Diapositiva de presentació

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
6è. PRIMÀRIA Escola Gerbert d’Orlhac
Advertisements

ELS EQUIPS D´ASSESSORAMENT PSICOPEDAGÒGIC
Escola Montserrat Sant Just Desvern
Les competències i la coeducació
Projecte de Convivència (data límit: 24/3/2020)
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS Dr. Joan Fuguet Busquets
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
1 u n i t a t L’educador infantil.
ATENCIÓ A LA DIVERSITAT Atenció educativa a l’alumnat immigrant
Reflexions al fil de l’Euneos
Estudi per a la identificació de
1 era JORNADA D’EMPRENEDORIA I EMPRESA Sant Celoni 31 març 2011
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
Les bones pràctiques per a la educació en família
Caterina Cesari Antunez Institut Mediterrània
CONVIVÈNCIA OBSERVATORI PER A LA E S C O L A R.
Decret d’autonomia dels centres educatius
CURS PRESENTACIÓ 20 de maig de 2014.
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
LA NEGOCIACIÓ 1 – Concepte. 2- Col.lectius de la negociació.
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
LES UNITATS DE SUPORT A L’EDUCACIÓ ESPECIAL (USEE)
Una visió des de la família. Delegació de Família i Vida
CE Jacint Verdaguer Integrat 3/16
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
L’educació en valors cívics a través de l’educació física i l’esport
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
EL PLA INDIVIDUALITZAT
TFG I – PROJECTE PROFESSIONAL
MIREMMATEMÀTIQUES Lleida 24 d’octubre de 2009.
PASSOS PER MEDIAR UN CONFLICTE
ANTECEDENTS I OBJECTIUS
DIADA DE La pau i la no violència.
Incorporació de la Perspectiva de Gènere en la Prevenció del vih en l’àmbit de les drogodependències  La perspectiva de gènere ens ofereix l’oportunitat.
Decret d’autonomia dels centres educatius
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
Mediació IES s'Agulla (Blanes) Què és la mediació? Conflictes que
Les competències i la coeducació
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
INFLUÈNCIA DELS JOCS DE LLUITA I EL JUDO A SECUNDÀRIA
Objectiu Educatiu Trienni
El repte d’incloure Recursos i estratègies
EDUCACIÓ INFANTIL CURS
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
Treball i aprenentatge en xarxa
ELS NOSTRES FILLS: COM AJUDAR-LOS A CRÉIXER
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
Departamento de Pedagogia Aplicada
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE GRÀCIA
El currículum a l’educació primària
al nostre centre educatiu?
La resolució de conflictes a través de l'assemblea de classe
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
Convivència i Mediació Escolar
Plans d’igualtat d’oportunitats Plans d’igualtat d’oportunitats
un camí cap a la convivència i el diàleg
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
Normativa i documentació
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
ACTUACIONS EN CAS DE QUEIXES SOBRE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Diapositiva de presentació

PROGRAMA DE CONVIVÈNCIA I MEDIACIÓ ESCOLAR Diapositiva de presentació

« La Llei Orgànica d ’Educació recull la voluntat de potenciar la resolució pacífica de conflictes que en altres àmbits del dret i de la convivència social s’ha desenvolupat de forma efectiva mitjançant els processos de mediació, tot incorporant entre les funcions dels directors dels centres la de garantir la mediació en la resolució de conflictes» (Decret 279/2006, sobre drets i deures de l ’alumnat i regulació de la convivència. DOGC de 6 de juliol de 2006) Diapositiva de presentació

Programa de Convivència i Mediació Escolar Web Departament d’Educació “www.gencat.net/educacio/depart/convivencia.htm” El Departament d’Educació ha endegat el Programa: La convivència en els centres docents d’educació secundària que ofereix un ampli ventall de propostes pedagògiques per a tots els centres de Catalunya, tant públics com privats El programa es vertebra en tres objectius fonamentals: - Formar per a la convivència - Prevenir les conductes problemàtiques - Intervenir enfront els conflictes Pretén reforçar l’acció tutorial oferint una sèrie de materials per tal de millorar l’assertivitat de tot l’alumnat i les relacions interpersonals en el centre. El nucli central d’aquesta proposta el constitueixen els programes formatius de Competència Social i Mediació Escolar. Àrea de Convivència: Tel. 935 516 900, ext. 3489.

