D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
Advertisements

Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
EL SISTEMA CATALÀ DE SERVEIS SOCIALS (SCSS)
LA LLEI D’EDUCACIÓ de CATALUNYA
Conxita Mayós Servei d’Ordenació Curricular
El consell escolar del centre a la LEC Alberto del Pozo Ortiz Dissabte, 12 de desembre de Institut municipal d’Educació de Tarragona.
Projecte de Convivència (data límit: 24/3/2020)
DECRET 279/2006 Drets i Deures DOGC. Núm /07/2006
DECRET PEL QUAL S’ESTABLEIX L’ORDENACIÓ DELS ENSENYAMENTS DE L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA 2007.
GESTIÓ ECONÒMICA i SAGA
Dades de l’inici del curs Dossier de Premsa
L’atenció a la diversitat i la LOE (l’escola inclusiva)
LA LEC I EL CENTRE EDUCATIU
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA
Pla per a la llengua i la cohesió social Pla educatiu d’entorn
CONVIVÈNCIA OBSERVATORI PER A LA E S C O L A R.
Decret d’autonomia dels centres educatius
Els decrets d'Autonomia
CURS RENOVACIÓ CONSELL ESCOLAR.
Orientacions i criteris de la UIB per adaptar la docència a l’EEES
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
SERVEI DE SUPORT PRELABORAL a les escoles 1 1.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
Jornada de portes obertes
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
l’ordenació dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
Experiència de formació conjunta. Dep. Ensenyament i AEST
AVALUACIÓ DE L’ACCIÓ DOCENT
Decret d’autonomia dels centres educatius
La Direcció queda habilitada per:
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
Andorra la Vella, 10 de juny del 2015
IES CAN JOFRESA Terrassa PROCÉS D’ELABORACIÓ D’UN
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Reunió de directors, directores
PFZ de Cerdanyola ABRIL 2016.
Seminari d’Educació Especial
Decret de Reglament per Educació Infantil i Primària (BOIB Núm.119, )
Programa Centres Ecoambientals
“EL PALIC, un model per a les illes”
PRESENTACIÓ de MATARÓ RÀDIO
“El perfil de mestre i professor”
CNL de Terrassa i Rubí Balanç d’actuacions en el mandat
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
La secretaria dels centres educatius
Decrets pels quals s’estableix l’ordenació dels ensenyaments de l’educació primària i de l’educació secundària obligatòria Ponent: Joaquim Costa Inspector.
Formació per als equips directius d’educació secundària
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
Passes a seguir per iniciar un nou curs acadèmic en el GestIB
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
Gestió participativa dels projectes de centre
Departamento de Pedagogia Aplicada
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
El currículum a l’educació primària
Experiència de formació conjunta. Dep. Ensenyament i AEST
EL PLAN DE GESTIÓN DE RECURSOS HUMANOS
Jornada sobre el Projecte de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya Finançament de la Generalitat i aportació catalana a les finances de l’Estat.
Projecte d’inscripció als pràcticums dels graus d’educació infantil i primària UIB /CESAG.
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
AVALUACIONS Base normativa.
El departament de Recursos Humans
PLA DE TREBALL DE LA INSPECCIÓ DE L’ANOIA.
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
ACTUACIONS EN CAS DE QUEIXES SOBRE LA PRESTACIÓ DEL SERVEI
DIVERSITAT I INCLUSIÓ L’atenció als alumnes amb MNM
PLA DE TREBALL DE LA INSPECCIÓ DE L’ANOIA.
Transcripción de la presentación:

D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08) DECRET 102/2010, DE 3 D’AGOST D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08) DECRET 155/2010, DE 2 DE NOVEMBRE, DE LA DIRECCIÓ DELS CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS(...) (DOGC 11/11) DESEMBRE 2010

ALUMNAT Ensenyament/ Escolarització aprenentatge CENTRE EDUCATIU FAMILIA I COMUNITAT ESCOLAR Llengua Entorn educatiu Carta de compromís SERVEI D’EDUCACIÓ DE CATALUNYA ALUMNAT CURRICULUM Ensenyament/ aprenentatge Escolarització CENTRE EDUCATIU PROFESSORAT Projecte educatiu TITULARITAT AUTONOMIA DE CENTRE FUNCIÓ DOCENT Caràcter propi Direcció Inversió i sosteniment Formació inicial i permanent Reconeixement social Condicions laborals Ordenació Funció Pública docent 2

DECRET 102/2010, D’AUTONOMIA DE CENTRES EDUCATIUS ESTRUCTURA I CONTINGUT Títol preliminar: Objecte i àmbit d’aplicació Títol 1: Exercici de l’autonomia dels centres que conformen el Servei d’educació de Catalunya o que imparteixen ensenyaments postobligatoris sostinguts amb fons públics Títol 2: Direcció i autonomia organitzativa dels centres públics de la Generalitat Títol 3: Direcció i autonomia de gestió dels centres públics de la Generalitat Títol 4: Avaluació dels centres que conformen (…) DA (de la primera a la vint-i-tresena) DT (de la primera a la setena) DD (amb 15 apartats)

DECRET 155/2010, DE LA DIRECCIÓ DELS CENTRES PÚBLICS I DELS DIRECTIUS PROFESSIONALS DOCENTS ESTRUCTURA I CONTINGUT Capítol 1: Principis generals Capítol 2: Funcions i atribucions de la direcció Capítol 3: Selecció, nomenament, renovació i cessament del director/a Capítol 4: Projecte de direcció Capítol 5: Formació, reconeixement i avaluació de l’exercici de la direcció Capítol 6: Condició de directiu professional docent DA (de la 1a a la 7a) DT (de la 1a a la 3a) DD (amb tres apartats)

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA DECRET AUTONOMIA Decrets d'aprovació dels Reglaments orgànics dels centres (DD 6, 7 i 8) Decret autonomia gestió econòmica i ordre ídem centres d'adults (DD 3 i 5) Decrets d'òrgans de govern de diversos tipus de centres (DD2, 9 i 13 i, derogació parcial, 15) Decret de plans estratègics (DD 11) Decret de l'ús social de centres públics (DD 12) (parcialment) Decret sobre drets i deures d'alumnat i regulació de la convivència en els centres (DD 14) Ordre avaluació de centres (DD 10) Decret d'aplicació de la Llei de Normalització Ling. (DD 1)

ALGUNES QÜESTIONS Són possibles projectes educatius diferents en centres que tenen definit el mateix caràcter propi? Fins a quin punt és preceptiu el currículum? Hi ha algun element del sistema educatiu que afecta directament el centre en el qual aquest, sigui públic o concertat, NO té pràcticament gens d'autonomia? Fins a quin punt ens creiem els marges d'autonomia que apunta el decret en la gestió de recursos humans en centres públics? Formació permanent i autonomia de centre. Hi ha relació?

I MÉS INCÒGNITES ... Límits a l'hora d'extreure rendiment de les instal·lacions d'un centre públic Sentit dels plans d'autonomia (els “PAC”) en el context del decret 102/2010, de 3 d'agost Alguna estratègia recomanada en el procés d'adequar, en 4 anys, el funcionament del centre al decret d'autonomia? Inseguretats en passar de treballar amb receptes a treballar amb principis i criteris ...

COMENTARIS FINALS Escrit de la Secretària general del Departament, de setembre de 2010, sobre l'aplicació del Decret 102/2010 “Instruccions” del curs 2010/2011 Ordre EDU/521/2010 (en aplicació de l'article 50.4 del Decret 102/2010)