La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació."— Transcripción de la presentación:

1 Les Taules sectorials del Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet

2 El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació específics en matèria de serveis socials: Els Consells Municipals de Serveis Socials Els òrgans de participació poden organitzar-se en grups de treball. Taules Sectorials- per tal d’assolir els objectius de participació cívica i de deliberació. D’acord amb la nova normativa en matèria de Serveis Socials, les eines, òrgans i estructures que durant aquests anys s’han generat en el territori, s’hauran d’integrar en el nou model, amb l’objectiu de no duplicar-se.

3 Funcionament de les Taules i el Consell
PLENARI PRESIDÈNCIA VICEPRESIDÈNCIA VOCALIA ENTITAT INSTITUCIÓ TAULA SECTORIAL A TAULA SECTORIAL B TAULA SECTORIAL … Les taules sectorials formen part del Consell Municipal de Serveis Socials amb la finalitat de poder aprofundir en temes que tenen un especial impacte a la ciutat i que requereixen la col·laboració i coparticipació de diferents agents de la ciutat. Les Taules Sectorials estan formades, d’acord amb el Reglament del Consell Municipal per representants del Consell interessants en l’àmbit temàtic de la Taula i també, per entitats, institucions i experts en l’àmbit que no estiguin al Consell però que actuen a la citat o, en el seu cas, poden aportar el coneixement que ajudi a fer anàlisi, debat i propostes d’actuació. Les taules Sectorials elaboraran dictàmens i propostes que elevaran al Plenari per a la seva aprovació. L’actual Reglament del CMSS (Article 4t, secció 1a, punt e), indica respecte a les Taules sectorials: Es constituiran diferents taules, en funció de les línies de treball marcades pel Consell. Les taules funcionaran com a grups de treball o comissions temporals. Les conclusions i propostes de les taules es reportaran al Plenari. Les taules estaran integrades per representants del Plenari del Consell, personal tècnic municipal de l’àmbit de referència, entitats i/o institucions especialitzades i amb altres persones expertes.

4 Trets definitoris de les Taules
Grups de treball específic on poden participar tant membres del Plenari com altres entitats i persones en relació a àmbits concrets d’actuació de les polítiques socials. Espais transversals en els què poder debatre, elaborar propostes i coordinar actuacions en relació a diferents temes del Benestar i dels Serveis socials. Són la representació de la Xarxa d’agents socials que hi ha al territori.

5 El model de treball de les Taules Sectorials
TAULA SECTORIAL Espai de participació (Diàlegs ) Comissió permanent Comissió Permanent: Espai tècnic per fer efectiu el treball i dinamitzar la Taula sectorial a la què pertany. L’impuls d’una Taula sectorial pot ser decidida pel Plenari del Consell Municipal de Serveis Socials, en el marc d’un debat, o per iniciativa de qualsevol de les vocalies que ho proposi a la Presidència o la Secretaria La constitució de la Taula Sectorial es constituirà un grup promotor, format per un grup reduït d’entitats que representin ela gents (entitats, organitzacions..) que han de proposar la seva creació o aquells que tenen un alt nivell d’implicació en l’àmbit temàtic de la Taula. El grup promotor elaborarà una proposta inicial de treball per a la Taula: objectius, metodologies, calendari, compossicó de la Taula... Un cop constituida la Taula, el grup promotor queda integrada en la mateixa. La taula sectorial disposa d’una secretaria que exerceix les funcions de suport al treball de la taula, coordinació del calendari, redacció de documents, convocatòria de reunions... La funció de Secretaria serà desenvolupada, habitualment, per personal tècnic de l’ajuntament, relacionat directament amb l’àmbit de treball de la mateixa. Si la Taula estigués formada per un nombre molt elevat de representants, la Taula podria constituir una comissió permanent per garantir el seguiment dels temes palntejants i liderar el treball de la Taula Per altra banda, la Taula pot impulsar el debat obert a la ciutadania mitjançant la convocatòria d’un Espai de participació (Diàleg) per abordar una temàtica específica Espais de participació: Cada Taula sectorial podrà presentar els resultats de la seva feina, contrastar propostes o recollir suggeriments en Espais de participació específics: DIÀLEGS

6 Proposta de Taules Sectorials - 2012
Taula sectorial de Persones amb discapacitat Taula sectorial de Voluntariat social Taula sectorial d’Habitatge Taula sectorial de Salut mental i addiccions Taula sectorial d’Infància i adolescència en risc Taula sectorial de gent gran

7 Gràcies! Per a més informació
Gemma Jaumandreu / Tere Martín de Villodres Secretaria del Consell Municipal de Serveis Socials Oficina tècnica Pla local per la inclusió social Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet Pg. Llorenç Serra, núm.50, Local 3 Tel ext / 3724 Correu e:


Descargar ppt "El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació."

Presentaciones similares


Anuncios Google