EL QUE NECESSITO PER VIURE

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
DESCOBREIX EL TRESOR DEL NADAL CELEBREM L’ANIVERSARI DE JESÚS.
Advertisements

Els colors de l’ Advent.
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Avui vull regalar-te ….
Música d’ Advent A. Pärt Déu és amb nosaltres QUARTA SETMANA D’ADVENT.
EL SILENCI ET PORTA A L’AMOR Música: Les Silfides
Comença el temps de grans oportunitats No de rebaixes La Quaresma.
+ Aclaparat pel sofriment, un malalt demana al Senyor que el perdoni i li retorni la salut (vv. 2-3), tot exposant els mals que l’afligeixen (vv.
Cercar el sentit de la vida, de les coses i de la mort és com una necessitat primària. Fins quan, Senyor, seguireu oblidant-me? Fins quan m’amagareu la.
Amb algunes lleus modificacions (v Amb algunes lleus modificacions (v. 6), aquest salm és una repetició del salm 13, i s’hi descriuen els pecats que.
III. Jesús ve a salvar-nos
La felicitat dels justos –forjada amb els petits plaers de la vida familiar– és el tema central d’aquest bell poema. Al final del salm (v. 5) l’horitzó.
Hi havia una vegada un lloc màgic, ple de color i aromes on vivia un drac panxa contenta. Era molt simpàtic, rialler i un enamorat del seu país, El Jardí.
Un profund anhel de Déu –bellament expressat amb la imatge de la terra assedegada (v. 2)– és el sentiment que domina tot aquest salm. El seu autor.
Ens alimentam amb el cos i la sang del Senyor
LA MENTIDA DESCOBERTA.
CLAUDE MONET Obres clàssiques de pintura acompanyades
En aquesta bonica oració –composta per celebrar la collita (Ex 23,16)– la comunitat agraeix al Senyor els fruits de la terra (v. 7). A més, li suplica.
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
Valors/virtuts per a créixer com a persones.
Resta prohibit.
Recordem què vol dir ser adolescent
És un gran error creure’s més del que un és ó menys del que un val.
EL VALOR DE LA FELICITAT
Aquest salm presenta la figura d'un home que té la seva casa entre els gentils; els seus ulls, però, estan fermament fixos a Jerusalem, on, en el.
La característica d’aquest salm és un sentiment de confiança pregona en Déu –expressat amb un llenguatge d’incomparable bellesa poètica. En la primera.
- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre.
- l’arbre ple de vitalitat simbolitza la felicitat dels justos; El Salteri comença amb aquesta “Benaurança”, que ve a ser un pròleg de tot el llibre.
MIQUEL MARTÍ I POL ( ) EN HOMENATGE.
EL PARE TOUS, UN HOME QUE DONÀ FRUIT.
Automàtic o al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
VALORS I VITUTS PER CRÉIXER COM A PERSONA
▬ El salmista, un ministre de la casa de Déu, assisteix a la intriga d’un rival sense escrúpols, que vol suplantar-lo en les seves funcions dins el.
Música d’ Advent A. Pärt ALEGREU-VOS! TERCERA SETMANA D’ADVENT.
Música: “Record per sempre”de Vangelis
Què hi ha a l'Univers?.
UNS QUANTS CONSELLS QUE ET FARAN LA VIDA MÉS BELLA!
+ Aquesta breu pregària és una súplica per a demanar la protecció divina enmig de l'opressió (v. 5). + La petició va acompanyada d'una professió de.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Col·legi Sant Josep Obrer L’Hospitalet de Llobregat
Somnis d'Infant.
DEÚ ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA.
La vida és un do de Déu i un servei als altres
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Concurs Bíblic de catalunya
Sortir fora de l’escola: Què ens plantegem?
Potser la seva vestimenta deia el que la seva ànima volia reflectir
Els corriols Piu i Piua.
La llegenda en el Poblat Ibèric
I vosaltres, qui dieu que sóc jo?
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
Vull tornar a confiar.
+ Aquest poema és un sever retret contra els jutges inics, que amb les seves decisions arbitràries fomenten la violència i la injustícia en la societat.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Somnis d‘infant.
ABBÀ, PARE ! PENTECOSTA 2007.
CONCURS BÍBLIC Laia Garrit Mª del Mar Puigferrat.
Ser u amb totes les coses, aquesta és la vida de la divinitat, aquest és el cel dels homes. El castell dels Pirineus (1959)
Concurs bíblic: La Bíblia font de valors humans i socials.
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
Ajuda'm a fer silenci, Senyor,
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
És una lectura extraordinàriament interessant,
Esplanada de les mesquites (Temple)
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
El Salm 135 de Schütz canta l’amor etern de Déu
Coral de les 10 verges que esperen el retorn de Jesús. Bach
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
+ Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v + Envoltat d’enemics que miren d’arrabassar-li la confiança en Déu (v.3), el.
Transcripción de la presentación:

