La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els origens de roma.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els origens de roma."— Transcripción de la presentación:

1 Els origens de roma

2

3 Eneas fugint de troia

4

5 Arbre genealògic d’enees

6 Arbre genealògic d’enees ii
Enees Lavínia Silvi

7 Turn versus llatí i enees

8

9

10 Ròmul i rem

11 El rapte de les sabines

12 TARPEIA

13 La intervenció de les sabines

14 Numa pompili L’any 715 a.C Numa Pompili, gendre de Tit Taci, va arribar al tron. Va reorganitzar la vida religiosa de Roma ( va crear els pontífexs, els flamines, els sacerdots salis. Va fixar un calendari de 12 mesos (abans en tenia només 10). Va edificar el temple de Janus i el temple de Vesta.

15 Tul·li hostili L’any 672 a.C va pujar al tron Tul·li Hostili.
Va ser un rei guerrer. Primer va declarar la guerra als etruscos. Després, a Alba Longa (combat dels Horacis) -- Llegir part Ab Urbe Condita. Va morir l’any 641 a.C, segons diu la llegenda, a causa d’un llamp que va llançar Júpiter sobre el seu palau.

16 Jurament dels horacis

17 Anc marci L’any 640 a.C arriba al poder Anc Marci.
Restaura pràctiques religioses que Tul·li Hostili havia menyspreat. Va fer créixer la ciutat (va construir el pont Sublici, una presó subterrània, noves muralles, un port...). L’any 616 aC va morir.

18 Tarquini prisc L’any 616 aC fou escollir rei Tarquini Prisc. Va ser el primer rei etrusc. És el primer rei del qual es tenen dades històriques fiables. Va construir el fòrum, el Circ Màxim i la Cloaca Maxima. Va lluitar amb els sabins i els llatins i va vèncer. L’any 575 aC fou assassinat pel fill d’Anc Marci.

19 Servi tul·li Era el gendre de Tarquini Prisc. Va accedir al poder l’any 575 a.C. Va dividir la població en cinc classes (segons la seva riquesa). Va instaurar un impost directament proporcional a les riqueses de cada ciutadà. Va modificar la constitució i va instaurar un vot censatari, amb el que privava la plebs de qualsevol participació política. Va engrandir molt el territori de Roma i va començar una política de grans obres públiques. L’any 534 aC va ser assassinat per la seva filla i el seu marit, Tarquini el Superb.

20 Tarquini el superb Va arribar al poder amb ajuda de la seva dona.
El seu regnat es va caracteritzar per la violencia constant (fins i tot va matar senadors). Segons la llegenda va perdre el poder a causa d’un error del seu fill Sext Tarquini. L’any 509 aC es va proclamar la República i Tarquini el Superb va ser exiliat (va ser acollit pel rei Porsenna).

21 Els intents de reinstauració monàrquica
L’any 508 aC Tarquini va decidir marxar cap a Roma per recuperar el tron. Els cònsols van aplegar un exèrcit i el van trobar. Brut, al capdavant de la cavalleria, fou mort per un dels fills de Tarquini. En poc temps, va haver un nou atac, aquesta vegada per part del rei etrusc Porsenna. Entre els diferents herois romans, destaca Gai Muci. Finalment, Tarquini mort assassinat.

22 Final de la monarquia El poder a partir d’ara estaria dividit entre dos cònsol: Luci Brutus i Luci Tarquini (vidu de Lucrècia). Tot i els intents de restauració monàrquica, es considera que el 509 Ac comença la República Romana. Realment no és una democràcia, sinó una oligarquia.


Descargar ppt "Els origens de roma."

Presentaciones similares


Anuncios Google