Alexandre el Gran. Pella, actual Grècia, 356 aC.- Babilònia, actual L'Iraq, 323 aC. Rei de Macedònia (336-323 a. de C.) Fill del monarca macedoni Filipo.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Alejandro Magno ac.
Advertisements

Imperio Persa.
Alejandro Magno.
Alejandro Magno.
1 Grecia Clásica La civilización griega se desarrolló en territorios de Grecia continental, en las islas cercanas y en las costas del mar Egeo.
La Revolució Russa 1917 LENIN.
Legado cultural griego EL Helenismo
GRECIA.
ALEJANDRO MAGNO LAS CONQUISTAS.
 Una vez conquistada la capital de los persas, Alejandro licenció a las tropas griegas que le habían acompañado durante la campaña y se hizo proclamar.
Ria Slides Automàtic o al vostre gust amb el  Amb so  Us proposem no tocar el ratolí i gaudir-ne.
S4 League S4: Stylish, eSper, Shooting, Sports.. Dades tècniques Desenvolupada:Pentavision Distribuïdora:Neowiz Games Data de llançament:2008 Gènere:Joc.
Santa JOANA D’ARC JOANA CRUAÑES. És la famosa donzella d’Orleans, salvadora del regne de França contra la invasió anglesa. Santa i verge, el cicle de.
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
Sabeu qui és Josep de Calassanç?
Víctor Gutiérrez Víctor Oficial de les legions romanes, procedent de Mauritània i màrtir en Milan, en l'any 303, baix Maximià. Els episòdis més sobreïxents.
LA CASTANYERA.
UNA POLIS DEMOCRÁTICA: ATENAS
GUERRAS MÉDICAS.
Alejandro Magno.
LA VIDA DE ALEJANDRO MAGNO
ARIEL RETAMAL CHANDÍA ALUMNO EN PRÁCTICA PERÍODO HELENÍSTICO.
Imperio Persa. Imperio Persa - Preguntas: 1.¿Cual fue la primera capital del Imperio Persa? 2.¿Debajo Ciro II, cual lugares conquistó para formar nuevo.
José Alberto Córdoba Centro de Estudios Tecnológico Industrial y de Servicio *****No.134***** 1° ´´H´´ Profesora Zoila Moreno Anota 15/11/09.
1.Las civilizaciones del Mediterráneo oriental 1.1. La civilización minoicaLa civilización minoica 1.2. La civilización micénicaLa civilización micénica.
VII. DECADENCIA POLÍTICA DE LA HÉLADE Historia de las ideas políticas Grecia y Roma.
El coratge: la valentia i la por El coratge: la valentia i la por Valentia Valentia "El hombre que no teme a nada no ama nada." d'un amic d'un amic.
Alejandro “Magno” Jorge García Samartín. Su vida en breve Sus padres eran Filipo II de Macedonia y Olimpia de Epiro. Alejandro III de Macedonia nació.
1ª 2ª y 3ª Guerra Médica: Las tres sucedieron entre el año 494 y 479 a.C. Entre ellas reinaron los reyes Darío, Jerjes y Artajerjes. Las Guerras Médicas.
TESEU Y EL MINOTAURE Pablo José Blasco Mendoza 4ºB.
L'EDAT MODERNA.
Napoleó Bonaparte.
Sara Ramírez Karola Salat
ELS DEUS DE L’ANTIC EGIPTE
Període Prehel·lènic Civilització minoica ( aC)
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
Entrevistem a Joaquín Castel Mas
JESÚS DE NATZARET.
Alejandro “Magno” Jorge García Samartín.
De la crisis de la Polis a los grandes imperios
CLAUDE MONET.
LA MENTIDA DESCOBERTA.
LA VIDA DE JOAN MIRÓ.
24 de l’any cB Regina Seguim al Jesús que “es lliura” en el camí vers la Creu (T. Ll. de Victòria)
EVOLUCIÓ POLÍTICA SEGONS LA BÍBLIA
EGIPTE I EL NIL HUGO M I SERGI H.
SEGLES XVI - XVII Monarquia Autoritària: CARLES I ( )
El Reflex dels teus Actes
Egipte i el Nil El riu Nil a part de ser molt llarg i gran, era la font de l’antic Egipte. És l’únic riu que neix en el Sud d’Egipte i finalitza al.
Mite d’Orfeu Paula Ribes Ivars.
Teseu i el Minotaure Joan Serrano Gual.
Pan i Syrinx Claude Debussy “Syrinx”
EL TIMBALER DEL BRUC.
Els primers en ser invadits i els últims en ser conquistats
Els nyama i el camperol Conte de Mali.
A LEJANDRO M AGNO Ricardo Izquierdo Gil 2 º ESO. BIOGRAFIA (Alejandro III de Macedonia; Pella, Macedonia, 356 a.C. - Babilonia, 323 a.C.) Rey de Macedonia.
TESEU I EL MINOTAURE ELOI PAEZ
U2: LA FUNDACIÓ DE ROMA. LA MONARQUIA
Cavall de Troia Marta Poveda 4rtB 6 juny de 2013.
Ser u amb totes les coses, aquesta és la vida de la divinitat, aquest és el cel dels homes. El castell dels Pirineus (1959)
LA PANDILLA.
Per la PAU, en record de RACHEL CORRIE.
Carta de Lincoln al mestre del seu fill (I)
El imperio de Alejandro
Vincent Van Gogh.
Els origens de roma.
EDAT ANTIGA L’Edat Antiga comença 4000 anys abans de Crist aproximadament. Forma part de la historia per que ja en tenim documents escrits.
Transcripción de la presentación:

