Sistemes de mesura i control per a l'agricultura.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
TFG – Àrea Enginyeria del programari
Advertisements

Pla de Recursos Humans per al mandat
ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN.
Sistema de gestió APPCC
PROJECTE BANDA AMPLA RURAL - SATÈL·LIT
Programa REMI RESIDÈNCIA TORIBI DURAN Castelló D’Empúries (GIRONA)
Sistemes microinformàtics i xarxes
UNITAT 1 L’EMPRESA I L’ENTORN ECONOMIA DE L’EMPRESA 1 BATXILLERAT.
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Xarxa Productes de la terra
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
IMPLANTACIÓ DE LES TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I COMUNICACIÓ A LA CIUTAT DE LLEIDA Anàlisi estadística - desembre 2000 IMPLANTACIÓ DE LES TIC A LA CIUTAT.
Gestió Tècnica i Energètica d’Instal·lacions i Edificis.
Prova pilot sensor de control volumètric a 4 municipis de la província de Barcelona Conchita Vicaria
I transforma un llibre en un nou lector
Institut Cartogràfic de Catalunya 16 de juny de 2004
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
Proposta EC: definició, objectius i pressupost
SERVEI ATENEA CETIC suport a la docència abril 2016.
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
APLICACIÓ DE SAPONINES PER AL CONTROL
Borsa de Treball Municipal
uoc-domo CONTROL DOMÒTIC AMB ARDUINO UOC-DOMO
ESTRATÈGIA DE CONTRACTACIÓ TIC PER A LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 28 d’agost de 2018.
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
Curs de formació: La valorització de la recerca a l’entorn sanitari
El Pla d’autropotecció
Telefonia IP – una realitat
Control de Retirada de Vehicles
GESTIÓ PER PROCESSOS.
Presentació dels resultats de la primera fase del projecte PLANS DOCENTS i MATERIALS BÀSICS Barcelona, 22 setembre de 2016.
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
ETIQUETES DELS PRODUCTES QUÍMICS
Eines per una gestió local eficient de l’aigua:
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Avaluació de preparació Agile <nom de la solució>
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
Infraestructures i Productivitat Universitat de Barcelona
Víctor Ruiz Marquès Enginyeria en Informàtica   Juan Martínez Bolaños
Recollida i ús de dades per al suport conductual en una escola
Necessita Catalunya un nou finançament?
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
El dia del cribratge d’alcohol a Catalunya, una estratègia de sensibilització en el marc del programa Beveu Menys Autors: Díaz Álvarez, Estela; Segura.
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
NOVETATS NOVA DIRECTIVA DE CONTRACTACIÓ I TRANSPOSICIÓ CATALANA
Implantació d'un sistema de gestió EMAS a la UPC.
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Serveis de Formació.
Llorenç Seguí capllonch 11 de juny de 2018
MODEL DE QUALITAT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME 27 d’abril 2006.
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
Personalització del Procés d’Aprenentatge en Entorns Virtuals
PROGRAMA FLUMEN Formación Permanente en Recursos Hídricos
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
L’AIGUA UN RECURS POC VALORAT?
Serveis de Consultoria
Estudiant: Eva Muñoz Altimis
DOSSIER DE PREMSA Resultats OPE 2010, projectes actuals i reptes de futur Manlleu, 6 de juliol de 2011 Per a més informació: Gabinet de Comunicació T.:
Catàleg de llocs de treball del CPNL
CRAI: Unitat de Docència
LA GESTIÓ AMBIENTAL ALS PORTS DE CATALUNYA
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
Promoció de la salut i programació sanitària
Gestió del coneixement
Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere
La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
JORNADA DE PRESENTACIÓ DE RESULTATS DEL 2018 LIFE PRIORAT+MONTSANT
Transcripción de la presentación:

Sistemes de mesura i control per a l'agricultura. Tamic Tècniques Avançades de mesura i control, s.l. 28 DE novembre DEL 2016 Sistemes de mesura i control per a l'agricultura.

ÍNDEX L’EMPRESA. - ON SOM? - QUÈ FEM? - COM HO FEM? REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS A LA VINYA. - CAS PRÀCTIC - PER QUÈ? - COM? - PROJECTE SISTEMIO APLICACIONS FUTURES. CONCLUSIONS.

© TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L. L’EMPRESA. On som? LA NOSTRA MISSIÓ ÉS MILLORAR LA PRODUCTIVITAT DE LA INDÚSTRIA AGRÍCOLA AMB EL SUPORT DE TECNOLOGIES EMERGENTS TAMIC, S.L. Pl. de l’Àgora, 1, Local 3E 08720 Vilafranca del Penedès. www.tamic.es © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

L’EMPRESA. Què fem? R+D+i Transferència Productes i Serveis Reducció Tractaments Fitosanitaris Ús eficient energia Ús eficient de l’aigua © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

© TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L. L’EMPRESA. Com ho fem? Base de dades Equips de mesura Eines d’anàlisi DADES INFORMACIÓ DECISIONS © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

CAS PRÀCTIC. REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. OBJECTIU: Millorar la pressa de decisions per reduir el nombre anual de tractaments entre un 20% i un 40%. Equips de mesura Base de dades Eines d’anàlisi DECISIONS DADES INFORMACIÓ © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. PER QUÈ?. 1- Canvis Normatius. Directiva 2009/128/CE del Parlament Europeu y del Consell, per la que s’estableix el marc d’actuació comunitària per aconseguir un ús sostenible de plaguicides. Octubre 2009 Reial Decret 1311/2012, pel qual s’estableix el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris. Setembre 2012 Novembre 2012 Pla d’Acció Nacional per a l’ús sostenible de productes fitosanitaris. © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. PER QUÈ?. 2- Augment de la producció de vi ecològic. Evolución viticultura ecológica en Cataluña: Hectàrees dedicades a la vinya ecològica: 455 (2000)-9472 (2014) Productors de vins i caves ecològics: 13 (2000) - 165 (2014) (Dades del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica 2014) © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Avisos fitosanitaris Servei de Sanitat Vegetal. Experiència dels mateixos viticultors Presa de decisions en el control de malalties. Assessorament en gestió de malalties © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Avisos fitosanitaris Servei de Sanitat Vegetal. Experiència dels mateixos viticultors Presa de decisions en el control de malalties. Nou Assessorament en gestió de malalties Eines de predicció de l’estat epidemiològic de la parcel·la. © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Sistema de Gestió de Tractaments a la Vinya. Sistema fonamentat en la recollida de dades agrometeorològiques a les parcel·les per l’estimació precisa de l’estat epidemiològic del míldiu i l'oïdi. (PREDICCIÓ METEOROLÒGICA) Dades Externes (TEMPERATURA, HUMITAT RELATIVA, HUMECTACIÓ FOLIAR, PLUJA) Introducció dades gestió parcel·la EPI (Estat Potencial de Infecció) TRACTAMENTS © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Elements: Estacions Agrometeorològiques: Recullen les dades a la parcel·la de temperatura ambient, humitat relativa, pluviometria i humectació foliar. Les dades son enviades automàticament per connexió GPRS al servidor d’emmagatzemament i anàlisi. © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Elements: Software de gestió de la vinya Vite.net © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL SOFTWARE Modelització de infeccions primàries i secundàries de míldiu.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL SOFTWARE Modelització de infeccions primàries i secundàries per oïdi.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL SOFTWARE Indicació del nivell de protecció de la vinya pels tractaments. Per donar aquesta informació tenen en compte la meteorologia, la fenologia i la composició del producte utilitzat.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL SOFTWARE Integració de prediccions meteorològiques per indicar l’evolució prevista de les infeccions.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. Base de dades Predicció meteorològica Equips de mesura Eines d’anàlisi DADES: Temperatura, Humitat Relativa, Pluviometria, Humectació Foliar INFORMACIÓ: Estat epidemiològic de la parcel·la DECISIONS © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

REDUCCIÓ DE TRACTAMENTS FITOSANITARIS. COM?. PROJECTE SISTEMIO. Sistema de Teledetecció de Míldiu i Oïdi. Coordinador: INNOVI Validació: INCAVI Beneficiaris: ADV Sant Llorenç (líder) ADV Sant Martí Caves Gramona Raimat Col·laborador: Parés Baltà Co-finançat pel fons FEADER de la UE i el DARP de la Generalitat de Catalunya Raimat ADV Sant Llorenç Gramona ADV Sant Martí © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

APLICACIONS FUTURES. Detectar necessitats a vinya i celler Integrar dades procedents d’Internet (Big Data) Integrar noves fonts de dades (pe. Imatges) DECISIONS Detectar necessitats a vinya i celler © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

© TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L. CONCLUSIONS. Tota la implementació del sistema arrenca d’una necessitat del sector. Ja és possible fer ús de noves tecnologies per resoldre necessitats actuals, com ara la reducció de tractaments fitosanitaris a la vinya. El sistema de recollida i anàlisi de dades al núvol és flexible (es pot aplicar a tot tipus de necessitats) i escalable (pot integrar noves fonts de dades i subsistemes d’anàlisi quan es requereixi). Els productors necessiten solucions claus en mà, que inclogui instal·lació i manteniment (la integració de solucions procedents de diferents proveïdors presenta dificultats tècniques pels usuaris). Els sistemes de suport a decisions són el present. El futur pot ser els sistemes completament autònoms. © TÈCNIQUES AVANÇADES DE MESURA I CONTROL, S.L.

Gràcies!