“Val més prevenir que curar” Programa de Convivència i Mediació Escolar Nivells d’intervenció preventiva “Val més prevenir que curar” 1. Control d’assistència (pla coordinat contra l’absentisme escolar). 2. Educació emocional, en valors, per a la pau i la tolerància, competència social, abans de mediar. 3. Mediar abans (durant i després) de sancionar amb expedient disciplinari. 4. Sancionar a l’escola (expulsió: ultima ratio d’Educació) abans de denunciar davant la instància judicial. Mediar sempre que es pugui abans de sancionar i mediar també després de la sanció quan aquesta és inevitable i necessària, són possibilitats educatives que cal impulsar per resoldre els conflictes entre l’alumnat.

Nova obligació dels directors ( exposició de motius i article 4) Programa de Convivència i Mediació Escolar MEDIACIÓ ESCOLAR (Decret sobre drets i deures de l’alumnat i regulació de la convivència. DOGC de 6 de juliol de 2006) Nova obligació dels directors ( exposició de motius i article 4) RRI (article 5.3 i disposició transitòria 2) Definició de mediació (exposició de motius i article 23) Principis bàsics (article 24) Àmbit d’aplicació (2 models i moments; límits) ( article 25) Procés (inici, desenvolupament, finalització) (articles 26, 27 i 28) Responsabilitat penal ( programa de mediació penal juvenil) ( article 40)

Programa de Convivència i Mediació Escolar La Mediació Escolar és un mètode de resolució de conflictes mitjançant la intervenció d’una tercera persona, amb formació específica i imparcial, amb l’objecte d’ajudar les parts a obtenir per elles mateixes un acord satisfactori.

Programa de Convivència i Mediació Escolar El programa d’Educació Infantil i Primària gira al voltant de tres eixos fonamentals: la identitat personal, la relació i comunicació amb els altres, i la interacció amb l’entorn i comprensió solidària del món. Pretén reforçar les bones pràctiques de convivència i proposar alternatives que la reforcin , sempre des de la potenciació de l’acció tutorial. Els cinc programes que es treballen són: educació emocional, educació en valors i per a la pau, aprendre a pensar (filosofia a l’escola), competència social i cultura de mediació. El programa d’Educació Secundària pretén reforçar l’acció tutorial oferint una sèrie de materials per tal de millorar l’assertivitat de tot l’alumnat i les relacions interpersonals en el centre. El nucli central d’aquesta proposta el constitueixen els programes formatius de Competència Social i Mediació Escolar.

Programa de Convivència i Mediació Escolar

Trobades de Mediadors i Mediadores (Tarragona 2004 i 2005) Programa de Convivència i Mediació Escolar Trobades de Mediadors i Mediadores (Tarragona 2004 i 2005) Per què et vas fer mediador? - Ens agrada ajudar les persones. - Hem viscut conflictes personals i ens ho hem passat molt malament i per això no volem que als altres els passi el mateix. - Per canviar l’ambient de l’institut. Que has après fent-ne? - El valor de la paraula. - A créixer. - A escoltar-nos i escoltar. - A posar-nos en la pell dels altres i veure els diferents punts de vista.

Programa de Convivència i Mediació Escolar Evolució dels centres que participen en el programa PME: Programa Mediació Escolar PIN: Programa Innovació Educativa PFZ: Pla Formació Zona Dades desembre 2008

ESTATUTS EUROPEUS PER ALS CENTES EDUCATIUS DEMOCRÀTICS SENSE VIOLÈNCIA “En un centre educatiu democràtic, els conflictes es resolen en estreta col·laboració entre tots els membres de la comunitat educativa d’una manera constructiva i sense violència. Tot centre educatiu té personal i alumnes preparats per prevenir i resoldre els conflictes a través de mediació i consens” (Paràgraf 5. Veure: http://www.coe.int) Diapositiva de presentació

Programa de Convivència i Mediació Escolar Viure i conviure junts