DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
La Tuna    Spanish 378.
Advertisements

 Els pierogi (Altres possibles denominacions: perogi, perogy, piroghi, o pyrohy) és un dels plats més típics de la cuina polonesa, consisteix en pasta.
Secuencia didáctica Objetivo: incorporar nuevos conocimientos cultural y socioculturales, así como desarrollar nuevas destrezas y actitudes que proporcionen.
La Tuna Spanish 378 Nieves Knapp   . La tuna  Tuna de la Universidad de Oviedo.
Les amistats estan fetes de trossets....
BRASIL.
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
Escola Orlandai 4t CURS.
MÚLTIPLES I DIVISORS.
BAUHAUS, una escola d’art
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
EL MARINER.
Alimenta el teu cos.
La Terra.
MÚLTIPLES I DIVISORS ESCOLA EL Cim- 6è de primària.
La primera estrofa d'aquest cant processional (vv La primera estrofa d'aquest cant processional (vv. 1-2) és una invitació a l'alegria i a l'acció.
CLAUDE MONET.
FER OLI A UNA TAFONA: OFICI DE TAFONER
“EL LLADRE D’OMBRES” AUTOR: Jaume Cela IL·LUSTRADOR: Lluïsot
APUNTS PER UNA BONA CASTANYADA.
LA MENTIDA DESCOBERTA.
Cant de la sibil·la → 24 de desembre Dia 24 de desembre, és la nit de Nadal. Al capvespre, a la missa del gall,
CLASSE DELS POPS CURS
ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER - AMÍLCAR
Un animal en perill d’extinció
Les formigues.
La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera.
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
Xaf, el corb marí.
Taller de flotació 1.
LA LLUM És una forma d’energia que percebem amb el sentit de la vista
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
La cançó de les persones
En Pinotxo i els colors A partir d’ara has d’anar fent “clic” amb el botó esquerre del ratolí fins que arribis al final del conte.
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
Un bocí de pastís...?.
Aquí tens alguns consells que Bill Gates recentment va fer durant una conferència en un IES sobre les 11 coses que els estudiants no aprenen a l’escola.
TRIGONOMETRIA Conceptes bàsics: Triangle (tres costats i tres angles)
DUFINS.
QUÈ LI FALTA A AQUEST COTXE? CEIP Marian Aguiló 4 anys A
AMOR.
Classificarem la prova en 3 categories:
TALLER DE PETXINES 1.
Mescla Eutèctica Estudi analític del comportament del punt de fusió d’una mescla homogènia d’aigua i sal.
Concurs Bíblic Víctor Bernal Martínez Col·legi Sant Josep Obrer
DONA I ET DONARAN Si tu reses i dones a la gent que pateix; Déu et donarà a tu. Resa i fes obres. Georgina Prat Marrasé.
L’AIGUA A LA NATURA.
CIÈNCIA GASTRONÒMICA O GASTRONOMIA CIENTÍFICA?
CONCURS.
Els nyama i el camperol Conte de Mali.
Els corriols Piu i Piua.
PERQUÈ LA NOSTRA SABATA TÉ UN NÚMERO!!
HAMBURGUESA DE BRÒQUIL
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Un animal en perill d’extinció
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
L’ ELEFANT.
A LA PLATJA HI HA… SORRA..
XINO XANO ANEM ARRIBANT.
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
ELS 5 SENTITS Com ho sap el nostre cos?.
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
CARTA AL LLOGATER.
RESTA PORTANT-NE.
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
TORTELL DE REIS Ingredients 200 g de farina 6 g de llevat
Aquesta és la llegenda de la vella de sant hilari
RAT-PENAT VERTEBRAT MAMÍFER CARNíVOR.
EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA
Transcripción de la presentación:

DIA DE LES VERGES 21 d’Octubre

El dia de les verges Es la primera festa de la tardor. Es mengen bunyols. Es canten cançons. Els al.lots regalen un clavell a les al.lotes.

Abans… Els al.lots cantaven cançons a les seves estimades o llogaven una tuna que cantàs de la seva part. Elles feien els bunyols i els convidaven a menjar-los.

Avui en dia… Elles es reuneixen a una casa i potser fan els bunyols, aunque la veritat és que ja els solen comprar fets.

Els compren a la pastisseria o a venedores ambulants

N’hi ha de vàrios tipus: De vent Farcits de nata, crema o xocolata

Ells canten davall dels balcons i regalen un clavell a l’al Ells canten davall dels balcons i regalen un clavell a l’al.lota que els agrada.

CUPIDO

Així potser aconsegueixen el seu amor…

Aunque hi ha clavells d’altres colors…

…aquest dia es regala un clavell vermell

Ells canten a les al.lotes. A vegades una tuna els acompanya

La tuna pot fer servir alguns instruments com: bandurria guitarra pandereta laud

Voleu sentir una tuna cantant una cançó típica d’aquesta festa? Es diu “Clavelitos” i la lletra és la següent:

La tarde y a media luz vi tu boquita de guinda La tarde y a media luz vi tu boquita de guinda. Yo no he visto en Santa Cruz otra boquita más linda. Y luego, al ver el clavel que llevabas en el pelo, mirándolo creí ver un pedacito de cielo. Clavelitos, clavelitos, clavelitos de mi corazón. Hoy te traigo clavelitos colorados igual que un fresón. Si algún día clavelitos no lograra poderte traer, no te creas que ya no te quiero, es que no te los pude coger. Clavelitos Mocita, dame el clavel, dame el clavel de tu boca, para eso no hay que tener mucha vergüenza ni poca. Yo te daré un cascabel, te lo prometo, mocita, si tú me das esa miel que llevas en la boquita. Clavelitos, clavelitos, clavelitos de mi corazón. Hoy te traigo clavelitos colorados igual que un fresón. Si algún día clavelitos no lograra poderte traer, no te creas que ya no te quiero, es que no te los pude coger.

Elles els conviden a bunyols… Voleu saber com es fan els bunyols?

Bunyols de les Verges (Bunyols de patata) Ingredients 1 ou 25 gr. de llet 25 gr. d’aigua 500 gr. de patates bollides 250 gr. de farina fluixa 20 gr. de levadura fresca Un poquet de sal 1 cullereta de saïm. Oli per fregir i sucre per a empolvorejar. Elaboració. En un recipient gran posar el llevat i desfer-lo a l’aigua amb llet tèbia, afegir la mantega i l’ou, deixar tapat durant una hora. Mentrestant, bollir les patates sense pelar en agua i sal. Quan les patates estan tendres, pasar-les pel “passa purés” o aixafar-les amb una forqueta fins a formar una pasta, afegir el sucre i la farina i pastar, fins aconseguir una massa homogènia. Deixar reposar un altre cop durant una hora més. Posteriorment s’agafen petites porcions de massa amb una mà i es pressiona. El que sobresurt de la mà es recull amb l’altra, la qual introdueix el dit polze en el centre de la massa i es diposita en l’oli calent procurant que aquesta massa quedi amb un forat al mig. Abans de dinar s’espolvoren amb el sucre.

Anem al pati a tastar-los… Què aprofiti! Ja sabeu que enguany tenim una associació de pares i mares: l’APIMA. Gràcies a ells… AVUI MENJAREM BUNYOLS! Anem al pati a tastar-los… Què aprofiti!