La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Gestió electrònica del Dipòsit Legal

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Gestió electrònica del Dipòsit Legal"— Transcripción de la presentación:

1 Gestió electrònica del Dipòsit Legal
Permet als impressors, editors, productors, ... realitzar els tràmits de sol·licitud, lliurament de dades i consulta de números de Dipòsit Legal des d’Internet. Per poder utilitzar aquesta aplicació cal adreçar-se a la Secció de Coordinació de les oficines del Dipòsit Legal de Catalunya per sol·licitar el codi i la contrasenya corresponent. Secció de Coordinació de les Oficines del Dipòsit Legal de Catalunya Gisela Cabarrocas

2 Gestió electrònica del Dipòsit Legal
Una vegada es disposa del codi i de la contrasenya es pot accedir a l’aplicació a través de la Web de la Biblioteca de Catalunya, a l’adreça: La gestió electrònica del Dipòsit Legal es troba a l’opció Dipòsit Legal dins l’apartat de Serveis Professionals. A continuació us oferim un breu recorregut per les opcions que proporciona. Benvinguts al Dipòsit legal en línia !

3 L’impressor, editor o productor, s’ha d’identificar per utilitzar l’aplicació. Una vegada identificat, únicament accedirà a les dades corresponents a les seves tramitacions.

4 L’aplicatiu presenta un menú amb les diferents opcions de tramitació
L’aplicatiu presenta un menú amb les diferents opcions de tramitació. En aquesta presentació descriurem 3 itineraris bàsics.

5 Itinerari 1: Assignació de números de DL.
El sistema presenta un pantalla que permet sol·licitar tants números de DL com es desitgi. L’únic camp obligatori per sol·licitar l’assignació de números de DL és el títol.

6 Per a cada títol el sistema assigna un número de DL
Per a cada títol el sistema assigna un número de DL. Aquest és el número que després s’imprimirà al llibre, disc, CD-ROM, video, etc. Finalitzada la reserva de números, es pot tornar al Menú per a realitzar d’altres tràmits o sortir de l’aplicació. Tornarem al Menú i escollirem una altra tramitació ...

7 Itinerari 2: Llista de números de DL assignats.
Una vegada el document ja s’ha publicat, cal completar les dades del DL abans de fer la tramesa dels exemplars a la Oficina.

8 Per completar les dades es poden cercar els números de DL assignats per rang d’anys o per rang de números de Dipòsit Legal.

9 El sistema proporciona la llista de documents resultants de la cerca
El sistema proporciona la llista de documents resultants de la cerca. A partir d’aquesta llista es poden seleccionar un o més números de DL, i a continuació demanar el formulari per completar dades.

10 El formulari incorpora dades del document i de la tramesa, de manera que quan l’impressor, editor o productor lliuri els exemplars a l’Ofina de DL, siguin fàcilment identificables. A continuació es pot tornar al Menú per fer un altre tràmit o sortir de l’aplicació. Tornarem al Menú i escollirem una altra tramitació ...

11 Itinerari 3: Llista de números de DL validats.
Quan els exemplars arriben a les Oficines es comproven les dades i si són correctes es registren en el sistema com a documents validats i lliurats.

12 Per consultar els registres validats es pot cercar per rang d’anys o per rang de números de Dipòsit Legal.

13 El sistema proporciona la llista de documents validats
El sistema proporciona la llista de documents validats. A partir d’aquesta llista es poden seleccionar un o més números de DL, i escollir entre imprimir el registre o descarregar les dades al PC.

14 Si s’escull l’opció d’impressió s’obté un document amb totes les dades del registre validat.

15 Si s’escull l’opció de descàrrega de dades el sistema obre una finestra de descàrrega per seleccionar el nom i la ubicació del fitxer de dades. Des d’aquesta opció s’obté un fitxer ASCII amb els camps separats per #, que gràcies al seu format es pot incorporar fàcilment a d’altres sistemes de gestió de Dipòsit Legal. #AnyDL#Núm.DL#Data valida.#Tipus mat.#Títol #1999 #224 # #LLI #Atrevida #1999 #225 # #LLI #El poder de la imaginación

16 Gràcies per la vostra visita
Una vegada finalitzada aquesta gestió es pot sortir de l’aplicació o iniciar una altra tramitació. Cada pantalla inclou una ajuda que guia als usuaris per l’aplicació ... però en cas de dubte sempre es poden adreçar a: Secció de Coordinació de les Oficines del Dipòsit Legal de Catalunya Gisela Cabarrocas Gràcies per la vostra visita


Descargar ppt "Gestió electrònica del Dipòsit Legal"

Presentaciones similares


Anuncios Google