ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
MINORS Estudis de grau Àrea d’Afers Acadèmics
Advertisements

Servei de Contractacions i Subministraments
Decret 82/2010, de 29 de juny, pel quaI s’aprova el Catàleg d’activitats i centres obligats a adoptar mesures d’autoprotecció i es fixa el contingut d’aquestes.
Normativa autonòmica Llei 20/2009, del 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats. Avantprojecte de Reglament Annex I. Avantprojecte.
Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental
Pla Integral d’Assistència
Xarxa Productes de la terra
i el que no es pot avaluar
Diputació de Barcelona
SIFARE - Sistema d’Informació Farmacèutica de Recepta Electrònica
Què és un pla Individualitzat ?
SEMINARI: L’ORIENTACIÓ I LA PREVENCIÓ DE L’ABANDONAMENT ESCOLAR ALS CENTRES D’ADULTS. CURS Grup 1 La informació dels centres d’adults.
Implantació del protocol Inserqual en la fase d’acollida
Plans d’autoprotecció i ACTIVITATS ESPORTIVES
Taula de continguts
AJUNTAMENTS I SEGUIMENT DE L'ACTIVITAT COMERCIAL
Els recursos de la TET. Un punt de partida.
El Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet
L’eina de tramitació electrònica pels ens locals
PETITS REPORTERS Títol.
El Pla d’autropotecció
Protocol de canvi de nom legal a canvi de nom sentit
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
Àrea de Serveis personals, Benestar i Famílies
PER A ALUMNES ESPORTISTES D’ELIT
Àrea d’Afers Acadèmics
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
Projecte d’Itineraris Formatius
EL PLA INDIVIDUALITZAT
El marc normatiu La Llei 12/2007, d/11 d’octubre, de Serveis Socials i el Decret 202/2009, de 22 de desembre estableixen la creació d’òrgans de participació.
COM FER FRONT A LA MANCA D’HABITATGE SOCIAL
Tutorials Campus Virtual Càrrega automàtica d’alumnes
Com introduir les Guies Docents
Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
D'AUTONOMIA DE CENTRES (DOGC 5/08)
Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions.
TEMA 10: ALTRES ENTITATS LOCALS
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
4 SERVEI DE DINAMITZACIÓ DEL PACTE TERRITORIAL PER L’OCUPACIÓ
2ª REUNIÓ 2017 CONSELL D’ENTITATS
Seminari d’Educació Especial
Servei d’Assistència en RRHH Aspectes pràctics de la implementació en nòmina del R.D. Llei 8/2010 DOCUMENT INTERN DE TREBALL 3 juny 2010.
en els centres educatius de la ciutat de Barcelona
NOVETATS NOVA DIRECTIVA DE CONTRACTACIÓ I TRANSPOSICIÓ CATALANA
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Gestió electrònica del Dipòsit Legal
Participació electrònica a:
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
REUNIÓ DEL CONSELL D’ENTITATS I ASSOCIACIONS
Nou reglament del Programa RENOVA
El que cal saber sobre l’estafa del FLA
Els Plans Especials Urbanístics de Protecció del Subsòl Presentació de la figura d’ordenació urbanística Joan Solà i Jordi Montaner GEOSERVEI PROJECTES.
MODEL DE QUALITAT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME 27 d’abril 2006.
Millores en la normativa relativa al programa d’ajuts i a la promoció de la implantació d’energies renovables Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i.
Pere Antoni Mas Cladera
Badalona, 1 de desembre de 2005
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
INSTRUCCIONS PER A L’ORGANITZACIÓ I EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES PÚBLICS Tenen per objecte aprovar les instruccions que concretaran i desenvoluparan aspectes.
Projecte d’Itineraris Formatius
MARC LEGAL Reial decret 412/2014 de 6 de juny pel qual s’estableix la normativa bàsica dels procediments d’admissió als ensenyaments oficials de grau.
Protocol de funcionament intern del Consell Municipal de Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet Secretaria del Consell Municipal de Serveis Socials.
Catàleg de llocs de treball del CPNL
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
Verificació i control d’activitats comunicades
ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR
Evolució del comerç als barris de Barcelona
Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere
Procés participatiu per l’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana de la Roca del Vallès _Gener de 2011_.
Mapa de capacitat acústica d’
Transcripción de la presentación:

ESTAT DE PLANIFICACIÓ EN PROTECCIÓ CIVIL BALANÇ 2008-2015 Servei Comarcal de Protecció Civil

Tasques del Servei Comarcal de Protecció Civil Pla d’Assistència i Suport Comarcal en Protecció Civil amb àmbit d’aplicació comarcal, 27 municipis (redactat i homologat l’any 2009). (…) El pla d’assistència i suport no s’ha d’entendre com un pla d’emergència, és un pla d’ajuda i recolzament als municipis, abans, durant o després d’una emergència. El pla d’assistència i suport no substitueix els plans municipals, és el pla que estipula com es realitzarà l’ajut i el recolzament als municipis que l’integren.(…) Des de l’any 2009 es presta el servei d'Assistència tècnica als municipis de l’Alt Penedès  servei sota demanda i “a la carta”. Redacció de PAU’s, PEMS i PAMS Informe d’avaluació tècnica (PAU’s redactats per altres tècnics) Homologació per la Comissió Comarcal de Protecció Civil

BALANÇ PAM’S ALT PENEDES

BALANÇ PAM’S ALT PENEDES TOTAL PAMS OBLIGATS 53 PAMS Pendents de revisió a punt 40 PAMS Vigents 13

