades i diverses: Àmbit escolar: Detecció i acompanyament Àmbit laboral: Adaptació, reciclatge, … Àmbit social: Ajudes econòmiques, d’oci, de respir, …

10 CENTRES I XARXA Atenció Primària (1r nivell d’ accés) : CAP. Via Urgències,... Atenció Especialitzada ( 2n nivell d’ accés): CSM/CSMIJ, Unitat d’ aguts i subaguts,... Atenció amb funció rehabilitadora ( 3r nivell d’ accés): Unitats de mitja i llarga durada, pisos protegits, tallers de formació i ocupació,centres de dia....

11 L’ EDUCADOR SOCIAL Tot i ser una figura professional poc reconeguda
en l’ àmbit de la Salut Mental, cada vegada jugarà un paper més important especialment en funcions de: Seguiment Rehabilitació Activitats amb càrrega terapèutica

12 Preguntes avaluació Creus que l’ àmbit de la Salut mental és una qüestió únicament sanitària? Creus que l’ educador social ha de tenir més importància en aquest àmbit? Creus que hi ha una línia ben definida entre normal i anormal?


Descargar ppt "SALUT MENTAL."

Presentaciones similares


Anuncios Google