La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera."— Transcripción de la presentación:

1

2

3 La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera part (vv. 1-4) el salmista es val de la imatge del “pastor” per descriure la seva experiència de la protecció divina. En la segona (vv. 5-6), els elements simbòlics semblen creuar-se amb la referència a una situació concreta: el salmista, perseguit pels seus enemics (v.5) es posa a recer del Senyor en el temple (v.6), i allà el Senyor li ofereix la seva hospitalitat, fent-lo participar de la seva taula (v.5). El Nou Testament reprèn la imatge del “pastor” per aplicar-la a Crist, el “Bon Pastor” que dóna la vida per les seves ovelles (Jn 10)

4 1. AMB ISRAEL 2. AMB JESÚS 3. AMB EL NOSTRE TEMPS
Aquest salm de l’Hoste de Déu, per a expressar una experiència d’intimitat amb Déu, fa servir dues imatges universals: el pasturatge… i el festí (el Pastor… i l’hoste…). En aquells països on la vida està en harmonia amb la naturalesa, aquest llenguatge és poètic. 2. AMB JESÚS Jesús degué recitar aquest salm amb especial fervor. Rellegim-lo amb aquesta perspectiva, imaginant-nos que és el mateix Jesús qui el pronuncia: “No em manca res... El Pare em guia... Ni quan passo per barrancs tenebrosos no tinc por de res... Ompliu a vessar la meva copa… Benvolença i felicitat sense fi… Perquè us tinc vora meu…”. ¿Qui millor que Jesús, visqué una intimitat amorosa amb el Pare, el seu aliment, la seva taula (Jn 4,32.34)? 3. AMB EL NOSTRE TEMPS Seria greu que els cristians semblessin gent desesperada i trista, ells que tenen el secret fantàstic de la plena alegria: la humanitat avança cap a Déu, felicitat infinita. ¿Per què no començar tot seguit? “La vostra bondat i el vostre amor m’acompanyen tota la Vida; i viuré anys i més anys a la casa del Senyor.”

5 El Senyor és el meu pastor, no em manca res, em fa descansar en prats deliciosos;

6 em mena al repòs vora l’aigua,. i allí em retorna
em mena al repòs vora l’aigua, i allí em retorna. Em guia pels camins segurs per l’amor del seu nom.

7 Ni quan passo per barrancs tenebrosos no tinc por de res,
perquè us tinc vora meu; la vostra vara de pastor, m’asserena i em conforta.

8 m’heu ungit el cap amb perfums, ompliu a vessar la meva copa.
Davant meu pareu taula vós mateix, i els enemics ho veuen; m’heu ungit el cap amb perfums, ompliu a vessar la meva copa.

9 Oh sí! La vostra bondat i el vostre amor m’acompanyen tota la vida, i viuré anys i més anys a la casa del Senyor.

10 «El Senyor és el meu pastor»
Tan sols arribi a creure això, la meva vida canviarà. Desapareixerà l’ansietat, es dissoldran els meus complexos i tornarà la pau als meus nervis atribolats. Viure dia a dia, hora a hora, perquè ell és aquí. El Senyor dels ocells del cel i dels lliris del camp. El pastor de les seves ovelles. Si crec en ell de veritat, restaré lliure per a gaudir, estimar i viure. Lliure per a gaudir de la vida. Cada instant és transparent, perquè no està tacat amb la preocupació del següent. El Pastor vetlla, i amb això ja en tinc prou. Felicitat en els prats de la gràcia. És benedicció creure en la Providència. És benedicció viure en obediència. És benedicció seguir les indicacions de l’Esperit en els camins de la vida. “El Senyor és el meu pastor. No em manca res”.

11 Pastor de les nostres ànimes: al vostre costat no ens pot faltar res, ja que, en el súmmum del vostre amor, us heu lliurat per redimir-nos; us donem gràcies pels vostres dons i beneïm el vostre nom.


Descargar ppt "La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera."

Presentaciones similares


Anuncios Google