La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:"— Transcripción de la presentación:

1 Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:
PLA DIRECTOR D’ABASTAMENT I SANEJAMENT DE LES CONQUES INTERNES DEL DEPARTAMENT DE LA LIBERTAD. EL SALVADOR. Autora: Cristina Barberà Compte Tutors: Manuel Gómez i Agustí Pérez

2 ÍNDEX Presentació del projecte de cooperació Tasques realitzades
Resultats: tesina

3 EL PROJECTE: INTRODUCCIÓ
El Salvador km2 14 departaments 6,3 milions d’habitants Guerra civil: Terratrèmols 2001 IDH: 104 Remeses: 16,1% del PIB 60% de la població viu de l’agricultura

4 EL PROJECTE: INTRODUCCIÓ
El problema de l’aigua P anual= mm Contaminació d’origen fecal: només el 2-3% de les aigües residuals reben algun tipus de tractament ANDA no dóna cobertura a poblacions menors de habitants Manca de legislació coherent i de capacitat per fer-la complir.

5 EL PROJECTE: OBJECTIUS I RESULTATS
El Pla Director Eina de planificació i mobilització entorn el recurs hídric. Destinada a comunitats rurals, governs locals, ONGs i altres institucions.

6 Eina de planificació i mobilització entorn el recurs hídric.
EL PROJECTE: OBJECTIUS I RESULTATS Eina de planificació i mobilització entorn el recurs hídric. Estudi del territori, de les comunitats i de les infrastructures existents. Diagnòstic a nivell comunitari i municipal Anàlisi i disseny d’actuacions. Eina de planificació de les actuacions i inversions. Enfortiment de la capacitat organitzativa de les comunitats i de les municipalitats Sostenibilitat dels sistemes d'abastament.

7 ACTIVITATS REALITZADES
La tesina és el resultat de treballar en el Pla Director tenint en compte les conques hidrogràfiques com a unitat per l’anàlisi del recurs hídric i la proposta d’actuacions. Caracterització de la població rural de les conques del Chilama, La Danta i Jute-San Antonio considerant aspectes socioeconòmics i d’accés a l’abastament d’aigua potable i sanejament. Avaluació dels recursos hídrics de cadascuna de les tres conques. Proposar actuacions per tal de revertir l’actual situació de manca d’abastament i sanejament. Identificar aspectes i actors clau per a la correcta gestió dels sistemes proposats.

8 ACTIVITATS REALITZADES
A EL SALVADOR: Obtenció de la informació: Elaboració de mapes comunitaris Visita dels punts d’aigua i els sistemes existents Visites de reconeixement de les conques Recopilació d’informació tècnica Disseny de propostes d’intervenció d’aigua, sanejament i reforestació.

9 ACTIVITATS REALITZADES
A BARCELONA: Anàlisi de la informació a partir de l’ús de: sistema d’informació geogràfica base de dades Elaboració de propostes d’intervenció d’aigua, sanejament i reforestació. Elaboració de propostes per a la gestió dels sistemes

10 RESULTATS Caracterització de la població

11 RESULTATS Caracterització del recurs hídric Escorrentia superficial
Q (Chilama)= 498,19 mm Q (Danta)= 537,85 mm Q (Jute)= 573,33 mm Recàrrega aqüífera Representen entre el 15-30% de la precipitació Representa un aprofitament d’entre l’1 i el 4% de la recàrrega, i entre l’1 i el 3% del cabal superficial.

12 RESULTATS Caracterització del recurs hídric Inventari de 110 fonts
Chilama: Q(pluges)= 23 l/s Q(seca)= 13 l/s Jute: Q(pluges)= 6 l/s Q(seca)= 2 l/s Valors molt petits en comparació amb la recàrrega (0,5-1%) Inventari de 59 pous El major descens té lloc a la zona mitja de les conques amb una diferència de 4m entre l’època de pluges i la seca.

13 RESULTATS PROPOSTES DE MILLORA:
Intervencions de gran escala: aprofitament de l’aigua subterrània i de l’aigua dels rius Intervencions a nivell comunitari GESTIÓ DELS SISTEMES: Cal que les organitzacions comunitàries siguin reconegudes com administradores del servei Cal recolzar les organitzacions en aspectes tècnics, administratius, legals, organitzatius, sanitaris i mediambientals L’agrupació de diverses d’aquestes organitzacions sovint millora la gestió dels sistemes.

14 GRÀCIES


Descargar ppt "Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:"

Presentaciones similares


Anuncios Google