EL QUE NECESSITO PER VIURE

Necessito el bàlsam de la música, sense ella no podria viure. Avui, escoltant una melodia, commogut per la bellesa de la seva composició i interpretació, sense voler ni preveure, m'he adonat que la meva ment divagava sobre allò que necessito per viure. I m'he adonat que ... Necessito el bàlsam de la música, sense ella no podria viure.

I els versos de la poesia, el llibre a les mans, . I els versos de la poesia, el llibre a les mans, l'olor del paper imprès, el llapis que subratlla i anota, el temps en què el llibre reposa tancat al pit quan la paraula, inesperadament, travessa l'ànima.

Necessito el cel de la nit, i la lluna, i els estels. I el silenci, el beneït silenci, tan sols trencat per la veu del vent quan tot dorm.

i l'olor de la brea, i la carícia de l'onada a la sorra, Necessito la mar i l'oceà, perdre’m en el seu horitzó i en la seva remor, i l'olor de la brea, i la carícia de l'onada a la sorra, i la sensació del cos en l'aigua deixant-se bressolar.

I l'olor del pa calent, i de la terra mullada, i el de l'herba sucosa, i el de la llar quan el tronc crema i es converteix en brasa.

Necessito el passeig per la muntanya i el camp, i contemplar la vida i el seu batec en les estacions. Aturar-me sobre la roca o el tronc caigut i veure passar l'aigua del rierol i el núvol al cel. I l'aigua de la font, i la baia en la branca, el fruit inesperat i la flor regalada per la terra.

Necessito la trobada amb l'amic, la intimitat en la conversa, en el diàleg, el passeig per la vida pròpia i de l'altre trenant alegries i tristeses, penes i esperances. .

Necessito els meus fills. La seva pell, la seva veu, el soroll a la casa i el desordre de les joguines. Necessito veure'ls quan dormen, i donar-los el petó que els vol guardar. Necessito la seva salut i la seva alegria, que són el sentit de tot.

Necessito veure als meus pares, en la seva vellesa, i reconèixer en ells el pas del temps, l'amor que perviu, el destí que m‘ofereix, l'adéu inevitable que em connecta a la vida aquí i ara, perquè les arrugues de la pell en la vellesa són els solcs del temps pels què tots transitem i arribem a un final.

Necessito fer l'amor amb ella. Fer l'amor. Fer-ho, construir, crear, en cada gest, abraçada, mirada, amanyac, ímpetu, encontre. Necessito saber que l'amor existeix perquè és, i es manifesta en la pell, en la mirada, en el petó, en el somni abraçat. I fer-ho en els petits gestos de cada moment, en el caminar junts, construir junts, conviure en-amor-a-dos.

Necessito saber que la bondat existeix, i que l'esperança no es rendeix. I convocar-les quan no les trobo.

Necessito compartir la bellesa. El que em commou i sorprèn, el que em provoca l'alegria, el que em connecta a la vida. Necessito obrir el regal amb els altres.

Això és en veritat tot el que necessito. I necessito agrair cada instant regalat, cada batec que l'acompanya i cada alè que em connecta a la vida. Això és en veritat tot el que necessito.