APRENENT JUNTS.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
6è. PRIMÀRIA Escola Gerbert d’Orlhac
Advertisements

ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
Ponència Una educació per a un nou país.
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
1 u n i t a t L’educador infantil.
ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE PUIG-REIG
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
INTRODUCCIÓ Educar en valors. Eix transversal En tots els àmbits Epp
PETITS REPORTERS Títol.
Escola de Karate do Salvador Àlvarez
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
La immigració és un problema educatiu ?
Una visió des de la família. Delegació de Família i Vida
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
Presentació projecte interdisciplinari M’ORGANITZO LES COLÒNIES.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
Acompanyament al Projecte de convivència de centre
El viatge de Primària a Secundària
S.xx Els trotatemps CURS
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
BENVINGUTS A L’ESCOLA!! 28 de febrer de 2015.
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
LES FUNCIONS DE SUPORT A L’ESCOLA.
Portfoli Jordi Guim.
Grups interactius a L’Esquitx
Taula Rodona 3 Salut Mental i Educació: Esculls i reptes de futur, des de l’experiència dels programes actualment en funcionament. Marta Colomer Bolló.
ESTRATÈGIES D’ÈXIT EDUCATIU GRUPS INTERACTIUS CEIP DR. ALEMANY.
Cada escola / col·legi / institut ha de fer el seu projecte plurilingüe
Seminari d’Educació Especial
Objectiu Educatiu Trienni
Presentació de 1r d’ESO Curs
ENS TROBEM DE NOU.
“EL PALIC, un model per a les illes”
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
“El perfil de mestre i professor”
ASSAMBLEA GENERAL ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES D’ALUMNES CURS 17/18
Treball i aprenentatge en xarxa
Coneixements i idees previs
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08
LABTRED (LABORATORI DE TRANFERÈNCIA EDUCATIVA)
Interacció escola - entorn.
EMBOLCALLS SOSTENIBLES
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
El currículum a l’educació primària
ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
Les 10 PISTES per desenvolupar les activitats TIC...
Xarxa de Dones Directives i Professionals del Tercer Sector
L’HANDBOL A L’ESCOLA.
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
LES ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL COM A CENTRES DE SUPORT PER A L’EDUCACIÓ INCLUSIVA Montserrat Montero 26 de novembre de 2009.
Escola del Parc Portes obertes març 2019
Convivència i Mediació Escolar
CEIP CA N’ALZAMORA Escola pública Centre de nova creació
PLA D’ACCIÓ TUTORIAL Organitza un conjunt d'activitats educatives interrelacionades destinades a l'entrenament i l'hàbit de les competències següents:
Setmana de la Solidaritat 2010 – 2011 Escola Pública “Josep Carner” (Badalona) L’ EDUCACIÓ, UN FUTUR EN IGUALTAT: el que han de fer nens i nens de tot.
EL NOU ROL DEL PROFESSOR !
QUÈ ÉS LA LOMCE? LOMCE, és una llei que ha estat elaborada per persones alienes al món de l’educació, sense el consens o aprovació dels experts en la matèria.
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Transcripción de la presentación:

APRENENT JUNTS

CONCEPTES -Educació: tasca compartida entre alumnes, mestres i famílies On l’alumne està al centre com a protagonista. Aprenentatge durant tota la vida “lifelong learning” en constant actualització.

COMPETÈNCIES Treball i avaluació per competències. Quatre competències són els pilars sobre el que treballem en aquest projecte: -Aprendre a fer -Aprendre a ser -Aprendre a aprendre -Aprendre a viure junts. Tots quatre igual d’importants. Avaluació no per fer rankings si no per la millora

Nothing has changed https://www.youtube.com/embed/82Eu9fjlZgQ Necessitat urgent de millora: Gran nombre de fracàs escolar Abandonament del sistema Garantir igualtat d’oportunitats

PARTIM DE :D’ESCOLA INNOVADORA PROJECTE PLURILINGÜE: ANGLÈS I FRANCÈS TREBALL PER PROJECTES TREBALL COOPERATIU INCORPORACIÓ DE LES EINES TAC: PORTÀTILS I IPADS A L’AULA -UNIVERSITAT BLANQUERNA I UB -ERASMUS PLUS : VISITA FINLÀNDIA -E- TWINNIG - I CONGRESO NACIONAL ESCUELAS INNOVAD PROJECTE ESCOLA NOVA 21

PROJECTE EMOCIONS NEUROCIÈNCIA Apadrinament entre iguals. Desenvolupament de l’autoconfiança. Base de l’aprenentatge: empatía, resilència i flexibilitat. Capacitat de desapendre per tornar a aprendre.

PROJECTE EDUCATIU ESPAI 3 Valors del nostre centre   Que promogui l’educació integral de la persona. Que es potenciï l’adquisició de l’hàbit de treball i d’estudi. Que estigui arrelat a l’entorn natural i en faciliti el seu coneixement i respecte. Que potenciï la creativitat i esperit crític. Que aculli als nens i nenes de manera que visquin i sentin l’escola com a seva i fomenti la participació de tota la comunitat educativa. Missió Desenvolupar persones amb sentit crític i autocrític ben inserides a la seva societat amb bon bagatge cultural i de valors. Visió La finalitat de la nostra escola és aconseguir alumnes amb excel·lents resultats acadèmics, madurs emocionalment amb capacitat de resiliència i empatia, en un món canviant i alhora persones que siguin capaces de desenvolupar les seves habilitats tot respectant les intel·ligències múltiples i la diversitat.

Per què ho volem fer?

COM HO FAREM?

COM HO FAREM?

PER QUÈ?

En què ens basem? Fa sis anys l’OCDE(organització per la cooperació i desenvolupament econòmics), va sintetizar la recerca existent en el document “The Nature of Learning”, que resumeix en set els principis de l’aprenentatge que han de fonamentar tota acció educativa, de l’escola bressol a la universitat: 1. alumnat és el centre de l’aprenentatge 2. L’aprenentatge és de naturalesa social 3. les emocions i l’interés són part integral de l’aprenentatge. 4. L’aprenentatge ha de tenir en compte les diferències individuals. 5. L’esforç de tot l’alumnat és clau per a l’aprenentatge

6. L’avaluació continuada afavoreix l’aprenentatge. 7. Aprendre és construir connexions horitzontals, globalitzades. …caldria estar segurs que les que ja té es fonamentin en aquests set principis. Perquè per millorar l’aprenentatge, cal millorar la manera com l’aprenentatge es dóna. Dr. Eduard Vatllori “Discurs innagural Escola nova 21”Barcelona, 21 de maig de 2016

repte: transformar l’escola en un organisme viu on el coneixement es genera i creix. Fa ja més de cent anys Dewey pedagog i filòsof deia: “Si avui ensenyem els infants com els ensenyàvem ahir, els robem el demà”

WEB NOVA http://agora.xtec.cat/ceip-espai3-sjdespi/