Descargar la presentación
La descarga está en progreso. Por favor, espere
1
Perquè mengem el que mengem?
2
Perquè mengem? Per mantenir-nos vius
Per donar resposta al consum diari d’ energia Per poder realitzar el treball muscular i intel·lectual Per créixer Per renovar els teixits
3
USA (Carolina del Nord) : 346€
4
Mèxic : € 4
5
Regne Unit : € 5
6
Egipte : 68.53€ 6
7
Itàlia (Sicília) : 260.11€ 7
8
Alemanya : € 8
9
Txad : 1,62€ 9
10
Kuwait: 221.45€ 10
11
Japó : € 11
12
USA (Califòrnia) € 12
13
Xina : € 13
14
Polònia : 151.27€ 14
15
ALIMENTACIÓ HUMANA SOCIAL CULTURAL PERSONAL
ÉS UNA RESPOSTA A UNA NECESITAT BIOLÒGICA PERÒ TAMBÉ ÉS UNA RESPUESTA: SOCIAL Sotmesa al mercat, consum,... Condicionada a horaris,... Recau sobre la dona La situació geogràfica, el clima CULTURAL Model estètic del cos- “La Moda” Mites Religió Publicitat PERSONAL Relació Valors com la seguretat, afecte,.... El gust
16
La Moda Venus
17
La Moda
18
La Moda
19
La Moda
20
La Moda
21
La Moda
22
La Publicitat
23
La Publicitat
27
L’alimentació sana cal que sigui...
Suficient Variada Equilibrada Higiènica Agradable Sana
28
Perquè suficient?
29
Grup d’aliments LLET I DERIVATS CEREALS Y FECULES LLEGUMS
FRUITES Y VERDURES CARN, PEIX I OUS SUCRES ,OLI I GRASSES Calci, proteïnes Hidrats de carboni, Vitamines, minerals Fibra y proteïnes Aigua, vitamines, sals minerals, fibra Proteïnes Grasses, vitamines, minerals, hidrats
30
En què consisteix una dieta equilibrada?
Hidrats de carboni funció energètica Lípids o grasses funció energètica Proteïnes funció protectora i d’ estructura Vitamines y minerals funció protectora Aigua
31
Perquè necessitem los hidrats de carboni?
La quantitat que necessitem menjar depèn l’ edat, sexe, activitat que fem ...
32
En quins aliments els trobem?
Simples: Mel Sucre Fruites Complexos: Pa Blat Patates Arròs Llegums !!!
33
Perquè necessitem les proteïnes?
Les proteïnes constitueixen els teixits (cartílags, SN,…), però sobretot els músculs. Se les coneix com aliments plàstics o reparadors
34
En quins aliments els trobem?
Ous (clara ++) Carn Peix Llet i derivats Llegums
35
Perquè necessitem grasses o lípids?
La seva funció principal és proporcionar-nos energia i calories. Igual que els hidrats de carboni, son també aliments energètics, de reserva.
36
En quins aliments els trobem?
Oli d’oliva Oli de llavors (gira-sol, blat) Mantega/margarina Vísceres Ous (rovell ++) Carns no magres Embotits Fruits secs Peix blau
37
LÍPIDS Tant important és la qualitat lipídica com la quantitat.
S'ha de moderar el consum de grasses saturades (majoritàriament d'origen animal) i potenciar les de tipus insaturades (principalment d'origen vegetal i peix blau)
38
Perquè necesitem les vitamines?
Funció reguladora i afavoreixen al sistema de defensa del cos davant les malalties Necessàries en petites quantitats. El cos humà no les fabrica. Normalment les necessitats queden cobertes amb una alimentació variada suficient.
39
On es troben? Presents a quasi tots els aliments, sobretot fruites i verdures crues Segons el tipus de cocció i elaboració perden nutrients.
40
AIGUA Necesitat hídrica: mínim d’ 1 ml. d' aigua per kcal aportada a la dieta (1900 kcal- 1,9 l. d' aigua). Inclou l’ aigua que es pren com a tal i la que conté en diferents begudes i aliments. Quan hi ha pèrdues (p. ex. diarrees, vòmits, excés de suor per exercici) s’ha de compensar aquesta pèrdua de líquids.
41
Dieta equilibrada para amanir 2-4 cops/dia 3-4 cops/sem 2 cops/dia cops/dia 4-6 cops/dia Les racions recomanades varien, en número i quantitat, segons l’edat i els requeriments individuals
42
QUANTS ÀPATS HEM DE FER AL DIA?
4 O 5 REPARTITS DE LA SEGÜENT MANERA: ESMORZAR (en CASA) MIG matí (no oblidar) Menjar Berenar Sopar
43
RECORDA!! L’ esmorzar ajuda a millorar el rendiment intel·lectual y físic L’ aigua ha de ser la beguda principal Fer 5 àpats al dia NO OBLIDAR ESMORZAR ABANS D’ ANAR A L’ INSTITUT. Menjar a poc a poc i mastegar be.
Presentaciones similares
© 2025 SlidePlayer.es Inc.
All rights reserved.