LA INICIATIVA LEADER +: UNA ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT RURAL

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar Social El treball socioeducatiu en xarxa Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar.
Advertisements

Pla de Recursos Humans per al mandat
ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN.
El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’energia local sostenible
En aquest tema veurem els apartats següents:
UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT.
i compra pública ambientalment correcta
Xarxa Productes de la terra
Ajuntament de Sant Quirze del Vallès
En aquest tema veurem els apartats següents:
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
Marc Enériz, Aina Guerrero, Adriana González,
1. La Segona Revolució Industrial
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
Proposta EC: definició, objectius i pressupost
PROJECTE XARXA EMPRESES INCLUSIVES DEL GARRAF
La Planificació estratègica Territorial. De l’estratègia a l’Acció
IMPERIALISME I PRIMERA GUERRA MUNDIAL
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
FINANÇAMENT EUROPEU PER LA CREATIVITAT, LA INNOVACIÓ I LES NOVES TECNOLOGIES Promoció de la cooperació cultural mitjançant els EEA Grants ( )
1 u n i t a t La funció comercial de l’empresa.
ACORD PEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC I SOCIAL DE RUBÍ Metodologia
Barcelona, 2 de desembre de 2.002
PROMOCIÓ DE L’OCUPACIÓ I L’AUTOOCUPACIÓ
Ports Nets: Un model de gestió integrada
SERVEIS SOCIALS BÀSICS
GRUP DE PACIENTS AMB DIAGNÒSTIC D´ESCLEROSI MÚLTIPLE A L'A. B
En aquest tema veurem els apartats següents:
Jornada Consell Comarcal del Maresme:
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Aproximació a la crisi de les poblacions refugiades a Europa
Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
La creació del Consorci de Biblioteques de Barcelona Per Marta Clari
TROBADA D’ESPORTS d’octubre de 2016.
Necessita Catalunya un nou finançament?
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Dispositiu Local d’Inserció
Pressupost municipal 2017 Liquidació Figueres, març de 2018.
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
MAPA CONCEPTUAL - Accions - Responsables - Temporalització.
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
PROCÉS DE SEGUIMENT DE LES TITULACIONS UNIVERSITÀRIES
1a JORNADA D’EMPRENEDORIA I EMPRESA
Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i l’ocupació del Vallès Oriental ( ) Presentació del Pla de treball Consell d’Alcaldes del.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
BALANÇ DE LA LLEI DE BARRIS
Llorenç Seguí capllonch 11 de juny de 2018
PRESENTACIÓ DEL PROJECTE GESMOPOLI
Joan Pons Solé Departament de Geografia – UAB 11 de març de 2015
Pere Antoni Mas Cladera
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
Gerència de Serveis de Comerç
Ajuntament de Faura PRESSUPOST 2008 Novembre 2007.
Pla Integral de Salut Mental
Baròmetre dels instruments de finances ètiques a l'Estat espanyol
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
Informe Observatori Barcelona 2016
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
Promoció de la salut i programació sanitària
PRESSUPOSTS 2014.
Convivència i Mediació Escolar
El departament de Recursos Humans
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
Knowing by sharing ( Ens coneixem compartint)
Informe per a l’ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIETATS MUSICALS
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

LA INICIATIVA LEADER +: UNA ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT RURAL JORDI TORMO SANTONJA Centre Europeu d’Empresas Innovadores (CEEI-Alcoy) E-mail: jordi@ceei-alcoy.com

DEFINICIÓ DEL PROGRAMA LEADER

EL PROGRAMA LEADER Programa “Liasions entre Activités de Development de l’Economie Rural” Promogut per la UE i els Estats membres Actuacions en regions rurals de muntanya

Dictamen del Comité Econòmic i Social de la UE “El futur de les zones de muntanya” Prestava especial atenció a aquestes zones i determinava que la seua especificitat era la conseqüència d'una sèrie de factors sobre els quals s'havia d'incidir directament. Entre ells destacava la situació demogràfica, els serveis públics, les comunicacions, el turisme, la utilització de les terres, el patrimoni natural, el sòl, l'aigua, l'energia, l'hàbitat, els riscos naturals i l'economia.

