MONOGRÀFIC: ACÚSTICA, PATOLOGIA, DICTAMEN PERICIAL I REPARACIÓ (PART 1)

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
ANEJO 3: MÉTODO PREDICTIVO DE AISLAMIENTO A RUIDO DE IMPACTOS
Advertisements

MANUEL RECUERO.
ANEJO 2: MÉTODO PREDICTIVO DE AISLAMIENTO A RUIDO AÉREO
MANUEL RECUERO.
MANUEL RECUERO.
ANEJO 4: CÁLCULO PREDICTIVO DEL TIEMPO DE REVERBERACIÓN
CENTRO TECNOLÓGICO DE LA MADERA A.I.M.C.M.
RUIDO Patricia Sierra Solache
Soluciones CTE.
Nuevo documento básico de protección frente al ruido CTE DB-HR en el marco de la ingeniería acústica SESIÓN DE TRABAJO: “El proyecto hospitalario: Nuevas.
INSTALACIONES DE PRODUCCION DE ACS CENTRALES
© Universitat de Girona LA GESTIÓ DE LA QUALITAT A LES EMPRESES DE CATALUNYA Resultats d’un estudi empíric Juny 2002 Univers d’aproximadament 4500 certificats.
Contratación Pública Socialmente Responsable Sr. D. Angel Miret. Gerente del Área de Calidad de Vida, Igualdad y Deportes del Ayuntamiento de Barcelona.
“Control y medición del ruido”
AISLAMIENTO TÉRMICO EN VENTANAS FORMACIÓN EN NUEVAS SOLUCIONES
Nuevo RITE Reglamento de Instalaciones Térmicas en la Edificación.
Colegio de bachilleres plantel 16 «Tláhuac» CONTAMINACION AUDITIVA integrantes: Lobato Tapia Sandra Peña Ortega óscar Daniel.
OPERATIVIDAD DEL SONOMETRO CLASE 1
Nombre del Curso: “Control y medición del ruido” Director: Gissel Dainne Vivas Molina Ingeniero Ambiental Magíster en Sistemas Integrados de Gestión.
El Código Técnico de la Edificación Presentación general del Documento Básico DB HR Protección frente al ruido Madrid, 18 de enero de 2010 Jornada.
Análisis práctico e impacto económico del DB-HR Comité de Edificación. IIE. Madrid, 18 de Enero de 2010 ANÁLISIS PRÁCTICO E IMPACTO ECONÓMICO DEL DB-HR.
MONOGRÁFICO: ACÚSTICA, PATOLOGíA, DICTÁMEN PERICIAL I REPARACIÓN (PARTE 3)
ESTUDIO CALIDAD ACÚSTICA DEL AULA MASTER DEL NUEVO EDIFICIO (1C)
MEDIDA DE LOS PARAMETROS ACUSTICOS DE UN CASAL FALLERO
"Educar para Trascender"
Contaminación sonora Un problema invisible.
Jesús Alba Fernández Estudio acústico de la N-332 a su paso por los municipios de l’Alqueria de la Comtessa, Palmera y Bellreguard.
DISEÑOS DE VIVIENDA SEGURAS SALUDABLES Y Sostenibles
MINORS Estudis de grau Àrea d’Afers Acadèmics
Com s’enregistren els terratrèmols?
ORGANITZACIÓ I FUNCIONS DE LA COMISSIÓ CENTRAL DE SUBMINISTRAMENTS
Actualització del mapa de soroll de trànsit de la ciutat de Girona.
Mapa de capacitat acústica de
Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
i el que no es pot avaluar
Diputació de Barcelona
ÍNDICE INTRODUCCIÓN AISLAMIENTO ACÚSTICO ACONDICIONAMIENTO ACÚSTICO
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
Taula de continguts
1ER Encuentro de Acústica en Verano sobre ruido medioambiental urbano
Mapa de capacitat acústica de
Mapa de capacitat acústica
EXPLOTACIÓ D’ENERGIES RENOVABLES: SOLAR I EÒLICA
Sostenibilitat Xavier Nicolau i Tarrats Cap de l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de Barcelona SEVESO III: REFORMA DE LA DIRECTIVA D’ACCIDENTS.
L’eina de tramitació electrònica pels ens locals
El Pla d’autropotecció
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
Nom legal de l’empresa candidata: Adreça: Població:
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
LA LLUM És una forma d’energia que percebem amb el sentit de la vista
LA GESTIÓ AMBIENTAL DELS PORTS COMERCIALS I INDUSTRIALS
SUPERVISIÓ EXPERTA DE LA QUALITAT DEL SERVEI ELÈCTRIC
Els sous de les dones a CATALUNYA
. Eficiència energètica mitjançant l’estalvi elèctric per la substitució de bombetes de vapor de sodi de 150W per luminàries de tecnologia LED de 80W a.
en els centres educatius de la ciutat de Barcelona
NOVETATS NOVA DIRECTIVA DE CONTRACTACIÓ I TRANSPOSICIÓ CATALANA
MAPA CONCEPTUAL - Accions - Responsables - Temporalització.
La música és l’ART d’organizar els SONS en el TEMPS.
Els Plans Especials Urbanístics de Protecció del Subsòl Presentació de la figura d’ordenació urbanística Joan Solà i Jordi Montaner GEOSERVEI PROJECTES.
Familiaritzar-se amb el qüestionari com a instrument de mesura.
Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:
Models d'Ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions
DRYWALL (SISTEMA CONSTRUCTIVO NO CONVENCIONAL). SISTEMA CONSTRUCTUIVO NO CONVENCIONAL Son aquellos sistemas de edificaciones que emplean materiales y/o.
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
Circuit de gestió dels expedients del PROGRAMA DE CRÈDIT LOCAL 2019
Mapa de capacitat acústica de
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
ESTALVI EN ENLLUMENTA PUBLIC SENSE INVERSIO
Mapa de capacitat acústica d’
Transcripción de la presentación:

MONOGRÀFIC: ACÚSTICA, PATOLOGIA, DICTAMEN PERICIAL I REPARACIÓ (PART 1)

La patología i la prospecció de les condicions acústiques: proves i assaigs Francesc Daumal Doménech, Catedràtic d’Universitat ETSAB (UPC), Dept. Construccions Arquitectòniques I Avda. Diagonal, BARCELONA Telf: , Fax: PATOLOGIA I PROSPECCIÓ ACÚSTICA (PART 1)

ÍNDEX Patologia i Prospeccions acústiques 1.Repàs de les definicions 2.Estudi de la legislació i normes vigents 3.Anàlisis de documents dels projectes 4.Assaigs “in situ” no destructius 5.Assaigs “in situ” destructius

1 Repàs de definicions - Procés de comunicació: font – transmissor – emisor - Freqüència i timbre sonor - Intensitat i pressió sonora. Nivell sonor. dB. dBA - Reverberació - Soroll blanc. Soroll rosa. Soroll de trànsit

2 Estudi de legislació i normes vigents i anteriors Normativa NBE/CA-88 i mesures “in situ” (Derogada pel DB-HR del CTE) Ensayo de aislamiento a ruido aéreo UNE (4)Medida del aislamiento acústico de los edificios y de los elementos constructivos. Parte 4. Medida “in situ” del aislamiento al ruido aéreo entre locales. UNE (5)Medida del aislamiento acústico de los edificios y de los elementos constructivos. Parte 5. Medida “ in situ” del aislamiento al ruido aéreo de las fachadas y de sus componentes. Ensayo de aislamiento a ruido de impacto UNE (7)Medida del aislamiento acústico de los edificios y de los elementos constructivos. Parte 7. Medida “in situ” del aislamiento de suelos al ruido de impacto.

2 Estudi de legislació i normes vigents i anteriors (Cont.) Normativa DB-HR (Real Decret i esquemes del -----) i mesures “in situ”. Tolerància de mesura 3 dBA de soroll aeri, 3dB de soroll d’impacte, 0,10 s del TR. Anejo C. Normas de referencia Las Normas UNE que a continuación se indican se emplearán para la realización de los ensayos correspondientes. Aislamiento a ruido aéreo UNE EN ISO 140-4: 1999Acústica. Medición del aislamiento acústico en los edificios y de los elementos de construcción. Parte 4: Medición “in situ” del aislamiento al ruido aéreo entre locales. (ISO 140-4: 1998) UNE EN ISO 140-5:1999Acústica. Medición del aislamiento acústico en los edificios y de los elementos de construcción. Parte 7: Medición “in situ” del aislamiento acústico de suelos al ruido de impactos. (ISO 140-7: 1998) Aislamiento a ruido de impacto UNE EN ISO 140-7:1999Acústica. Medición del aislamiento acústico en los edificios y de los elementos de construcción. Parte 5: Medición “in situ” del aislamiento al ruido aéreo de elementos de fachadas. (ISO : 1998) UNE EN ISO : 2005Acústica. Medición del aislamiento acústico en los edificios y de los elementos de construcción. Parte 14: Directrices para situaciones especiales “in situ”. (ISO : 2004)

UNE EN ISO 11820: 1997Acústica. Mediciones “in situ” de silenciadores. (ISO 11820: 1996) UNE EN : 2004 INClimatización. Soportes antivibratorios. Criterios de selección. UNE : 2000 INMontajes de los sistemas de tabiquería de placas de yeso laminado con estructura metálica. Definiciones, aplicaciones y recomendaciones. UNE : 2004 IN Montajes de los sistemas de trasdosados con placas de yeso laminado. Definiciones, aplicaciones y recomendaciones. Llei del Soroll (Reial Decret 1367/2007 pel qual es desenvolupa la Llei 37/2003 del Soroll, en referència a la zonificació acústica, objectius de qualitat i emissions acústiques. Llei de Protecció contra la contaminació acústica (16/2002). Generalitat de Catalunya. Decret de Desplegament Ordenança Tipus sobre el soroll i les vibracions. Diputació de Barcelona Ordenança de Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona.

3 Anàlisi de documents dels projectes Projectes, dictàmens, normativa vigent, etc. i comparació amb assaigs no destructius i/o destructius.

4 Assaigs “in situ” no destructius Paràmetres a mesurar per la NBE/CA – 88, el CTE DB – HR, RD 1367/2007, Nivell de soroll d’immissió, la Llei /2002, Ordenança Medi Ambient, etc. Aïllament R’ i Diferència D’ de parets i finestres. Nivell de soroll d’impactes L Temps de reverberació (TR) Instrumental, normativa de mesura i protocol de mesura Sonòmetre Pistòmetre Amplificador + font de soroll rosa i trànsit Altaveu dodecaèdric i directriu Màquina d’impactes

5 Assaigs “in situ” destructius Cales de comprovació Ponts acústics (parets no atracades, foradades, etc.) Juntes elàstiques no realitzades Conductes d’instal·lacions rigiditzats Caixetins enfrontats Shunts mal realitzats Parets diferents del projecte Altres causes