Direcció de Relacions Internacionals

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Pla de Recursos Humans per al mandat
Advertisements

GERÈNCIA DE SERVEIS D’ESPORTS
El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’energia local sostenible
i compra pública ambientalment correcta
Catàleg de serveis 2018 Direcció de Relacions Internacionals
Xarxa Productes de la terra
i el que no es pot avaluar
ASSOCIATS A L’ÚS TEMPORAL D’ESPAIS BUITS
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
Taula de continguts
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
L’eina de tramitació electrònica pels ens locals
Consultoria Cultura 2017 Març 2017 Wifi:.
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi:.
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
Presentació dels resultats de la primera fase del projecte PLANS DOCENTS i MATERIALS BÀSICS Barcelona, 22 setembre de 2016.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
ACORD PEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I SOCIAL DE RUBÍ Metodologia
Ports Nets: Un model de gestió integrada
Guia metodològica per a
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació.
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
La creació del Consorci de Biblioteques de Barcelona Per Marta Clari
La gestió per processos
TROBADA D’ESPORTS d’octubre de 2016.
Presentació de la Guia per a la identificació i
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
4 SERVEI DE DINAMITZACIÓ DEL PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ
Dispositiu Local d’Inserció
PFZ de Cerdanyola ABRIL 2016.
Direcció General d’Igualtat d’Oportunitats en el Treball
LA INICIATIVA LEADER +: UNA ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT RURAL
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
PROJECTE D’IMPLANTACIÓ SISTEMA DE GESTIÓ PER COMPETÈNCIES (SGC)
Presentació Cadena de Valor
MAPA CONCEPTUAL - Accions - Responsables - Temporalització.
Implantació d'un sistema de gestió EMAS a la UPC.
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Programa Centres Ecoambientals
Pla local per la inclusió social de Santa Coloma de Gramenet
Participació electrònica a:
REUNIÓ DEL CONSELL D’ENTITATS I ASSOCIACIONS
Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i l’ocupació del Vallès Oriental ( ) Presentació del Pla de treball Consell d’Alcaldes del.
CNL de Terrassa i Rubí Balanç d’actuacions en el mandat
Resum Informe d’Enquesta d’Opinió de l’Empleat
Participació en un projecte de cooperació per al desenvolupament:
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
PLA PFZ DE FORMACIÓ DE ZONA Criteris i instruccions Curs
Pere Antoni Mas Cladera
Badalona, 1 de desembre de 2005
Projecte d’Itineraris Formatius
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
Gerència de Serveis de Comerç
Serveis de Consultoria
Pla Integral de Salut Mental
Grup d’Aprenentatge en Pressupostos Participatius
ESTRATÈGIES I OBJECTIUS
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
PLA EDUCATIU D’ENTORN DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 11/07/2019.
Presentació de resultats
El Pla de formació del centre
Marc general, requisits i condicions de la convocatòria
Elaboració del Pla de formació ajuntament de viladecans
Procés participatiu per l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana de la Roca del Vallès _Gener de 2011_.
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Direcció de Relacions Internacionals Catàleg de Serveis 2015 Direcció de Relacions Internacionals Barcelona, 3 de desembre de 2014

Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2015 Programa de suport a la cooperació al desenvolupament i la projecció internacional dels municipis Reforçar les relacions internacionals dels ens locals, pel seu valor afegit en termes de millora de les polítiques públiques i el desenvolupament del territori. Pressupost: 709.657,30 € Termini de sol·licituds: 20 de gener de 2015

Recursos que s’ofereixen Actuacions de Projecció Internacional del Territori Informes per a la Projecció Internacional del Territori Projectes de Cooperació al Desenvolupament Elaboració i avaluació de Plans Directors de Cooperació al Desenvolupament Accions d’Educació per al Desenvolupament (EpD)

Projecció exterior (I) Oferir suport tècnic, econòmic i institucional als governs locals de les comarques de Barcelona en el desenvolupament d'una estratègia de relacions internacionals amb una visió a mitjà termini i amb la participació dels actors del territori. Promoure i augmentar la presència dels municipis i de les comarques de Barcelona a nivell internacional. Treballar amb les institucions presents en el territori que contribueixen a la projecció internacional dels municipis i de la demarcació de Barcelona.