Escenari 2015 DECRET 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s'aprova el contingut mínim per a l'elaboració i l'homologació dels plans de protecció civil municipals i s'estableix el procediment per a la seva tramitació conjunta. Art. 1.1 Objecte del Decret: aprovar l’estructura del contingut mínim per a l’elaboració i l’homologació dels plans de protecció civil municipals (Plans bàsics d’emergència, Plans d’actuació municipal i els Plans específics)  DOCUMENT ÚNIC DE PROTECCIÓ CIVIL MUNICIPAL (DUPROCIM) Art. 2.a) Els municipis > 20.000 hab i municpis turístics  PBEM A l’Alt Penedès: Vilafranca i Torrelles Art. 2.b) Els municipis afectats per riscos objecte de plans aprovats pel Govern Obligació de PAM’s (Plans d’Actuació Municipal). Art. 2.c) Els municipis amb riscos concrets  PEM (Pla Específic Municipal)

Escenari 2015 Art.4. Tramitació, aprovació i homologació dels PAMS i PEMS: Art.4.1) Aprovació : Ple Ajuntament amb informació pública. Informe previ de la comissió municipal de protecció civil, si n’hi ha Art.4.2) Homologació : Comissió de Protecció Civil de Catalunya Article 6. Actualització i revisió Art. 6.1) Actualitació: Adaptar-los als canvis de circumstàncies  (Ex: Canvi de responsables després d’eleccions) Art. 6.3) Revisió: cada 4 anys  NOVA PLANTILLA DOCUMENT ÚNIC El Decret entra en vigor al cap d’1 mes de la seva publicació (27.12.2014)

BALANÇ PAU’S ALT PENEDES

Escenari 2015 – PAU’S DECRET 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Actes de foc Desapareix la obligació de disposar d’un PAU per amb menys de 100 kg  TOTS ELS ACTES DE FOC DE LA COMARCA A EXCEPCIÓ DE VILAFRANCA i possiblement Sant Sadurní. Llars d’infants: Desapareix la obligació de disposar d’un PAU per a les llars d’infants de la nostra comarca (límit 100 alumnes) Activitats docents: ús docent destinat a persones amb discapacitats físiques, sensorials, intel·lectuals o amb malalties mentals (a partir de 100 places) Activitats docents : alçada evacuació >28m o >2.000 alumnes (Instituts??) Residències o centres de dia: gent gran, malalts,... Centres amb persones que no puguin realitzar evacuació pels seus propis mitjans > 100 places.

Escenari 2015 – PAU’S DECRET 30/2015, de 3 de març, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció i es fixa el contingut d'aquestes mesures. Poliesportius, locals socials (edificis) aforament >1.000 persones Actes multitudinaris (carpes-espai delimitat) aforament >1.000 persones Actes multitudinaris (places-espai delimitat)  aforament >2.000 persones Actes multitudinaris (espai NO delimitat )  aforament >10.000 persones Urbanitzacions/nuclis població: a menys de 500 m massa forestal, les obres de les quals no estiguin recepcionades per l’Ajuntament, o que no estiguin incloses en un Pla de protecció civil municipal.

Escenari 2015 – PAU’S Art. 18. els Consells Comarcal han de prestar suport, assistència i cooperació a les funcions municipals. En cas que el Consell Comarcal disposi de Comissió Comarcal de Protecció Civil, els funcions d’homologació de plans poden ser delegades. Art. 17 Funcions dels ajuntaments: * Informe tècnic previ preceptiu (3 mesos)  PAU’s d'àmbit local * Al·legacions (3 mesos)  PAU’s àmbit Generalitat  directament o a través de l’ens de caràcter supramunicipal corresponent (art.20.1b) Delegació informe al tècnic comarcal de PC. TRAMITACIÓ de PAU’s HERMES.... * Art. 4.4.e) Obligació del titular: Trametre, en tots els casos, les dades que es detallen a l’annex IV, sobre l’anàlisi de risc i altres aplicables a la gestió de l’emergència, al registre electrònic que a aquests efectes estableixi l’Administració de la Generalitat, registre municipal, si escau, o altres plataformes electròniques previstes a aquest efecte (Tràmits on-line, EACAT,...) * Transitòria 2a Mentre no entri en funcionament la nova plataforma es podrà presentar la documentació d’acord amb la normativa general de procediment administratiu.

REFLEXIONS FINALS... PAMS i PEMS: PAU’S: A la pràctica a mitjans de 2015 un 75% dels PAM’s no seran vigents i la resta possiblement cal que s'actualitzin. PROPOSTA: Redactar el DOCUMENT ÚNIC per tots els PAM’s OBLIGATS Que passa amb els PEM’s de Festa Major, Mercats municipals que es van fer en el marc del Decret 82/2010 i que el Decret 30/2015 ja no manté la obligació de disposar d’un PAU ? PAU’S: Tenim uns 35 PAU’s i PEM’s a la comarca que ja NO SÓN OBLIGATORIS PROPOSTA: Art.3.3. la persona titular d’un centre o activitat no sotmès al Decret 13/2015 pot elaborar un protocol d’actuació en emergències per afrontar situacions de risc i d’emergència. No són documents de caràcter normatiu i tenen intervenció administrativa prèvia o posterior  Mantenir el PAU / Protocol d’actuació per activitat de risc (correfocs i actes multitudinaris) On queden les curses o altres activitats esportives?

SERVEI COMARCAL DE PROTECCIÓ CIVIL MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ !!!!! Ens trobareu a la vostra disposició al tel. 93 890 62 51 mail: Protecció.civil@ccapenedes.cat