Iniciatives de caràcter local. Implicació i interacció dels tres agents claus en el procés. De la escala local a la global. Aprofitament dels recursos endògens i de l’estructura tradicional per a innovar. Articulació en Grups d’Acció Local (GAL) amb característiques comuns. Sustitució de la denominació GAL per CEDER

ETAPES DEL PROGRAMA LEADER

LEADER I (1991-1993) Aquesta primera etapa es va dur a terme entre 1991 i 1993. En el territori espanyol van ser 52 grups d'acció els beneficiaris d'aquesta política europea. Durant aquest primer període la prioritat va ser el turisme rural, ja que es considerarava el ressorgir dels espais rurals.

LEADER II (1994-1999) Aquesta segona etapa es va executar entre 1994 i 1999, sent beneficiaris en el territori espanyol 132 grups d'acció. En aquest període les línies principals de treball van ser les iniciatives d'innovació rural i la millora de les infraestructures (socials, culturals, de comunicació, etc.) en el medi rural.

LEADER + (2000-2006) Aquesta tercera etapa s’està executant actualment i d'ella s'estan beneficiant 145 grups d'acció. Es va iniciar l'any 2000 i té previst concloure en desembre de 2006. Durant aquesta etapa s'està aprofundint en el foment dels nous coneixements i tecnologies, així com en l'establiment de xarxes de treball i projectes internacionals, a través dels quals fomentar l'intercanvi d'experiències.

OBJECTIUS DE LEADER +

OBJECTIU GENERAL Incentivar i ajudar als agents del món rural a reflexionar sobre el potencial del seu territori en una perspectiva a llarg termini.

OBJECTIUS ADICIONALS Experimentar noves formes de valoració del patrimoni natural i cultural; Millorar l'entorn econòmic a fi de contribuir a la creació d'ocupació; Millorar la capacitat d'organització de les respectives comunitats rurals.

OBJECTIUS ADICIONALS Mobilitzar els agents locals perquè procedisquen a una reflexió i es responsabilitzen del futur del seu territori. Aplicar un enfocament territorial descentralitzat i integrat basat en un procés ascendent. Obrir les zones rurals a altres territoris per mitjà de l'intercanvi d'experiències i constitució de xarxes. Possibilitar el finançament d'operacions de xicoteta envergadura.

ARTICULACIÓ DE LEADER +

ARTICULACIÓ DE LEADER + Capítol 1. Estratègies territorials de desenvolupament rural, integrades, de caràcter pilot, basades en l'enfocament ascendent i en la cooperació horitzontal.

ARTICULACIÓ DE LEADER + Capítol 2. Suport a la cooperació interterritorial i transnacional.

ARTICULACIÓ DE LEADER + Capítol 3. Integració en una xarxa de tots els territoris rurals de la Comunitat, tinguen o no accés a Leader +, així com de tots els agents del desenvolupament rural

FINANÇAMENT I MESURES SUBVENCIONABLES DE LEADER +

APORTACIONS Unió Europea Administració General de l'Estat Comunitats Autònomes Entitats Locals Iniciativa privada

ETAPES Europa estableix les ajudes econòmiques que aporta als seus fons per al desenvolupament rural. Les comunitats autònomes, o altres administracions responsables de la gestió d'aquestes ajudes a nivell regional, reben les aportacions econòmiques que van dirigides a cada grup d'acció. Els agents gestionen els fons, orientant i assessorant els beneficiaris de projectes innovadors als àmbits socials, culturals i econòmics.

INICIATIVES SUBVENCIONABLES Eix 1. Estratègies de desenvolupament 101. Adquisició de competències 102. Despeses de gestió, funcionament administratiu i assistència tècnica 103. Serveis a la població 104. Patrimoni 105. Valoració dels productes locals i agraris 106. PYMES i serveis 107. Valoració del patrimoni natural i arquitectònic 108. Turisme 109. Altres inversions 110. Formació i ocupació

INICIATIVES SUBVENCIONABLES Eix 2. Cooperació Interterritorial TransnacionaL Eix 3. Posada en xarxa (grups d'acció local) Eix 4. Gestió, seguiment i avaluació

LA INICIATIVA LEADER + EN EL TERRITORI ESPANYOL

PROGRAMES PROGRAMA NACIONAL. 17 PROGRAMES REGIONALS. 145 GRUPS D’ACCIÓ. 140 REGIONALS. 5 INTERREGIONALS.

INVERIONS ESPANYA ES L’ESTAT QUE MÉS FONS REBRÀ (24,60%). 796,54 MILIONS D’EUROS. Eix 1. Estratègies de desenvolupament 683,74 Milions Eix 2. Cooperació 100,25 Milions Eix 3. Posada en xarxa 7,50 Milions Eix 4. Gestió, seguiment i avaluació 5,03 Milions