Projecció exterior (II) Productes i serveis adreçats als municipis per a la detecció i aprofitament de les oportunitats i recursos que ofereix l’escena internacional: Plans de projecció exterior. Assessoraments a mida en matèria d’internacionalització. Plataforma virtual: www.barcelonaregion.net. e-butlletí: Barcelona International Region. Notes de Projecció Internacional.

Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions Millora del posicionament internacional del territori. Concertació i participació conjunta amb actors locals en activitats de caràcter internacional. Atracció d’oportunitats internacionals al territori. Foment de l’obertura internacional dels agents locals i de la ciutadania. Avaluació de l’impacte d’actuacions internacionals en el propi territori.

Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Criteris de valoració Grau de qualitat tècnica de l’actuació. Grau de continuïtat i estabilitat de l’actuació, d’acord amb el marc estratègic del territori i, en particular, de la seva acció internacional. Lideratge de l’ens local en la definició i execució d’activitats. Implicació de les àrees municipals i desenvolupament de mecanismes de participació de la societat civil i dels agents locals.

Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació Destinataris: Ajuntaments Una sol·licitud per ajuntament Obligació de cofinançament: 30% Import mínim ajut: 3.000 € Import màxim ajut: 7.000 € El 10% aportació Diputació es pot destinar a desplaçaments internacionals

Actuacions de Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació Despeses elegibles: Capítol II Excepcions: desplaçaments, participació en fires sectorials i missions empresarials, despeses destinades a la creació d'infraestructures, a la creació o adquisició de béns de naturalesa inventariable o altres despeses que tinguin caràcter amortitzable. Formulació sol·licitud electrònica: Formulari de dades tècniques C1-060

Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions Prediagnosi per a l’elaboració d’una estratègia internacional. Anàlisi de tendències i bones pràctiques en matèria d’internacionalització impulsades per ciutats europees i internacionals que puguin ser de referència per als ens locals de Barcelona. Mesures per donar suport a la implementació, el seguiment, l’avaluació i la comunicació dels plans de projecció internacional. Espais de millora contínua de l’estratègia internacional dels ens locals.

Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Criteris de valoració Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l’actuació. Compromís d’implicació, lideratge i continuïtat de l’actuació. Grau de viabilitat i adequació tècnica, econòmica i temporal de l’actuació.

Informes per a la Projecció internacional del territori Catàleg 2015 – Condicions de concertació Destinataris: Ajuntaments Una sol·licitud per ajuntament Recurs tècnic Formulació sol·licitud electrònica: Formulari de dades tècniques C1-058

Cooperació internacional (I) Impulsar polítiques locals de cooperació al desenvolupament, i acompanyar als ajuntaments en la concepció, seguiment i avaluació de les seves iniciatives. Donar suport a les entitats sense ànim de lucre amb l'objectiu de treballar de forma coordinada en el foment de projectes de cooperació al desenvolupament a països tercers i de sensibilització a la ciutadania dels municipis de Barcelona. Cooperar amb els governs locals de països en desenvolupament i fomentar la cooperació i la solidaritat internacional com a marc idoni per a l'intercanvi d'experiències i la realització conjunta de projectes.