Alexandre el Gran

Pella, actual Grècia, 356 aC.- Babilònia, actual L'Iraq, 323 aC. Rei de Macedònia ( a. de C.) Fill del monarca macedoni Filipo II i d’Olimpia, va ser instruït en diverses disciplines per Aristòtil, el savi més eminent de l'època, i en l'art de la guerra pel seu pare, un hàbil estrateg. Amb tan sols divuit anys, Alexandre va demostrar les seves aptituds militars en la batalla de Queronea, en la que va dirigir la cavalleria macedònia enfront dels tebans (338 aC.). Dos anys més tard, en el 336 aC., l'assassinat de Filipo II li va permetre pujar al tron de Macedònia a l'edat de vint anys.

Tot just cenyir-se la corona, va haver de plantar cara a les incursions de tracis i iliris i a una revolta de diverses ciutats gregues contra l'hegemonia macedònia. En el 334 aC., una vegada pacificada Grècia, i al capdavant d'un exèrcit de homes, Alexandre va creuar l’Helespont i va iniciar una gran campanya contra Pèrsia, enemiga secular dels grecs. La victòria sobre els perses en el riu Gránico li va permetre la conquesta de Lícia, Panfília, Pisídia i Frígia, en el capital de la qual, Gordio, va tallar amb la seua espasa el nus gordià, el que, segons la llegenda, anunciava el seu domini sobre Àsia.

En el 333 aC. va derrotar a l'exèrcit del rei persa Darius III en Isos, triomf que li va obrir les portes d'Orient. Amb l'objectiu de privar a Pèrsia de la seva sortida al mar i aniquilar la flota fenícia, aliada dels perses, va conquistar Síria, Tir, Gaza i Israel, i, per a assegurar-se el proveïment de blat, va conquerir Egipte. En el delta del Nil va fundar la ciutat d'Alexandria, destinada a convertir-se en un dels principals centres culturals de l'antiguitat (332 aC.). Dominat tot el Mediterrani oriental, en el 331 aC. va tornar cap al nord i, després de travessar l'Eufrates i el Tigris, va vèncer en Gaugamela, prop d’Arbelas, a Darius III, qui es va veure obligat a fugir, i al poc temps va morir assassinat per Bessos.

Entre els anys 331 i 327 aC., les tropes gregues van avançar amb facilitat per Mesopotamia, van ocupar les ciutats de Babilònia, Susa, Pasargada i Persèpolis i van conquistar les satrapíes orientals de Sogdiana i Bactriana. Va ser llavors quan Alexandre va començar a materialitzar el seu somni: un gran imperi que unís Orient i Occident i fusionés la cultura hellènica amb l'asiàtica, pel que va fomentar els matrimonis massius entre grecs i perses, i ell mateix, en el 328 aC., va casar amb la princesa Roxana, qui li donaria un fill pòstum. Fascinat per la idea d'un imperi universal, es va dirigir cap a la Índia i va derrotar al rei Porus en el riu Hidaspes, la qual cosa li va permetre sotmetre el Panjab. No obstant, el descontentament dels seus soldats, extenuats després de vuit anys de campanyes, li va obligar a iniciar el retorn cap a Susa (326 a. de C.).

Ja en Babilònia, en el 323 aC., mentre preparava la conquesta d'Aràbia, va emmalaltir a causa d'unes febres i va morir a l'edat de trenta-tres anys. Després de la seva desaparició, el vast imperi que havia aconseguit forjar es va esvair ràpidament, desmembrat entre els seus diferents generals.

Treball realitzat per Alejandro Pedrós Mestre.. En l’assignatura de Treball Monogràfic d’investigació “a tu com at diuen”.