Cooperació internacional (II) L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament ofereix les següents activitats i serveis: Suport econòmic per a la definició i implementació d’actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament (Catàleg de Serveis 2015) Assessorament tècnic i acompanyament als ens locals en les diferents iniciatives que executin. Accions de formació, intercanvi i debat destinades a electes i personal tècnic municipal. Ofertes d’accions de sensibilització per als ajuntaments i consells comarcals.  Informació: Butlletí electrònic Web: http://www.diba.cat/web/ri/cd/xbms/default L'Oficina de Cooperació al Desenvolupament ofereix les següents activitats i serveis: Suport econòmic per a la definició i implementació d’actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament (Catàleg de Serveis 2015) Assessorament tècnic i acompanyament als ens locals en les diferents iniciatives que executin. Accions de formació, intercanvi i debat destinades a electes i personal tècnic municipal. Ofertes d’accions de sensibilització per als ajuntaments i consells comarcals.  Informació: Butlletí electrònic Web: http://www.diba.cat/web/ri/cd/xbms/default

Accions de Cooperació Internacional Catàleg 2015 – Tipus d’actuacions Projectes de cooperació al desenvolupament. 2) Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació. 3)Accions d’educació per al desenvolupament (EpD).

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (I) Suport a projectes de cooperació al desenvolupament que impliquin l’establiment o la consolidació de relacions estables de treball entre un o més municipis de la demarcació de Barcelona i un o més municipis del sud. Destinataris: Ajuntaments de municipis de més de 5.000 habitants i consells comarcals.

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (II) Objectiu: promoure l’enfortiment institucional dels governs locals del Sud, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida d’aquests territoris, i reforçar els processos de transformació social i de desenvolupament institucional, econòmic i social dels països tercers. Àmbits Temàtics: desenvolupament del teixit productiu i serveis bàsics locals. Àmbits Geogràfics: Mediterrània sud-occidental i Amèrica Llatina. Exclosos: projectes d’emergència, ajut alimentari i reconstrucció.

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (III) Requisits obligatoris: Incloure una activitat de formació i intercanvi a la demarcació de Barcelona en la matèria de l’actuació. Abans de presentar la sol·licitud s’ha de concertar una reunió amb l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament per elaborar la proposta. 1 sol·licitud màxim per ens local.

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (IV) Import màxim: 30.000 € Import mínim: 15.000 € Aportació DIBA sobre el total: 70 % per a municipis de 20.000 o més habitants. 80 % per a municipis de menys de 20.000 habitants. 80 % per a projectes derivats de la Plataforma Local-Med Marroc.

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (V) Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses de personal tècnic de l'ens sol·licitant dedicat al projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de 20.000hb, els quals podran imputar fins un màxim del 20 % de l’aportació de la Diputació . Capítol 2: Les despeses de personal extern contractat per a la identificació i conceptualització del projecte no són elegibles. Excepció: els projectes de municipis de menys de 20.000hb, els quals podran imputar fins un màxim del 10 % de l’aportació de la Diputació. Capítol 4: Com a mínim el 60 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona s'haurà de transferir al municipi del Sud contrapart del projecte. La contrapart podrà justificar despeses elegibles del cap. I i el cap. II.

1.- Projectes de cooperació al desenvolupament (VI) Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i amb l’acció de cooperació de l’ajuntament. Capacitat d’innovació, sostenibilitat i enfocament de gènere del projecte. Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació. Lideratge de l’ens sol·licitant, implicació d’altres àrees municipals i d’altres actors del territori així com participació activa de la contrapart local. Coherència i impacte de l’estratègia de comunicació. Difusió del projecte i vinculació amb les accions de sensibilització del municipi. Experiència, avaluació i impacte d’accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l’actuació així com en municipis de Barcelona, a partir d’una proposta d’indicadors objectius.

2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (I) Suport econòmic per a l'elaboració i avaluació de plans directors de cooperació al desenvolupament. Destinataris: Ajuntaments de municipis de més de 20.000hb.

2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (II) Objectiu: El Pla Director de Cooperació al Desenvolupament ha de definir les orientacions estratègiques, les modalitats d'intervenció, les prioritats temàtiques i geogràfiques així com els instruments de gestió de la política local i de les accions que desenvoluparan els ajuntaments en la matèria.

2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació (III) Import màxim: 12.000€ Aportació DIBA sobre el total: 80 % 1 sol·licitud màxim per ens local

2.- Elaboració i avaluació de plans de directors de cooperació (IV) Limitacions despeses elegibles: Capítol 2: Només s'acceptaran despeses vinculades a la contractació d'un/a expert/a per a l'elaboració del Pla Director de Cooperació al Desenvolupament.

2.- Elaboració i avaluació de plans directors de cooperació: (V) Criteris de valoració: Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació Lideratge polític de l’ens local en la definició i execució de les activitats. Experiència en l'àmbit de la cooperació al desenvolupament. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori.

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (I) Suport per fomentar accions de sensibilització i EpD que promoguin els valors inherents a la cooperació al desenvolupament, el debat i la reflexió sobre les causes de les desigualtats i les possibles vies de solució. Destinataris: Ajuntaments i consells comarcals Activitats preferents: exposicions, conferències, cursos i altres que tinguin valor afegit o innovador.

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (II) Temàtiques preferents: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en vies de desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació sociopolítica i econòmica dels països en vies de desenvolupament Cooperació al desenvolupament

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (III) Requisits obligatoris: Per a aquelles sol·licituds emmarcades en un Pla de sensibilització anual, s'ha d'adjuntar una memòria d'aquest Pla amb les accions que se'n derivin. No es podran realitzar peticions per a aquelles accions que es subvencionin per part d'altres àrees de la Diputació de Barcelona o de la pròpia Direcció de Relacions Internacionals.

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (IV) Import màxim: 30.000€ Import mínim: 2.000€ Aportació DIBA sobre el total: 60 % per a municipis de 20.000 ó més habitants. 70 % per a municipis de menys de 20.000 habitants.

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (V) Limitacions despeses elegibles: Capítol 1: Les despeses vinculades a personal tècnic propi dedicat directament a la realització de les accions no poden superar el 10 % de l'aportació de la Diputació de Barcelona. Capítol 2: Despeses de càterings, beques, premis, finançament d'estudis d'investigació, colònies, estades, accions de captació i/o recollida de fons i de materials, billets d'avio; i les relatives al Catàleg d'ofertes d'accions de sensibilització 2014 i 2015.

3.- Accions d’educació per al desenvolupament (VI) Criteris de valoració: Coherència dels objectius, activitats i resultats del projecte amb les prioritats de la convocatòria i grau d’innovació. Grau de dotació i organització de recursos per garantir la viabilitat de l'actuació. Lideratge de l’ens local en la definició i l’execució de les activitats. Implicació de les àrees municipals i altres actors del territori. Experiència, avaluació i impacte d’accions anteriors. Impacte en el territori destinatari de l’actuació, a partir d’una proposta d’indicadors objectius. 32

Oferta d’accions de sensibilització 2015 Objectius: Fomentar el coneixement de la realitat dels països tercers Facilitar el debat i la formació Estimular el compromís ciutadà amb les causes de les desigualtats el món

Oferta d’accions de sensibilització 2015 Àmbits temàtics: Pau i conflictes internacionals Drets Humans a escala internacional Gènere i desenvolupament Vincles entre consum responsable i la situació dels països en desenvolupament Relacions Nord/Sud en tots els àmbits: realitat i propostes de canvi Aproximació a la situació social, política i econòmica dels països en desenvolupament La cooperació al desenvolupament

Oferta d’accions de sensibilització 2015 Requisits: Accions a desenvolupar en ens locals de menys de 50.000 habitants Període d’execució: 1 de febrer 2015 a 31 de desembre de 2015

Contacte: Olívia Paton: 934 049 441– patonso@diba.cat Direcció de Relacions Internacionals Catàleg 2015 – Informació addicional Actuacions de Projecció Internacional Contacte: Olívia Paton: 934 049 441– patonso@diba.cat Actuacions en matèria de Cooperació al Desenvolupament Contacte: Lali Carrillo: 934 020 784 – carrilloce@diba.cat Direcció de Relacions Internacionals: www.diba.cat/ri Catàleg de serveis 2015: http://cataleg2015.diba.cat/